Sayfa 443/716 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543 ... SonSon
Arama sonucu : 5728 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Bu başlığı şu anda 2 kişi okumaktadır. (1 üye ve 1 ziyaretçi)

KAFASINAGÖREYAZAN

Bu başlığı şu anda 55 kişi okumaktadır. (6 üye ve 49 ziyaretçi)

KAFASINAGÖREYAZAN, Cautionary, deniz güneş, Maslak1, rodrigo44, value investor

selecin başlığna baktım şimdi bilanço açıklamış % 7 değişim var başlıkta ben hariç 1 kişi vardı şimdi bizim başlık 55 kişi bence tahmin ettiğimizin çok üzerinde küçük yatırımcı var bu kağıtta

Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Toaso olumlu bilanço açıklamıştı
    Toasada kasada 20 milyar tl nakit kısa vadeli banka kredileri çok düşük ben tam kıyaslayamadım selec ile toaso kıyaslayabilirseniz mevzu parasaldanmı kaynaklanıyor stok devir hızından mı ortaya cıkabilir belki ben çok hakim olmadıgım için konuya üstünkörü konuşuyorum
    tofaş 2.28 milyar net para zararı yazmış
    önemli olan eldeki paranın TL olması
    veya paranın nasıl değerlendirildiği
    deva bu işi güzel becermiş
    TL borçlanmış fazlasıyla
    karşılığında bond kur koruma ve stok
    bu düz mantık olumlu bir davranıştır
    tabı bunun dışındaki faktörler
    nelerdir nasıl etkiler vs vs
    yenilgi yılları, iyi bir okuldur

3. Bakalım ne çıkacak bahtımız ben bu cuma açıklamasını bekliyorum düzeni bozmazlarsa her sene martın ilk haftası açıklamış. Ayarlamışlardır şimdiye enflasyon muhasebe işlerinide 9 aylık bilançoyu selecten önce acıklamışlardı

4.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Abi Selec finansallarını görünce dehşete düştüm , piyasa bugün fena cezalandırdı hisse yi. Bu enflasyon muhasebesi tam bir kafa karışıklığına neden olabilir , kabaca söylenen şirketlerin öz kaynakları artarken , net karın düşmesi . Enflasyon muhasebesine göre gelen finansallar da bunu teyit ediyor. Açıkçası deva da nasıl bir finansal geleceğini bilmiyoruz.
    Ama yüksek öz kaynak ile düşük kar iyi bir şey değil , şirketlerin gerçekte olan öz kaynaklarını ne kadar verimsiz kullandığını gösterir, bu da değerlemeyi olumsuz etkiler , (roe ,roic )

Acaba risk almamak aldına bilanço gelmeden önce çıkışların sebebi bu olabilir mi

Saygılarımla
    Ben de bir miktar endişelenmiştim, ama forumdaşların yazdıkları sonrası konu daha net. Zaten benim baktığım satış artışı, ihracat, favök marjı vs..ama piyasa kısa vade batığı için, kv olumsuz etkilenebiliriz diye düşündüm. Son durumda, böyle bir risk de yok gibi.

Zaten selec %7 ekside, bizim ki yatay sayılır...dünden bugüne bilançodan ekstra bir olumsuzluk beklenmiyor gibi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2023 ocak 3 MİLYAR TL borç için
    800 milyon TL üçüncü çeyrek sonunda
    finansman gideri oluşmuş
    bu gider tablosuna zarar olarak yazılmış
    enflasyon karşısında borçlanma miktarındaki
    eksilme bu 800 den fazlaysa kazanç
    800 den azsa parasal kayıp
    gelir tablosuna yansıyacak
    yenilgi yılları, iyi bir okuldur

6. Enflasyona göre yapılan düzeltmeler, TÜİK tarafından yayımlanan Türkiye’deki Tüketici Fiyat
    Endeksi kullanılarak bulunan katsayılar esas alınarak hesaplanmıştır. 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle
    ekte sunulan mali tabloların düzeltilmesinde kullanılan endeks ve katsayılar aşağıda belirtilmiştir:
    Dönem Endeks Düzeltme Katsayısı
    31 Aralık 2023 1.859,39 1
    31 Aralık 2022 1.128,45 1,64773
    31 Aralık 2021 686,95 2,70673

7. Parasal olmayan aktif ve pasifler satın alma veya ilk kayda alınma tarihinden bilanço tarihine kadar
    olan süre içerisinde genel fiyat endeksinde meydana gelen değişikliklerin alım maliyetlerine ve
    birikmiş amortisman tutarlarına yansıtılması suretiyle yeniden ifade edilmiştir. Böylece maddi duran
    varlıklar, maddi olmayan duran varlıklar, kullanım hakkı varlıkları ve benzeri aktifler piyasa
    değerlerini geçmeyecek şekilde alım değerleri üzerinden endekslenmiştir. Amortismanlar da benzeri
    şekilde yeniden düzeltilmişlerdir. Özkaynakların içerisinde yer alan tutarlar, bu tutarların şirkete
    katıldığı veya şirket içerisinde oluştuğu dönemlerdeki tüketici fiyat endekslerinin uygulanması
    neticesinde yeniden düzeltilmiştir

mevcut ilaç ruhsalar içinde değerleme yapılacak mı diye ben bu soruyu yatırımcı ilişkilerine sormuştum net bir cevap vermeyip mevzuzata göre hareket edeceğiz diye cevap vermişlerdi yukardaki açıklamadan anladığım kadarı ile onlarda değerlemeye girecek galiba

8.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    Parasal olmayan aktif ve pasifler satın alma veya ilk kayda alınma tarihinden bilanço tarihine kadar
    olan süre içerisinde genel fiyat endeksinde meydana gelen değişikliklerin alım maliyetlerine ve
    birikmiş amortisman tutarlarına yansıtılması suretiyle yeniden ifade edilmiştir. Böylece maddi duran
    varlıklar, maddi olmayan duran varlıklar, kullanım hakkı varlıkları ve benzeri aktifler piyasa
    değerlerini geçmeyecek şekilde alım değerleri üzerinden endekslenmiştir. Amortismanlar da benzeri
    şekilde yeniden düzeltilmişlerdir. Özkaynakların içerisinde yer alan tutarlar, bu tutarların şirkete
    katıldığı veya şirket içerisinde oluştuğu dönemlerdeki tüketici fiyat endekslerinin uygulanması
    neticesinde yeniden düzeltilmiştir

mevcut ilaç ruhsalar içinde değerleme yapılacak mı diye ben bu soruyu yatırımcı ilişkilerine sormuştum net bir cevap vermeyip mevzuzata göre hareket edeceğiz diye cevap vermişlerdi yukardaki açıklamadan anladığım kadarı ile onlarda değerlemeye girecek galiba
    30.09.23 tablolarında 950 milyon TL maddi olmayan duran varlıklar mevcut. Bunun içinde lisanslar, ruhsatlar ve geliştirme maliyetleri mevcut. Bu kalem de parasal olmayan kalem olduğu için endekslemeye tabi olacaktır.

Ben genel forumda yazan arkadaşlara göre gelir tablosunda bir miktar daha olumsuz bir sonuç bekliyorum. Öncelikle depodaki hammadde miktarı (2,06 milyar TL), son dört çeyrekte kullanılan hammadde tutarından daha fazla (1,91 milyar TL). Satılan malın maliyetinde hammadde payı son 4 çeyrekte %57, ciroda ise %25. Bunun dışında üretim şirketlerinde amortisman yükü eskiye göre daha etkili olacak. Bunun dışında sizin bahsettiğiniz maddi olmayan duran varlıkların artışı da itfa paylarını yükseltecektir.

Bu işlerin matematiğini oluşturmak oldukça güç, o yüzden hiçbir aracı kurum bile topa girmiyor. Firma bazında çok şey değişiyor. Firmanın muhasebesi biliyor sadece birçok şeyi. Deva özelinde net nakit bulunmaması, 2 milyar TL civarında net borç bulunması avantajdır. Ancak firmanın yıllar boyu oluşturduğu özsermaye de oluşturulan yıllardan itibaren değerlenecek. Yani dağıtılmamış karlar özsermayenin endekslenerek şişmesine yol açacak. Bu artan özsermaye karşısında da yeteri kadar karlılık olmayınca parasal kayıp oluşacak.

Sayfa 443/716 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •