Originally Posted by
value investor
Abi Selec finansallarını görünce dehşete düştüm , piyasa bugün fena cezalandırdı hisse yi. Bu enflasyon muhasebesi tam bir kafa karışıklığına neden olabilir , kabaca söylenen şirketlerin öz kaynakları artarken , net karın düşmesi . Enflasyon muhasebesine göre gelen finansallar da bunu teyit ediyor. Açıkçası deva da nasıl bir finansal geleceğini bilmiyoruz.
Ama yüksek öz kaynak ile düşük kar iyi bir şey değil , şirketlerin gerçekte olan öz kaynaklarını ne kadar verimsiz kullandığını gösterir, bu da değerlemeyi olumsuz etkiler , (roe ,roic )
Acaba risk almamak aldına bilanço gelmeden önce çıkışların sebebi bu olabilir mi
Saygılarımla
Ben de bir miktar endişelenmiştim, ama forumdaşların yazdıkları sonrası konu daha net. Zaten benim baktığım satış artışı, ihracat, favök marjı vs..ama piyasa kısa vade batığı için, kv olumsuz etkilenebiliriz diye düşündüm. Son durumda, böyle bir risk de yok gibi.
Zaten selec %7 ekside, bizim ki yatay sayılır...dünden bugüne bilançodan ekstra bir olumsuzluk beklenmiyor gibi.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri