Sayfa 448/1002 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    kendi sorduğum sorunun cevabını yine kendim buldum. takas banktan Fatma hanımla konuyu görüştüm. normal şartlarda bankalar, tefaştaki hiç bir fonun alımını kısıtlayamazmış. ancak kuveyttürk, sözüm ona islami bankacılık yaptığından ve katılım tarafının dini noktada çok hassas olduğundan sadece kendi bankalarının danışma kurullarının cevaz verdikleri katılım fonlarına erişim sağlama, uygun görmedikleri katılım fonları alımlarını da engelleme noktasında bir izin almışlar. bu izinin de ucu açık olduğundan kendi bankaları dışındaki katılım fonlarının alımlarını kapatıyorlarmış ve bu konuda yasal bir işlem yapılamıyormuş. kuveyttürkte tefaş fonlarından sadece mükafat portföyün ve ak portföyün kira sertifikası fonu alınabiliyor. demek ki albarakanın dahi katılım fonları, bu arkadaşların hassasiyetlerine uygun değil. ama aynı zamanda faizli işlemler de yapan Akbank ve mükafatın fonları uygun. neresinden bakarsanız bakın tam bir ticari ahlâksızlık sözkonusu. aldıkları sözde hassasiyet iznini çirkin işlerine alet eden bir islami bankamız olduğunu da bu gün öğrenmiş olduk. böyle bankaya bir kuruşum dahi nasip olmasın diyorum.
    Siyasal islam bataklıktır.

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Gecen sene GBC fon yonetimiyle konustugumda altinda baya yukselis bekliyoruz demislerdi.O günlerden bugune devamli aşagiya geldik.Bu dönemi okuyamadilar bence.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben GBC olayını anlamadım.Geçen gün bir baktığımd altın fonları %4 gümüş fonları %10 düşmüştü son 1 aylık periyotta.GBC aynı dönemde %14 düşmüş.Tamamen gümüş olsa bile normalden daha fazla düşmüş.Bildiği kadar içeriğinde de altın-gümüş var.Ben açıklayamıyorum, acaba türev yapıp %150 falan gümüş mü yaptılar portföyde.

3. yatırım fonları nasıl yönetiliyor öğrenmek için peter lynch in borsayı yenmek isimli kitabını tavsiye ederim. adam müşterilere kapı kapı fon satıcılığından milyar dolarlık fon yöneticiliğine adım adım nasıl yükseldiğini günlük gibi anlatmış. şirketleri nasıl bulduğunu neler görüştüğünü hisse alırken nelere dikkat ettiğini falan. kitap 30 yıl öncesinin amerikası için olsa da bence çok şey değişmemiştir. bir fon binasında işlerin nasıl yürüdüğünü bilmek sanki fonlar hakkında daha derin bir görüş kazandırıyor insana. eskiden ayın başında hisse alıp ayın kalanında solutire oynuyorlar sanırdım hiç de öyle değilmiş başını kaşıyacak vakit yok.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    şu an 1383'teki aylık pivotu da kırmaya çalışıyoruz. bu gün günlük ve haftalık pivotları zorlanmadan kırarak buraya geliverdik. aylık pivot ta kırılıp yarın da onaylanırsa çok süper olur. düşünebiliyor musunuz 8 temmuzdaki sat sinyalinin ardından satıp dünkü iyimser sinyalleri de göz önüne alarak hafiften riske girip bu gün geri alım yapabilen bir foncunun durumunu, bir günde bir aylık faiz getirisini yakalamış oldu. öyle meşur fonlardan olmasına da gerek yok. bist30 endeks fonu da olsa yeterliydi.
    Sayin @hayrani aman dikkat edin sinyallere endeksi su an eregli ile suruyorlar kapanis teyitlerini bir kac gun takip etmenizde fayda vardir. Endeksin olumluya donmesi ve pozitif fiyatalama icin sebeplere ihtiyaci bulunmakta belli basli bilancolar haricinde olumlu boyle bir potansiyel bulunmayabilir.

Doviz tarafinda su an icin turizm etkisi, goreceli yaz piyasasi sakinligi ve merkez bankasinda gelen goreceli olumlu haber akisi ile buralarda bulunabiliriz. Tatmin edici geri cekilmeler gelmedikce havanin terse donmesi olumsuz bir haber akisina baglidir, grafikler ve onumuzdeki surec trendin yaz bitimi ile yukari oldugunu gosteriyor. Temkinli hareket edilecek yerlerdeyiz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Herkese merhaba, Ppf yerine borçlanma araçlarını onerirmisiniz arkadaşlar. Borçlanma araçlarında dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır. Teşekkürler

Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Dali45 Yazıyı Oku
    Herkese merhaba, Ppf yerine borçlanma araçlarını onerirmisiniz arkadaşlar. Borçlanma araçlarında dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır. Teşekkürler

Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kisa orta ve uzun borçlanma araçlarında içindeki devlet tahvili/bono oranına dikkat edin getiriyi direk etkiler.faizler artarken eksi yazabilir ppf kadar bile getiri sunmayabilir.

7. Kub un yarısını hsyf ye ayırmak istedim acaba doğru mu yapıyorum bilmiyorum

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Stopaj Eylül sonuna kadar uzatıldı

Sayfa 448/1002 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •