Cumhurbaşkanın bugünkü konuşması dövizle ilgiliydi konuşmanın kısa bir özeti:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Ödül Töreni'nde döviz ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 'döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı' diye karalar bağlayanlar 15-20 yıl öncesinin Türkiye'sini bilmeyenler olabilir. Şimdi konuşuyorlar 'kur şöyle arttı böyle baskı yaptı' bütün bunları konuşuyorsunuz da bir doların 7500 liralara çıktığı günleri neden konuşmuyorsunuz?' dedi. Erdoğan, "Döviz kurlarındaki suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanmıyorum. Borsa rekor üzerine rekor kırıyor. Birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum. Yüksel faizle borçlanmamız lazım anlayışını doğru bulmuyorum" diye konuştu.
Ekonominin güçlenmesinde devlet politikaları çok önemli.Güçlü ekonomi güçlü devlet demektir. Ekonomisi güçlü olmayan bir devletin diğer hizmetleri de milleti mutlu edemez, güçlü ordu kuramaz. Amerika'dan Afrika'ya Asya'ya kadar pek çok kıta sömürgeci devletlerin pençesindeydi. İnsan kaynaklarıyla sömürülen ve katledilen bu kıtaların asli sahipleri hala toparlanabilmiş değil. Görüştüm devlet adamları gelirlerdi ve neyimiz var alıp götürürlerdi. Bugün de hala bu anlayış devam ediyor. Zulüm devam ediyor. Bu bedeli ödeyen kıta Afrika'dır.
ECDADIMIZ AYASOFYA'YI YIKMAYI AKLININ UCUNDAN BİLE GEÇİRMEDİ
Bizim medeniyetimizde fethedilen yer sömürülen yer değil, tüm imkanlarıyla ihya edilen yerdir. Biz hiç bir zaman sömürgeci olmadı.Batının sömürgeci anlayışına karşılık bir ihya eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Ecdadımız Ayasofya'yı yıkmayı aklından bile geçirmemiştir. Bunun yanında asırlarca bu şehirlerde büyük yapılar inşa etmeye çalışmıştır. İstanbul'da Fener-Balat arasında Demir Kilisenin açılışını yapacağız
vay be bu forumda rumeniggenin söylediklerini adeta tekrar etmiş![]()
"Bugün 'döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı' diye karalar bağlayanlar 15-20 yıl öncesinin Türkiye'sini bilmeyenler olabilir. Şimdi konuşuyorlar 'kur şöyle arttı böyle baskı yaptı' bütün bunları konuşuyorsunuz da bir doların 7500 liralara çıktığı günleri neden konuşmuyorsunuz?' dedi. Erdoğan, "Döviz kurlarındaki suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanmıyorum. Borsa rekor üzerine rekor kırıyor. Birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum. Yüksel faizle borçlanmamız lazım anlayışını doğru bulmuyorum"
bu bölüm çok önemli çünkü aynı hata forumda da yapılıyor döviz üç kuruş yükselince ekonomi bitti battı diyenler herhalde geçmişte bir gecede döviz zengini yada mağduru olunduğunu unutmuşlar
bugünkü yıllık enflasyon nerdeyse bir zamanlar aylık enflasyondu
hey gidi günler hey
yine cumhurbaşkanın şu sözleri de tarihiydi "Amerika'dan Afrika'ya Asya'ya kadar pek çok kıta sömürgeci devletlerin pençesindeydi. İnsan kaynaklarıyla sömürülen ve katledilen bu kıtaların asli sahipleri hala toparlanabilmiş değil. Görüştüm devlet adamları gelirlerdi ve neyimiz var alıp götürürlerdi. Bugün de hala bu anlayış devam ediyor. Zulüm devam ediyor. Bu bedeli ödeyen kıta Afrika'dır."
ne tesadüf bu konuyu da aşağıdaki linki verilen topikte işlemiştim aklın yolu bir demekki
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=13671&page=28
cuhurbaşkanımız rumeniggeyi mi okuyor yoksaşaka tabi
aklın yolu bir
üç kuruş döviz yükselişinden hayaller kurup iktidar yıkılacak ekonomi batıyor diyenler gerçekten 15 yıl önceki durumu bilmiyorlar mı tabiki biliyorlar bildikleri için hep acaba yine olur mu diye bekliyorlar
çok beklerler
geçti o günler cancağızım
Yerden göğe kadar haklısınız.
Hata bizde ki, sorular sorup mantıklı bir cevap bekliyoruz.
O ise otomatiğe bağlamış, habire propaganda yapıyor.
Sanki karşımızda robot var.
Ben şahsen daha fazla yazıp parmaklarımı da sinir sistemimi de yormayacağım.
Kendi söylesin, kendi dinlesin.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Yer İmleri