Sayfa 445/463 ÝlkÝlk ... 345395435443444445446447455 ... SonSon
Arama sonucu : 3697 madde; 3,553 - 3,560 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým 3

1.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    .......

Bir daha da öyle bir þey olmadý, büyük istanbul depremi olmadýkça da olmaz öyle bir þey..Felaket tellallarý belki öyle bir þey bekliyor olabilir. Ýnþ. olmaz tabi o büyük deprem, olursa hayatta kalanlar mý þanslý, ölenler mi o da tartýþýlýr.
    Marmarada deprem olursa, saðlam kalan evlerin fiyatýnýn düþmesini deðil artmasýný beklerim.
    Geçtiðimiz son büyük depremde öyle oldu, bu durum iþine gelmeyenler ise hemen "ev sahipleri fýrsatçý" demeye baþladýlar.
    Oysa ki bu fýrsatçýlýk deðil, sadece ak koyunla kara koyunun ayrýlmasý.
    Diyelim ki yandaki binadan satýlýk bir daire de 6 milyon, benimki de 6 milyon.
    Depremden önce evlerin hepsi saðlam görünür, ama depremden sonra yandaki bina yýkýlýp benimki saðlam kalmýþsa, evim artýk yandaki moloza dönen 6 milyonluk daireden daha deðerli olduðunu kanýtlamýþtýr.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMÝÞÝNÝ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2. Eðer hala bunu fýrsatçýlýk gibi gören varsa þöyle bir örnek vereyim.
    Çiftçisiniz, ürününüzü gayet saðlýklý bir þekilde yetiþtirdiniz, iyi bir parayý hak edecek cillop gibi ürün elde ettiniz.
    Aaa o da nesi?
    Bütün millet patýr patýr ayný ürünü ekmiþ, ortalýk ayný ürüne boðulmuþ. Fiyatlar da gayet düþük.
    Bu durum hoþunuza gitmese de yapacak bir þey yok. Sen özenle yetiþtirdiðin ürününü kilosu 5 liraya vermek istemezsen, verecek yýðýnla üretici var. Yer gök ayný ürünle dolu.

Sonra bir sabah uyanýyorsun ki, senden baþka herkesin ürününde aþýrý tarým ilacý ve hormon varmýþ, hepsi imha edilmiþ, senin tertemiz ve saðlýklý ürünün ise birdenbire kýt ve gözde hale gelmiþ.
    Þimdi alýcýlarýn hepsi senin ürününü istiyorken, kalkýp da önceki gibi kilosunu 5 liraya mý vereceksin?
    Doðru rakamýn 5 lira olduðuna kim karar verdi?
    5 liralýk fiyat gerçekten "adil þartlarda" mý oluþmuþtu?
    Yoksa sen iþini düzgün yaparken, baþkalarýnýn hormonlu ürünlerle ve haksýz rekabetle senin karþýna çýkýp piyasanýn a*** k**masyla mý oluþmuþtu?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMÝÞÝNÝ mutlaka isteyin.

3.  Alýntý Originally Posted by djoz Yazýyý Oku
    Marmarada deprem olursa, saðlam kalan evlerin fiyatýnýn düþmesini deðil artmasýný beklerim.
    Geçtiðimiz son büyük depremde öyle oldu, bu durum iþine gelmeyenler ise hemen "ev sahipleri fýrsatçý" demeye baþladýlar.
    Oysa ki bu fýrsatçýlýk deðil, sadece ak koyunla kara koyunun ayrýlmasý.
    Diyelim ki yandaki binadan satýlýk bir daire de 6 milyon, benimki de 6 milyon.
    Depremden önce evlerin hepsi saðlam görünür, ama depremden sonra yandaki bina yýkýlýp benimki saðlam kalmýþsa, evim artýk yandaki moloza dönen 6 milyonluk daireden daha deðerli olduðunu kanýtlamýþtýr.
    Yanlýþ düþünüyorsunuz. 99 depremini yaþamýþ Adapazarý'nda yaþayan 30 yýllýk bir inþaat mühendisiyim. O tarihten sonra kat adedi
    önemli olmaksýzýn Deprem görmüþ ve görmemiþ binalar olarak iki ayrý kategori kendiliðinden oluþtu. Ýyi semtlerdeki apartmanlardaki daireleri terk edenler yeni binalara ve semtlere taþýnýp onlarýn boþalttýklarýna da fakir Suriyeliler geçti. Durum budur.

4.  Alýntý Originally Posted by ayhanol1 Yazýyý Oku
    Yanlýþ düþünüyorsunuz. 99 depremini yaþamýþ Adapazarý'nda yaþayan 30 yýllýk bir inþaat mühendisiyim. O tarihten sonra kat adedi
    önemli olmaksýzýn Deprem görmüþ ve görmemiþ binalar olarak iki ayrý kategori kendiliðinden oluþtu. Ýyi semtlerdeki apartmanlardaki daireleri terk edenler yeni binalara ve semtlere taþýnýp onlarýn boþalttýklarýna da fakir Suriyeliler geçti. Durum budur.
    Deprem görmüþ ve görmemiþ olarak deðil, neye göre yapýldýðý bilinmeyen eski evler ve yeni deprem yönetmeliðine uygun yapýlan yeni evler olarak ikiye ayrýlmýþtýr.
    Benim bahsettiðim durum ise, yeni evin de gerçekten yönetmeliðe uygun malzemeyle yapýlýp yapýlmadýðýnýn testi gibi bir þey.
    Hatayda gördük, "deprem görmemiþ" fakat üçkaðýt görmüþ yeni binalar da yýkýldý.

5.  Alýntý Originally Posted by djoz Yazýyý Oku
    Deprem görmüþ ve görmemiþ olarak deðil, neye göre yapýldýðý bilinmeyen eski evler ve yeni deprem yönetmeliðine uygun yapýlan yeni evler olarak ikiye ayrýlmýþtýr.
    Benim bahsettiðim durum ise, yeni evin de gerçekten yönetmeliðe uygun malzemeyle yapýlýp yapýlmadýðýnýn testi gibi bir þey.
    Hatayda gördük, "deprem görmemiþ" fakat üçkaðýt görmüþ yeni binalar da yýkýldý.
    Orada durum çok farklý 8 kata uygun olmayan bir zemine 8 kata göre projelendirme yapýlýp 4 kat kaçak yapýlarak 12 kat olmuþ yapýya imar barýþý yaptýlar. Veya benzer þeyler. Malzeme olayý ayrý bir garabet zaten. Bir de Sakarya'da ilk olarak pilot illerde uygulanan sonra bütün ülkede zorunlu hale gelen Yapý Denetim uygulamasý yeni yapýlan binalarý deprem görmüþ yapýlara göre daha güvenli kýldý. Ben Maraþ depremi dolayýsýyla o bölgede hasar oluþan þehirlerin hangisinde Yapý denetim uygulamasý ne zaman baþladý bilmiyorum. Ama yapý stoðunun çoðunda olduðunu sanmýyorum.

Üstadlarým merhabalar,

Konut piyasasýnda analiz yapabileceðim ve bu konuda herhangi bir veri hizmeti sunan yer/site var mýdýr?

Tavsiyeleriniz için þimdiden teþekkürler
    Ne yazarsam yazayým, kiþisel fikirlerimdir ve kesinlikle bir yatýrým tavsiyesi deðildir.

7. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Alýntý Originally Posted by ayhanol1 Yazýyý Oku
    Orada durum çok farklı 8 kata uygun olmayan bir zemine 8 kata göre projelendirme yapılıp 4 kat kaçak yapılarak 12 kat olmuÃ…Ÿ yapıya imar barışÄ± yaptılar. Veya benzer Ã…Ÿeyler. Malzeme olayı ayrı bir garabet zaten. Bir de Sakarya'da ilk olarak pilot illerde uygulanan sonra bütün ülkede zorunlu hale gelen Yapı Denetim uygulaması yeni yapılan binaları deprem görmüÅŸ yapılara göre daha güvenli kıldı. Ben MaraÃ…Ÿ depremi dolayısıyla o bölgede hasar oluÃ…Ÿan Ã…Ÿehirlerin hangisinde Yapı denetim uygulaması ne zaman baÃ…Ÿladı bilmiyorum. Ama yapı stoÄŸunun çoÄŸunda olduÄŸunu sanmıyorum.
    imar barisinda en trajikomik olan konu,ilave yerlerin arsa payi yok.
    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alýntý Originally Posted by Westwind Yazýyý Oku
    imar barisinda en trajikomik olan konu,ilave yerlerin arsa payi yok.
    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gÃÆ’¶nderildi
    Yoo ben Km'yi bozarak diðer baðýmsýzlardan alýp ilave baðýmsýza vererek çok tapu yaptým sorun yok..

Sayfa 445/463 ÝlkÝlk ... 345395435443444445446447455 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •