Originally Posted by
hayrani
kendi sorduğum sorunun cevabını yine kendim buldum. takas banktan Fatma hanımla konuyu görüştüm. normal şartlarda bankalar, tefaştaki hiç bir fonun alımını kısıtlayamazmış. ancak kuveyttürk, sözüm ona islami bankacılık yaptığından ve katılım tarafının dini noktada çok hassas olduğundan sadece kendi bankalarının danışma kurullarının cevaz verdikleri katılım fonlarına erişim sağlama, uygun görmedikleri katılım fonları alımlarını da engelleme noktasında bir izin almışlar. bu izinin de ucu açık olduğundan kendi bankaları dışındaki katılım fonlarının alımlarını kapatıyorlarmış ve bu konuda yasal bir işlem yapılamıyormuş. kuveyttürkte tefaş fonlarından sadece mükafat portföyün ve ak portföyün kira sertifikası fonu alınabiliyor. demek ki albarakanın dahi katılım fonları, bu arkadaşların hassasiyetlerine uygun değil. ama aynı zamanda faizli işlemler de yapan Akbank ve mükafatın fonları uygun. neresinden bakarsanız bakın tam bir ticari ahlâksızlık sözkonusu. aldıkları sözde hassasiyet iznini çirkin işlerine alet eden bir islami bankamız olduğunu da bu gün öğrenmiş olduk. böyle bankaya bir kuruşum dahi nasip olmasın diyorum.
Yer İmleri