Emirhan bey 2.Çeyrek bilançosu Ağustos 10 civarı gelir diye bekliyorum.2.çeyrek bilanço hakkında bir fikriniz varmı??Tahminen yine zarar mı açıklar??Tahminleriniz hakında bilgi verirseniz sevinirim.:))
Emirhan bey 2.Çeyrek bilançosu Ağustos 10 civarı gelir diye bekliyorum.2.çeyrek bilanço hakkında bir fikriniz varmı??Tahminen yine zarar mı açıklar??Tahminleriniz hakında bilgi verirseniz sevinirim.:))
Hocam bunu tahmin etmek çok zor değil. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir derler. İlk çeyreğin gelir tablosu yapısına bakarsak 2. çeyrekte kar gelme ihtimalinin çok olmadığını anlarız.
İlk çeyrekte 450 milyon finansal gider vardı. 2. çeyrekte de bundan az olmaz hatta daha fazlası olur. İlk çeyrekte aslında zarar 150 milyon lira idi ama 140 milyonluk ertelenmiş vergi geliri sayesinde bu zarar 10 milyon gibi göründü.
Şimdi 2. çeyrek esas faaliyet karının biraz artacağını bile düşünsek , artan finansal gider yüzünden benzer bir tablo karşımıza çıkacaktır.
Net parasal pozisyon geliri de artabilir ama çok değil. Tek olumlu taraf USD kuru 2. çeyrek sabit kaldı. Yani buradan en azından kur farkı gideri olmayacak.
Tabi çeşitli muhasebe oyunları ile zarar az gösterilebilir yada hatta küçük de olsa kar bile elde edilebilir ama bu bilanço yapısı ile , bu kadar büyük finansal borç ile , bu kadar yüksek faiz ile bu şirketin kar etmesi zor. O yüzden aylardır Paynetin satılmasını , parasının tahsil edilerek borçların ödenmesini bekliyoruz.
Paynet parası ile kredilerin büyük kısmı ödenince tablo tersine dönecek ve karlı bir şirket olacağız. Ama o döneme kadar ben bilançolardan çok fazla birşey beklemiyorum.
Bugün tavan yapıp çözse,yarında 46-47 arası kapatırsa aylıkta çok güzel olurdu.
Hayale bak :) fiyat 41.74 anlık.
Ytd.
Bilişimlere para kuvvetli akmaya başlayınca Tahtacılar bile karşı duramaz.Sadece mal kaptırırlar.Sanki öyle bir hava seziyorum.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Kurulun temel ilkeleri doğrultusunda sermaye piyasasının etkin, dürüst ve güvenilir işleyişini bozucu her tür usulsüz fiil ve işlemler denetlenerek, piyasaların düzgün ve disiplin içinde çalışması sağlanmaktadır. Denetimlerde bir yandan yol gösterici, yapıcı ve iyileştirici bir yaklaşım izlenirken, diğer yandan cezai yaptırım gerektiren işlemler de ilgili makamlara iletilmektedir.
Kurul denetimleri sonucunda;
uyarı,
idari para cezası,
adli para cezası,
hapis cezası
biçiminde yaptırımlar uygulanabilmektedir.
Sermaye Piyasası Kurulunun fonları daha kapsamlı denetlemesi dileklerimle...
Hft lere ders verecek Üstatlar neredesiniz?
Ytd.
Hocam bu tahta bu yükü kaldırmaz,sende biliyorsun.
Yani şimdi bist 30 da trade edersen fazla kazanabilirsin diyeceğim ama amaç trade değil demi?
Allah bildiği gibi yapsın.
Ytd.
Yer İmleri