Originally Posted by
Payrıt
Şirketin şikayet edilecek yeri çok, yönetim giderlerinin astronomikliğinden lisans ücretlerine, aniden 3-5 katına uçmuş olan akaryakıt harcamalarına, tamam akaryakıt zamlandı da 5 kat değil. 12 senedir bir kez bile şirket değerlemesi yapmamasına, sonra bu esas sözleşmede 1. Temettü dağıtılmadan başkaca yedek akçe sonraki yıla aktarım yapılmaz maddesinden en son olan kağıt hattı kapama haberinin dramatikliğine kadar...
Ben şuna takılıyorum Tire 2018 yılında sadece kutu hatlarına 65 milyon tl yatırım yapmıştır diye haber yapılsa ki yapılabilir, baya normalde bilançoda görülen bir şey ortalık şenlenir, yer yerinden oynar müthiş pozitif bir haber olur, hayır o yapılmıyor, geçmiş dönem zararı kalmadı, 75.5 milyon kar açıklıyoruz demek yerine akabininde karartma haberleri yayınlanıyor yok bakıma aldık yok 14 kişiyi izine yolladık gören şirket batıyor sanacak, şimdi de hemen çeyrek bilanço öncesi hat kapama haberlerinin sanki yeniymişçesine bir tavırla sunuyorlar, bunlar yatırımcıya hiç değer vermeyen bir tutum içinde olduklarının kanıtı ve diyorum ki buna izin verilmemesi gerekiyor...
Orda hem fikiriz zaten hesap ortada 2017/12 22 milyon kar yapan şirket, 2018/12 de 75 milyona çıkardı ama verimsiz bir makinenin kullanılmama haberini hemen peşine göndererek gölgeledi..KÂrını 3 e katlayan firma sanki batıyor gibi algı oluşturdu..Ama burda hukuki olarak suç nasıl bulunacak..yönetim giderlerinin astronomik olması üzerine gidilebilecek bir olay..neyse bakalım 3 aylık bilançoda kÂr olması gerektiği kadar olacakmı inceleriz..duruma göre şikayetleri SPK nezdinde veya gerekirse hukuki süreç bakımından tartışırız...
"Duyduğumuz her şey kanaattir, vak'a değil; gördüğümüz her şey perspektiftir, gerçek değil..."
Yer İmleri