Sayfa 443/444 İlkİlk ... 343393433441442443444 SonSon
Arama sonucu : 3552 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Sadece üzerinde olmaları yetmez elbette...!!! Yazarken, eksik yazmışım...

Kesişimlerin ne zaman olduğu da önemlidir... Yine de har hâlikârda tek koşul olarak değerlendirilemez...

Benim takiplerim sırasında gördüğüm, trendi takip sürecinde ritmi bozmadan devam edildiği sürece; 21 ortalama üzerine atarken, kesişim de RSI 'de 50 'den yukarı kesiyorsa veya yenile (1-2 bar önce) kesmişse, düzeltme bitmiş anlamına gelebiliyor...

Bahsettiğin koşul, 1. dalgadan sonra hisse 21 üzerinde ve aynı zamanda RSI 50 üzerinde ama düşüyoruz...!!! Bunu demek istiyorsun sanırım...???

İşte burada tekrar giriş şartlarından birisi gerçekleşene kadar oluşan şeyler ve şartlar önemli değil... Önemli olan kriterlerin karşılanması. Yani yeni kırılımların olmasını beklemek gerekir...

Anlatabildim mi, emin değilim...???
    Örneğin... :

Fiyat 20-21 ortalamayı yukarı kırarken(Yukarıdaki fiyat grafiği), RSI'da 50'yi kırmış(aşağıda).
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2. borsada para kazanmak istiyorsan butun gun ekrana bakmıyacaksın gunluk işini yap. aksam geldıgınde fıyatlara şöyle bir bak yeterli..önceleri para kaybetmemin bana verdiği en güzel teknik analiz yada ders artık ne derseniz deyin..saygılarımla...
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasasi Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsaminda tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir yatırım danışmanlığı icerisinde degerlendirilemez yatırım tavsiyesi icermez yatırım tavsiye niteliği taşımadıgindan Yatırımcı profilinize uymayabilirKESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

3.  Alıntı Originally Posted by west_77 Yazıyı Oku
    borsada para kazanmak istiyorsan butun gun ekrana bakmıyacaksın gunluk işini yap. aksam geldıgınde fıyatlara şöyle bir bak yeterli..önceleri para kaybetmemin bana verdiği en güzel teknik analiz yada ders artık ne derseniz deyin..saygılarımla...
    Sayın west_77;

Keşke sizin için açmış olduğum başlığa da iki çift laf etseydiniz...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

4.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Örneğin... :

Fiyat 20-21 ortalamayı yukarı kırarken(Yukarıdaki fiyat grafiği), RSI'da 50'yi kırmış(aşağıda).
    Dar alanda bakarsan haklısın ama aşağıdaki gibi bakarsan almaman gerekirdi:

- Tepeden sat satma önemli değil ama orada bir tepe var ve ciddi bir ralli var ve düzeltme yapıyor. Bu zaten belli...

Az önce ne yazdım:

- AL şartları oluşmadan tekrar almak, tepeden mal almak demektir...!!!
    AL şartlarından birisi de düzeltmenin bitmiş olduğundan emin olmaya çalışmaktır. Minimum %38.2 geri alımın tamamlandığı görmek gerekir. Bu bazen %23.8 'de kalabiliyor. O durumlarda ralli vardır. Bu ayrımları iyi yapmak gerek...

Düzeltme tamamlanmadan; eğer şart sağlandı dersen, ritmi bozmuş olursun. ritimden kasıt belli bir düzende hareket etmektir.

- AL hedefi bekle ve SAT, olmadı Stop ol;

- SAT ve düzeltmenin bitmesini bekle ve yeniden AL şartları sağlanırsa AL
    gibi...

Bu şekilde ritimli hareket halinde incelemek gerekir...

Arada dalarsan, arada kalırsın gibi düşün...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Başarmak, haklı çıkmak demektir...

Para kazanmasak da, haklı çıktığımız zaman seviniriz. Bizi para kazanmaktan çok daha mutlu eder. Bu inanılmaz bir hazdır. Bu hazzı yaşayanlar zaten artık para peşinden koşmazlar, bu hazzın peşinden koşarlar...!!!

İnsan her zaman haklı çıktığında tüm trendleri yakalayabilir, dibi bulur, tepeden satar hale gelir...

Bunu elinde hisse yokken yapmak çok daha kolaydır. Dediğim gibi psikoloji insanı yönlendirir. Zor olan; elinde mal varken haklı çıkabilmektir. Onun için öncelikle elde mal yokken haklı çıkmayı öğrenmek ve psikolojiyi bu yönde eğitmek gerekir.

Her zaman olursa; her zaman hazzı yakalarsın, arada olursa çok tatmin etmez. Ben her zaman için yapamadım. O nedenle XAUUSD 'de duygularımı işin içine yine karıştırdım. Bilmek başka, uygulayabilmek başkadır...

Meşhur bir söz vardır:

- "Bekâra, avret boşamak kolaydır!"

aynı hesap işte...!!!

Elinde hisse varken yapabilen, aynı zamanda kazanan tarafta olur. Elinde hisse olmadan yapan sadece hazzı yaşar...
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...40#post7096340

Sanırım aynı düşünceleri paylaşıyoruz Sn T/A hocam.
    Rabbim herkese ilmi ile amel etmeyi nasip eylesin.

Saygılarımla
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

6.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...40#post7096340

Sanırım aynı düşünceleri paylaşıyoruz Sn T/A hocam.
    Rabbim herkese ilmi ile amel etmeyi nasip eylesin.

Saygılarımla
    Âmin. Cümlemize inşaAllah...

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Dar alanda bakarsan haklısın ama aşağıdaki gibi bakarsan almaman gerekirdi:

- Tepeden sat satma önemli değil ama orada bir tepe var ve ciddi bir ralli var ve düzeltme yapıyor. Bu zaten belli...

Az önce ne yazdım:

AL şartlarından birisi de düzeltmenin bitmiş olduğundan emin olmaya çalışmaktır. Minimum %38.2 geri alımın tamamlandığı görmek gerekir. Bu bazen %23.8 'de kalabiliyor. O durumlarda ralli vardır. Bu ayrımları iyi yapmak gerek...

Düzeltme tamamlanmadan; eğer şart sağlandı dersen, ritmi bozmuş olursun. ritimden kasıt belli bir düzende hareket etmektir.

- AL hedefi bekle ve SAT, olmadı Stop ol;

- SAT ve düzeltmenin bitmesini bekle ve yeniden AL şartları sağlanırsa AL
    gibi...

Bu şekilde ritimli hareket halinde incelemek gerekir...

Arada dalarsan, arada kalırsın gibi düşün...

Yanlış çizmediysem...
    Fibo geri çekilmenin 0,382 si zaten ilgili bölge üstadım:

EK: 0,236 - 0,382 arası demek daha doğru sanırım.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

8.  Alıntı Originally Posted by west_77 Yazıyı Oku
    borsada para kazanmak istiyorsan butun gun ekrana bakmıyacaksın gunluk işini yap. aksam geldıgınde fıyatlara şöyle bir bak yeterli..önceleri para kaybetmemin bana verdiği en güzel teknik analiz yada ders artık ne derseniz deyin..saygılarımla...
    Her musibet gibi görünende, bir nasihât vardır...

Almasını bilene... Ne mutlu siz alabilmişsiniz...

Günlerce ekrana ve fiyatlara bakmadan da olur. Hangi yolda olduğunuz önemli. Ben yeri gelir günlerce bakmam bile. Ne fiyat ne grafik. Çünkü çok farklı bakarım olaya...

Bu konuları en başta sordum. Trade eden k/y ile devam ediliyor. k/y ekrana bakmadan yapamaz...

Yatırımcı olsaydı amennâ, bakmayabilirdi...

Sayfa 443/444 İlkİlk ... 343393433441442443444 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •