İyi de elektrik ticaretinde ödemeler bir kaç vadeli olur en fazla, ve hiç şirketinin elektrik satışlarından teiaş veya başka şirketlerden alacakları bu kadar birikmez!!
Bu afrika ülkelerinde Santraller devreye alındığından bugüne kadar kaç milyon dolarlık elektrik satışı yapıldı, bunun ne kadarı tahsil edildi bugüne kadar? Bu sorunun cevabı önemli! Bugune kadae Tahsilat oranı ne olmuş!!
O kadar yuzdesel olarak merak ediyorsaniz siz arastirip hesaplayin neden sorup duruyorsunuz ki. Finansal dipnotlarda vadesi gecmis alacaklar yaziyor 170 m. Gecen seneye gore yuzdesel olarak buyuk bir artis yok.hatta dolarin yukselisine hesaba katarsak pek artmamis denebilir. Afrikada is yapiyorsan gecikmeye alisacaksin.fahis fiyatla satiyorsun elektrigi zaten bu risk yuzunden.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Angola hayırlı olsun... Kaşifliğe devam 🙂
200-300MW olsa. Elimizde şu an değeri 1 milyar dolar olan santral kurulum ve işletim anlaşması ve 1 milyar dolar değerinde kurulum anlaşması var. Ama henüz kesinleşmediler tabi. Sadece "iyi niyet" anlaşması.
"Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"
Hele şu 500mn dolar değerindeki Özbekistan bir bitsin..
"Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"
18 Ekim 2021 tarihinde, Aksa Enerji Üretim
A.Ş. ile Angola Cumhuriyeti Enerji ve Su Bakanlığı ile elektrik üretim ve
iletim projelerinin geliştirilmesine yönelik bağlayıcı olmayan bir niyet
mektubu imzalanmıştır.
Konu ile
ilgili gelişmeler oldukça kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Yer İmleri