Sayfa 445/760 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 3,553 - 3,560 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by garan01 Yazıyı Oku
    Sn Donju biliciyi burda en çok savunan, ucuzzluğundan ve potansiyelinden bahseden kişiydiniz. Noldu sattınız mı malları vaz mı geçtiniz? Bilici yatırumcısını üzmeye devam ediyor doğru ama Ben şahsen firmanın birkaç gün içinde bir adım atacağını düşünüyorum..

Bilançoya 3-4 defa baktım.
    Ciro katlanmış, kar marjı artmış, döviz pozisyonunu neredeyse 40 milyon TL azaltmış ve kar payı dağıtmaktan geri durmayan bit şirket hissesi geç de olsa ederine ulaşır.

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kötülemiyorum. 6 bilançodur gitmiyor. Değerli bir firma fiyata yansımıyor. Bu sizce kimin suçu. Kim suçlu siz söyleyin

2.  Alıntı Originally Posted by donju Yazıyı Oku
    Kötülemiyorum. 6 bilançodur gitmiyor. Değerli bir firma fiyata yansımıyor. Bu sizce kimin suçu. Kim suçlu siz söyleyin
    Bence bu algıyı oluşturmak için uğraşıyorlar bera da böyle yaptılar şaka bibi dün gibi hatırlıyorum 09/11/2017 müthiş bir bilanço getirdi adamlar hissenin fiyatı 1.30 ken bilanço sonrası 1.20 ye kadar bastım acımasızca sanki bir şey varmış algısı yaratmak için sonrasımı sadece 2 sonra müthiş bir kopuş
    Ben aynı şeyi söylemekten vaçgeçmiyeceğim bu gün bu piyasada bu pisliği yapanlar bu pislikden dolayı para kaybeden küçük yatırımcının 100 milyon misli ile para kaybeder inşallah ama gün gelir sap döner keser döner hesap tersine döner güneş balçıkla sıvanmaz bu hisse mutlaka çok kısa sürede gerçek değerini bulacak ve ben orda olmak için acele etmeyeceğim

yatırım tavsiyesi değildir

3.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    günlükçüleri dökmeye çalışıyorlar gibi akşam takasında belli olur. ak-şeker-ykb-Garanti her zaman ki sahnede

Ytd.
    Üstadım birşey soracağım, bilanço detaylarına tekrar baktım. Kısa vadeli döviz açık pozisyonunda fazla bir düşme yok hala shortta ( ama döviz yükümlülükleri ciddi azalmış) , uzun vadeli döviz yükümlülüklerinde ciddi azalma var ve nette long pozisyona dönmüş nihai toplamda 53 milyon TL lik açık pozisyon 15 milyon Tl lik long pozisyona dönmüş. Bu işin içinden çıkamadım. Döviz kredilerinde bir azalma yok ama bu pozisyon değişikliğini nasıl yapmışlar. Ticari alacak kalemi o kadar fazla değişmemiş.burada bir hata olabilir mi. Biz döviz yükseliyor diye üzülüyorduk şimdi düşüyor diye mi üzüleceğiz karar veremedim. Bugün kü satışın sebebi bu mu acaba. Kur zirvedeyken zarar yazılması, yapıldıysa eğer pozisyon değişimi kur düşüşünde de zarar yazılacak olması. Nasıl bir finans yönetimleri var bu arkadaşların.
    Aslında döviz long pozisyon kötü değil ama pozisuona döviz zirve yaptıktan sonra geçilmesi yanlış.

4. Kendi sorumun cevabını buldum, sayfa 50 de yazıyor. Eskiden her %10 luk kur artışında 5.300.000 Tl zarar yazıyorduk ya o değişti artık. Usd long da eur shorttayız. Yani anlayacağınız dövizde her %10 luk düşüş ( eur ve usd aynı oranda düştüğü varsayımına göre) şirkete 1.500.000 TL zarar yazacak. Her %10 lık artış ta 1.500.000 TL kar yazacak. He birde usd %10 yükselir EUr da %10 düşerse nette 5.500.000 TL kar yazacak. Son döviz kurlarına göre 15-2 milyon tl kur zararı yazacağız. İşe bakın biz usd düşüyor diye seviniyorken aslında firma zarar yazıyormuş. Sonuçta firma döviz kurlarını karşılıklı hedge etmiş, birisinden zarar birisinden kar yazıyor ,çok yanlış değil ama dövizin düşüşünden edilecek kardan oldular.

5. ustad yorumda küçük hatalar var eğer dolar long Euro short ise eur/dolar paritesine oynamış demektir yani paritede short yapmışlar dolar Euro krşı değer kazanırsa şirket kar yazar son 4 ay da pariteni 1.25 lerden 1.15 lere geldiği düşünülürse şirket 2 milyon kar yazacak bence müthiş bir hamle hem döviz hareketlerinden etkilenmeyecek aşağıya ve yukarıya ayrıca güçlü para biriminde kalmış avrupada bu sorunlar varken paritenin yukarı gitmesi zor

sonuçta şirketin esas faaliyet karı da süper 12 aylık daha da iyi olacak fiyat süper f/k 12 aylıkla beraber 2 lere düşecek phillip ve şekerdeki mal da dökülüyor phillipde ki dökülde şekerde yolu yarıladı burda 3 kurum çok önemli yapı garan iş diğerlerini boşver
    Ben sabah yapı nın mal vermesinde açıkçası korkmuştum tablo piyasa bu kadar iyiken zaten çok ucuz mala niye veriyor diye düşündüm ancak günlük tabloya bakarsanız yapı 250 bin lot eksisini 100 lot indirdi sean sonuda kademeye 100 bin lot alış yazdı aslında korkutup döktürdüğü bazı gün içiciler ve şekerdi gerçekten bir sorun olsa mala geri dönmez hazır likit iken basardı yazılarımı okursanız görüşlerim çok net bu arkadaşlar mal alçak fırsatı bulamadı bolk phillip ve şeker döktürmek için sıkıştırdı şimde yolun sonuna az kaldı bu hafta inanıyorumki malı toplaya toplaya yukarı çekecek bir yerden sonrada koparacak ama keşke adam gibi tavana çekip küçük yatırımcının da yüzünü güldürüp milleti peşine takıp bu malları yukardan alsayda herkes alıkışlardı neyse en fazla zaman kaybederiz bu rası kurtlar sofrası bu kadar kıymetli bir hisseyi çok fazlada zorlayamazlar biraz sabır ve inanç yeterli olcaktır herkese iyi tatiller.

6.  Alıntı Originally Posted by garan01 Yazıyı Oku
    Kendi sorumun cevabını buldum, sayfa 50 de yazıyor. Eskiden her %10 luk kur artışında 5.300.000 Tl zarar yazıyorduk ya o değişti artık. Usd long da eur shorttayız. Yani anlayacağınız dövizde her %10 luk düşüş ( eur ve usd aynı oranda düştüğü varsayımına göre) şirkete 1.500.000 TL zarar yazacak. Her %10 lık artış ta 1.500.000 TL kar yazacak. He birde usd %10 yükselir EUr da %10 düşerse nette 5.500.000 TL kar yazacak. Son döviz kurlarına göre 15-2 milyon tl kur zararı yazacağız. İşe bakın biz usd düşüyor diye seviniyorken aslında firma zarar yazıyormuş. Sonuçta firma döviz kurlarını karşılıklı hedge etmiş, birisinden zarar birisinden kar yazıyor ,çok yanlış değil ama dövizin düşüşünden edilecek kardan oldular.

Ben size bunu sabah anlatmistim..sirket doviz LONG artik net 15 milyon TL doviz karsiligi kadar..bu durum kisa vade olumsuz orta-uzun vade olumlu algilanir..dolar yil sonu 5-5.2 bandina dusebilir ..yuksek kurdan TL ye donmesi biraz beceriksizlik olmus ama orta-uzun vadede finansman ihtiyaci ve dusuk faiz yuksek kur politikasiyla buyume hedefinden odun vermeyen Turkiye de kurda volatilite yuksek kalacaktir bu da sirketi daha saglam ve direncli kilacaktir..umarim dolarin dibinde tekrar doviz borca donmezler[emoji3]..herkese iyi hafta sonlari..ytdegildir

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. Gecen bilanco grafiğe bakiniz tam bir hafta sonra yukari yapmış,bilici bu huyu değişmez,önce bi doktururler,sanki zararmi geldi cuma gunu eksi kapatiyor,baski herkesin malini alalim,ac gözlülük,vermicem ben sonuna kadar,gidecekk eli mecbur

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by pmngr Yazıyı Oku
    Ben size bunu sabah anlatmistim..sirket doviz LONG artik net 15 milyon TL doviz karsiligi kadar..bu durum kisa vade olumsuz orta-uzun vade olumlu algilanir..dolar yil sonu 5-5.2 bandina dusebilir ..yuksek kurdan TL ye donmesi biraz beceriksizlik olmus ama orta-uzun vadede finansman ihtiyaci ve dusuk faiz yuksek kur politikasiyla buyume hedefinden odun vermeyen Turkiye de kurda volatilite yuksek kalacaktir bu da sirketi daha saglam ve direncli kilacaktir..umarim dolarin dibinde tekrar doviz borca donmezler[emoji3]..herkese iyi hafta sonlari..ytdegildir

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Sabahki konu Döviz kredisinin Tl ye döndüğü iddiasıydı. Böyle birşey yok. Alacaklarını dolara endekslemiş ve bir miktar döviz borcunu kapatmış. Firma bence döviz riski istemiyor artık, faaliyetime bakayım demiş, aslında bu bilançodaki aaıl sıkıntı bu değil, vergi ertlemesi olmasa zarar yazacaktı, belki de piyasa bunu fiyatlamak istedi, ama buda saçma çünkü 55 milyon kur gideri olmasa zaten 10 milyon daha fazla kar edecekti, son çeyrekte artık böyle bir kur zararı olmayacağı için esas faaliyet karı net ortaya çıkacak. Ben artık hedefi büyüttüm, eğer son çeyrek durgunluk yaşanmazsa, 30 milyon TL kar bile gelebilir. Ama durgunluk var gibi piyasada , 20 milyon Tl kar bile bence yeterli olur fk 3 olur.

Sayfa 445/760 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •