Ocak ayý baskýnlar ayý oldu.
6 Ocak 2021'de kendi senatolarýný da basmýþlardý.
https://en.wikipedia.org/wiki/Januar...C4%9Frad%C4%B1.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
hocam olaya taraflý bakmayýn ben operasyon baþarýlý diyorum. abd iyidir kötüdür venuzuela iyidir kötüdür demiyorum.
isterse abd uçak bile gödermesin... venezuela adamý isterse uçakla abd ye býraksýn.
orduyu ikna etmeleri bile bir baþarý deðil mi ?
adamý aldýlar mý aldýlar.. petrole çöktüler mi çöktüler.
bunun tartýþacak biþeysi yok. bitti o iþ. illa saddamý laðým çukurundan çýkardýklarý gibi çýkarmasý gerekmiyor.
.........
dünyanýn % 18 petrol rezervi + tonlarca altýn... + lityum madenlerine çöktüler.
abd tavan açsa yeridir.
ama bizi bilmiyorum... bence düþüþle açýlsa bile toplamasý gerekir.
sistemlerle uçak düþürmesi zor, çünkü:
f-22 ve f-35 ler kullanýlacak, f-18 ler ve f-16 lar ilk etaplý kullanýlmazlar, sistemlere karþý av olabilirler,...f-22 ve f-35 in ise bunlarýn radar kesit alaný çok düþük olduðundan sistemlere yakalamasý zor ve sistemler tarama esnasýnda deþifre olacaklarýndan tersine bu sistemlerin(HSS ler) vurulmalarý kolay,...
ama þu:
eðer bu olsaydý,...yani direnen bir Venezualla ordusu orada olsaydý, Delta Force operasyonu icra edilemezdi,
çünkü Delta Force tarzý özel birlikler, açýlan hava koridorunda (muhtemelen f-22 ve f-35 lerin açabileceði hava koridoru)
uçar birlilk harekatý ile (helikopterle intikal ederek) giriþ-sýzma-çýkýþ yapabilirler,...
sonuç: Vnezualla ordusu direnseydi, Maduro çok daha fazla önlemini alabilirdi,
bu ikisi zaten doðru orantýlý,
''if clause''
þayet Maduronun Venezualla ordusu üzerinde etkisi olsaydý, Venezualla ordusu direnirdi,...
þu anda bunun sonrasýna Venezuallanýn halk cephelerine bakmak lazým,....
artýk lider konuþmak falan bunlar bitti, ABD nin 2.bir harekattan bahsetmesi sözkonusu deðil,..
2.harekatý þu þartlarda yapabilir, direniþ gruplarýnýn karþýsýna, halktan karþý cephe kurabilirse o taktirde 2.harekat yapabilir,
öyleyse
ABD Venezuallanýn için bekleyecek,..kendisine yetrli destek iþbirlikçi bulamazzsa asla girmez,..
deðil Deta Force, hiç birini ne oraya gönderebilir ne oraya sokabilir,...
Venezualla Halký bakalým ne diyecek,..
Maduro zamanýnda halkýn %50 si zaten ABD nin cebindeydi,...Meclis baþkaný ile Turuncu giriþimler zamanýný hepimiz hatýrlýyoruz,...
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
15 gün önce yazdým, bu maduroya git antalya'da yaþa diyorlar
onlar benden daha hýrsýz deyip kabul etmiyor, amerika yeni açýklýyor..
Yer Ýmleri