Özel duruma giriyor ama daha önce özel duruma giren olaylarla ilgili,bildirim yapmadıkları için SPK'dan 78binTL ceza yediklerine de şahit olduk.
Özel duruma giriyor ama daha önce özel duruma giren olaylarla ilgili,bildirim yapmadıkları için SPK'dan 78binTL ceza yediklerine de şahit olduk.
Almanya,Fransa gibi bir ülkede yaşıyor olsaydık;sorunuza daha net bir cevap verebilirdim inanın.Ohal nedeniyle korkakça davranılması ve inceleme açılmaması da muhtemeldir.Normal şartlarda BMVD'nin duruşu bellidir ama normal bir dönemde değiliz.Eğer inceleme açılırsa(bilemiyoruz),maliyeye plan sunma gibi bir uygulama olmaz.Diğer taraftan;hazinenin zarara uğratılmaması adına,paranın geri getirilmesi şartıyla inceleme sonucunda temsili/cüzzi bir yaptırım getirilebilir.Maliye bu gibi durumlarda ölümü gösterip,sürünmeye mahkûm edebiliyor.Doğan,GS,Koza,Karton vs gibi örneklerde olduğu gibi.
Ne gündü be penguenden ve escomdan ettiğim karlarla yine akpaz attım sepete. Ben de zaman bol beklerim
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kur hesaplaması için,30 Haziran'da geçerli TCMB euro alış kuru üzerinden hesaplama yapılması gerekir.29 Haziran saat 15:30'da açıklanan TCMB euro alış 4,0030 kuru,30 Haziran'da geçerli kurdur.31.12.2016'da geçerli kur ise 3,7099 idi.Denetim paketine göre %10'luk euro artışı durumunda 12.784.508TL kur zararı yazılacağı ifade edilmiş.
Bu durumda 30.06.2017 itibariyle değer artışı:
(4,0030-3,7099)*100/(3,7099): %7,90
Kur zararı ise:
%7,90*12.784.508/%10: 10.099.761TL olacaktır.
Diğer taraftan,brüt satış kâr ve faaliyet kârı tespitlerinize katılıyorum;yüksek ihtimal çift haneli bir zarar geliyor.Adat işletilmiş olsaydı,12 milyon faiz geliri yazılacak ve kur zararı bertaraf edilmiş olacaktı.
net olmuş eyw...
yalnız adat olsa tamam kur giderini götürür ama alacak artar.11 tahsilat var 202-11=191e düştü alacak.12 adat yazsaydı alacak 191+12=203 olacaktı.adat oldukca alacakda artar.tanam kanuna aykırı ama böyle bir hokluk var işin içinde.bu para dönmedikce işimiz çok çok çok zor.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu 200 milyon tl nerede ? son aklıma gelen akpaz yuksek cirosu düşük kar marjı sebebiyle bu finansal fırsat taco ya kullandirilmis olabileceği, simdi adat hesaplama vs vazgeçtim parayı iyi kötü geri koysunlar şirket düze bir an evvel çıksın yani milletvekili milletin ahini yeterince aldın yeter gayrı
kurumlarda değil hacım.şahısların üstünde.taconun hiç satışı falan yok.doruk da tırt zaten ayda anca iki milyon ciro yapıyo.offshore kıyı bucak kullanıyo,gelir sağlıyolar.ama vergiden istisna gelir.kredi kur giderlerinide biz ödüyoz.ne güzel demi?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri