Sayfa 450/602 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by lamuerte Yazıyı Oku
    Dun aksen yoneticileri angolada diye haber vardi Bugun c.baskani angolaya gidiyormus.benim basim dondu artik bu haber akisindan.demokratik olmayan kongo isi noldu devreye girecekti orasi da muallak.

Yatirim tavsiyesi degildir.
    25 MW sinin yıl sonuna kadar devreye girmesi bekleniyormuş

2.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    İlk Yorumunuz galiba, kısa ve net?
    Ancak Finansal raporun dip notlarını okudunuz mu? Mesela şöyle bir ifadeyi aynen kopyalıyorum;

Ticari alacaklar, Grup
    politikaları ve prosedürleri dikkate alınarak değerlendirilmekte ve bu doğrultuda şüpheli alacak karşılığı ayrıldıktan
    sonra konsolide finansal durum tablosunda net olarak gösterilmektedir.
    Grup’un ticari alacaklarının önemli bir oranını TEİAŞ’tan olan alacaklar oluşturmakta olup, yurt dışındaki
    operasyonlarında da benzer şekilde bu ülkelerin hükümetleri veya bakanlıkları ile yapmış olduğu anlaşmalardan
    doğan alacakları da bulunmaktadır. Grup bu anlamda tahsilat riskinin düşük olduğu bir sektörde rol almaktadır.

Ticari alacakların, şüpheli alacaklar karşılığı düşüldükten sonraki taşınan değerlerinin gerçeğe
    uygun değerlerine yakın olduğu düşünülmektedir.
    İyi de elektrik ticaretinde ödemeler bir kaç vadeli olur en fazla, ve hiç şirketinin elektrik satışlarından teiaş veya başka şirketlerden alacakları bu kadar birikmez!!

Bu afrika ülkelerinde Santraller devreye alındığından bugüne kadar kaç milyon dolarlık elektrik satışı yapıldı, bunun ne kadarı tahsil edildi bugüne kadar? Bu sorunun cevabı önemli! Bugune kadae Tahsilat oranı ne olmuş!!

3.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    İyi de elektrik ticaretinde ödemeler bir kaç vadeli olur en fazla, ve hiç şirketinin elektrik satışlarından teiaş veya başka şirketlerden alacakları bu kadar birikmez!!

Bu afrika ülkelerinde Santraller devreye alındığından bugüne kadar kaç milyon dolarlık elektrik satışı yapıldı, bunun ne kadarı tahsil edildi bugüne kadar? Bu sorunun cevabı önemli! Bugune kadae Tahsilat oranı ne olmuş!!
    O kadar yuzdesel olarak merak ediyorsaniz siz arastirip hesaplayin neden sorup duruyorsunuz ki. Finansal dipnotlarda vadesi gecmis alacaklar yaziyor 170 m. Gecen seneye gore yuzdesel olarak buyuk bir artis yok.hatta dolarin yukselisine hesaba katarsak pek artmamis denebilir. Afrikada is yapiyorsan gecikmeye alisacaksin.fahis fiyatla satiyorsun elektrigi zaten bu risk yuzunden.

4.  Alıntı Originally Posted by Baturalpi Yazıyı Oku
    25 MW sinin yıl sonuna kadar devreye girmesi bekleniyormuş
    Ukrayna ozbekistan derken gundemden dustu ama cok onemli bir santral olacak.afrika kapasitesine ciddi katkisi olur.

5. Angola hayırlı olsun... Kaşifliğe devam 🙂

6. 200-300MW olsa. Elimizde şu an değeri 1 milyar dolar olan santral kurulum ve işletim anlaşması ve 1 milyar dolar değerinde kurulum anlaşması var. Ama henüz kesinleşmediler tabi. Sadece "iyi niyet" anlaşması .
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

7. Hele şu 500mn dolar değerindeki Özbekistan bir bitsin..
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

8. 18 Ekim 2021 tarihinde, Aksa Enerji Üretim
    A.Ş. ile Angola Cumhuriyeti Enerji ve Su Bakanlığı ile elektrik üretim ve
    iletim projelerinin geliştirilmesine yönelik bağlayıcı olmayan bir niyet
    mektubu imzalanmıştır.

Konu ile
    ilgili gelişmeler oldukça kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Sayfa 450/602 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •