Bugun YKB aradi ve bana ozel olarak su oranlari verdi.
TL 13.80%
USD 3.80%
EURO 1.50%
Ilgilenenlere duyurulur.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sayın Kara Bora,
Şekerbank'ta "Gece Gündüz Hesabı" sahibi olarak bilgi paylaşıyorum. Hesaptaki bakiyenin kesinlikle tamamı için gecelik %14,25 faiz işliyor. Boşta 2.000 TL kaldığı ve faiz işlemediği iddiası doğru değil, bir kuruş dahi faizsiz boşta tutulmuyor, bu bilgiyi hesap sahibi olarak paylaşıyorum.
Döviz alım satım kuru arasındaki spread gün içinde her bankada değişkenlik göstermesi normaldir. Ancak her iki bankada hesap sahibi olarak şunu söyleyebilirim ki aynı anda her iki bankanın internet şubesi döviz kurlarına, örneğin ABD Doları, baktığımda alım için de satım için de ING FX'ten daha cazip, daha dar spread, yani ING FX'ten daha ucuza alma ve ING FX'ten daha pahalıya satma imkanı olduğunu gödüm. Her iki bankada hesabı olanlar eş zamanlı kontrol edebilirler.
Burgan max 1M ye kadar 14.50 üstü olan miktara parçalı olarak 14.00 veriyor. Diğer bankaların 1M üstü için oranları. Aktif benim risk anlayışıma uymuyor. Bu arada icbc yatırım swap yapıyor aralık ayı vadeli 14.10 2/1/2018 vadeli 14.50 dedi ama vadeli oranların üzerine çıkamadığı için anlamsız kaldı.
GARANTİ BANKASI SWIFT TECRÜBEM:
Garanti’de uzun süredir boş duran bir USD hesabım vardı. En son USD bakiyeyi mayıs ayı gibi Odea’ya swift yapmıştım yerlerde sürünen faiz sebebiyle. Müşteri temsilcisi de hak vermişti bu harekete. Sonrasında görünürde bir masraf alınmadığını görünce “he iyi bari” demiştim.
Geçenlerde piyasalar kapalıyken USD 3,74 lere zıpladığında banka satış kuru 3,69 görünce deneme amaçlı bi 100 USD alayım bakalım verecek mi dedim ve verdi. Bugün de bozayım şunu diye internet şubesine bi girdim ki.. Anaa bizim 100 USD uçmuş. Bakiye sıfır. “0”
Ulen hayrola falan.. hareketlere baktım.. O da ne?!!
Mayıs ayında yaptığım “SWIFT’TEN TAM 211,45 USD KOMİSYON” kesmek üzere aportta bekliyormuş arkadaşlar!!! Benim 100 doları görünce de hemen üstüne konmuşlar. Bu da dekontu:
“211 buçuk Dolar komisyon ne lan?????”. Beynim yerinden oynadı. Müşteri temsilcisini aradım olayı anlattım. Karşıda ufak bir sessizlik.. sonra.. “Efendim siz özel bankacılık limitlerinin altına indiniz ya ondan olabilir, kem, küm..”.. Yahu dedim limit altı olsam ne farkeder 211 dolar ne demek?? 800 TL komisyon ne demek??
Biz buna itiraz edelim Shorts bey dedi kapattık. Bakalım ne olacak.. Akıl alır gibi değil !
Bitcoin bir rekor daha kırdı!
Sanal para biriminin değeri, bugün yüzde 9,7 artışla 7,445 dolara kadar çıktı
__________________________________________________ _
sn.Mehtapakyol nerelerde?keyif yapıyrodur şimdi.
YTD
Yer İmleri