Originally Posted by
nosfecagri
Neyse işte ak boy lafını iade ederim.
Eğer anadolu çomarı vs anlamında söyledi isen, ben kendim söylüyorum zaten. Ama ak boy dedin mi duracaksın ben hayatımda reise oy vermedim, hayatımda da partici olmadım.
Çomar filan demem, ama kastettiğim partizanlık, oy verme babında değil ak boy derken. Ben işin biraz genetik-toplumsal kodlamasından bahsediyorum. Zaten sen de bu durumu zaman zaman itiraf ediyorsun.
Mesela bir örnek vereyim. Adam diyor ki, lider güçlü olacak, kodumu oturtacak, sert, dediğim dedikçi olacak. İşte bu genetik, ya da toplumsal kodlama. Adam kibar, nazik biri görünce zayıf zannediyor, höt zöt değilse karşıdaki hemen üste çıkmaya çalışıyor.
Ya da adam diyor ki, reis ya da akp yi sevmem, çok da eleştiririm, ama kk ile reis yarışsa kk ya oy vermem, oy vermeye gitmem..bu bence ak boyluk, illa partizan olmana gerek yok, zihniyet meselesi.
Geçen bir yerde okudum hoşuma gitti. Adam diyor ki, rakibin insan olmasına, hatta canlı olmasına bile gerek yok. Odun olsa, oduna oy veririm Ben de benzer düşüncelere sahibim az çok.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri