-
Alman asilli Amerikali yazar ve sair (Heinrich Karl Bukowski) Charles Bukowski'nin (Heinrich Karl Bukowski) 100. dogum yildonumu (16 Agustos 1920)

“Entelektuel; basit bir seyi karmasik soyleyebilen kisidir; sanatci ise zor bir seyi kolay. / An intellectual says a simple thing in a hard way. An artist says a hard thing in a simple way.”

"Beni anla. Ben siradan bir dunyali degilim. Cilginliklarim var. Baska bir boyutta yasarim ve ruhu olmayan seylerle harcayacak vaktim yok."

"Sabahin alti bucugunda bir calar saatin sesine uyanip yataktan firla, giyin, zorla bir seyler atistir, sic, ise, dis fircala, sac tara, baska birine buyuk paralar kazandirmak ve sana taninan firsat icin mutesekkir olmak icin berbat bir trafigin icine dal. Nasil razi olunur boyle bir yasama?"

bir mavi kus var yuregimde
cikmaya can atan
ama ben ondan gucluyum, kal,
diyorum ona, kimsenin
seni gormesine izin veremem.
cikmaya can atan
ama viski dokuyorum ustune
sigara dumanina
boguyorum,
fahiseler, barmenler ve
bakkal ciraklari hicbir zaman
bilmiyorlar onun orada
oldugunu.
cikmaya can atan
ama ben ondan gucluyum,
yat lan asagi, diyorum ona,
ocagima incir dikmek mi
niyetin? Avrupa'daki kitap
satislarimi sabote etmek mi?
cikmaya can atan
ama zekiyim, sadece
geceleri izin veriyorum cikmasina,
herkes yattiktan sonra.
orada oldugunu biliyorum, derim
ona, kederlenme
artik.
sonra yerine koyarim yine
ama hafifce oter
tamamen olmesine de izin
vermiyorum
ve birlikte uyuyoruz
gizli antlasmamizla
ve insani aglatacak kadar
guzel, ama ben
aglamam, ya
siz?
-
Omre Bedel Kadin 1945, Dunyalar Hakimi 1952, Hayat Cemberi 1957 gibi filmlerde rol alan Amerikali aktris Ann Marie Blyth’in dogum gunu (16 Agustos 1928)

-
Turk fotograf sanatcisi Ara Guler'in dogum yildonumu (16 Agustos 1928)

"Sanat olmasina gerek yoktur fotografin. Fotograf tarih olayidir. Tarihi zaptediyorsun. Bir makine ile tarihi durduruyorsun. / There's no need to be art. Photo is a history event. You capture history. You stop the time with a machine. / Fotografía no tiene que ser arte necesariamente. Representa un hecho histórico. Capturas la historia. Lo detienes con una máquina.”

[IMG]http://www.araguler.com.tr/images/istanbul/20.jpg[/IMG
-
Alman sair Reiner Kunze'nin dogum gunu (16 Agustos 1933)
Biletci geldi giysisiyle
bir posta tatarinin
Kalcasina dayali kara deri cantada tasiyordu
Tuna'yi bu agir
cift mektubu, muhurlenmis
bir afyon tarlasiyla sanki
bir kan lekesiyle
Budapeste isildadi zarfin arasindan
firtina oncesi gibi
Acmaya yoktu yetkim, ama
uzun uzun okudum Peste uzerinde geceleri
dik yazisini simseklerin

Der schaffner kam in der uniform
eines Postillions
In der schwarzen ledertasche auf der hüfte hatte er
die Donau diesen schweren
doppelbrief, versiegelt
mit einem mohnfeld wie
mit einem blutfleck
Budapest schimmerte durch den umschlag
wie vor dem gewitter
Ich durfte nicht öffnen, doch
lange las ich auf der pußta nachts
die steile schrift der blitze
-
Kuba asilli Amerikali tiyatro, televizyon ve sinema aktristi (Julia Chalene Newmeyer) Julie Newmar'indogum gunu (16 Agustos 1933)
-
Ingiliz fantastik roman yazari Diana Wynne Jones'un dogum yildonumu (16 Agustos 1934)

" 'Kadinlar sana asik olur olmaz onlari terk etmenden bahsediyorum,' dedi. 'Neden yapiyorsun bunu?' Howl titreyen eliyle yatagin tentesini isaret etti. 'Orumcekleri bu yuzden seviyorum. 'Ilk seferinde basaramazsan tekrar, tekrar, tekrar dene.' Ben de deniyorum' dedi, buyuk bir kederle." Yuruyen Sato

" 'I was talking about the way you keep dropping ladies as soon as you've made them love you,' she said. 'Why do you do it?' Howl pointed a shaky hand up toward the canopy of his bed. 'That's why I love spiders. 'If at first you don't succeed, try, try, try, again.' I keep trying,' he said with great sadness."
-
Alfred Hitchcock’in yonettigi; Joel McCrea, Laraine Day, Herbert Marshall’in basrollerini paylastigi aksiyon-gerilim Yabanci Muhabir (Foreign Correspondent), 16 Agustos 1040 tarihinde Amerika’da vizyona girdi.
-
Italyan ressam ve heykeltiras Vittorio Emanuele Bressanin’in olum yildonumu (16 Agustos 1941)
Beata Vergine del Soccorso, interno, soffitto (Rovigo), 1887

Carnival in Venice, 1927
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri