Evet çok aydınlatıcı ve bilgilendiren açıklamalar olmuş üstad. Eline yüreğine sağlık.
Evet çok aydınlatıcı ve bilgilendiren açıklamalar olmuş üstad. Eline yüreğine sağlık.
Çok daha fazlasını yapmak isterim ama benim öğretme yeteneğim biraz zayıf...
Belirli bir sistematikte ve düzende anlatılması gerekiyor. Yoksa bilgiler bağdaşmıyor ve yerine oturmuyor. Ben içimden geldiği gibi düzensiz anlatıyorum. Oysa bunun kitâbî olarak anlatılması gerekir. Arada bazı şeyleri yazmayı unutunca konular havada kalıyor, bunu fark ettim. Bunun için de bir düzene konulup tekrar tekrar gözden geçirilip anlatılması lâzım. Bu yetenek ve zaman mâlesef bende yok...
Ayrıca bazı şeylerin de bizzat beraber yaşanması ve o havanın beraber solunması gerekiyor. Kuru kuruya anlatınca da olmuyor. Çekilen sıkıntıların, yaşanılan zorlukların da deneyimlenmesi gerekiyor. Sonunda yine mükemmellik yok ama en azından tecrübe artıyor...
Zannedilmesin ki, bizler hata yapmıyoruz! Bilâkis bile isteye hata yapmaksak da şartlar bazen bizleri de hata yapmaya zorluyor. Ben kendi adıma istemeden de olsa çok hata yapıyorum. Sonunda başarıyorum ama olması gereken doğru yoldan değil, zor yoldan başarıyorum. Belki de bunu seviyorumdur ve bu yönümü düzeltemiyorumdur...!!!![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Neticede insanız hata elbette yapıyoruz karşı tarafta o hatalardan faydalanmaya çalışacaktır.
Teknik analizin içerisinde yüzlerce parametre var bunların çoğunu aynı anda kullanmaya çalışmak bazen hatalara sebep olabiliyor.
Bir yeriniz ağrıyor aspirin içtiniz geçmedi dur bide gripin içeyim, geçmedi bir majezik olmadı bir panalgin derken ya zehirlenirsiniz ya da böbrek ve karaciğerde hasar oluşur. Sonuç kendinize zarar vermiş olursunuz.
Bütün sistemi yerli yerine oturtsanız bile, borsanın içinde bulunduğu döngü buna izin vermeyebilir.
Borsa yükseliş trendinde ise
Borsa düşüş trendinde ise
Borsa belirli bir kanal içerisinde testere şeklinde ilerliyor ise gibi.
Bunlara ilaveten, tahta yapıcının yatırımcının tersine hareket yapması,
Patronların hisselere müdahil olması,
İçeriden önceden haber alınması,
Hissenin takasının dağınık olması vs vs yaz yaz bitmez.
Kendinize çalıştığına inandığınız 3- 5 parametre belirleyip grafik üzerinde deneme yanılma yöntemi ile tecrübe kazanmak olacaktır.
Öğrenmenin yaşı yok, hepimiz her daim yeni bilgiler edinmeye çalışıyoruz çabalıyoruz.
Başarısız da olabiliriz hiç önemli değil sonuçta her başarısızlık bir tecrübe edinmemize sebep olmuş olur.
BIST100 hafta başı kanal altına sarktı üzerine çıkamadı 10.700 ler de tutunmaya çalıştı hafta boyunca.
10.700 lü seviyede haftalık pivot 1. desteği idi. Endex in konumu sat devam ediyor.
Para girişi yok hisseler arası top çevirme devam.
Ekim ayı bir sürü belirsizlikler var önümüzde.
Yer İmleri