Sayfa 46/90 İlkİlk ... 36444546474856 ... SonSon
Arama sonucu : 717 madde; 361 - 368 arası.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar nasıl bir filitreleme veya puanlama sistemi yapacağıma karar vermedim yaw.

video çekecemde once bır toplaryayım dedim.

Listenin basına dandık ama karı yuksek gelmıslerıde atıyor saglam ve karı yuksek gelmıslerıde atıyor.

eğer dandık dediğimiz hisseleri elemek için önceki 3 çeyreğin ortalamasınada puanlama yaparsam karyı yuksek ama saglam hısselerde geri plana itiyor.

ayrıyetten ucuz hisse kalmamıs oluyor cunku o hısselerı hıc bekletmeden satın almıs oluyorlar pd/dd lerı ortalama cıvarda oluyor herhangibir fırsat vermiyor yani.

2 ucu b*klu degnek gıbı.

şimdi onla ugrasıyorum ıste napsam acaba nasıl bır puanlama yapsam diye.

standart sapma ......

neyse durun video cekerek sorayım fıkır verın bana.
    puanlamayı hiç bozmadan aynı şekilde devam etsen ama hisseleri gruplandırsan bist 30-50-100 veya sanayi gibi çok fazla değil 4-5 bölüm yapabilsen bunuda filtreleme ile çözebilirsen farklı birşey yapmana gerek kalmaz sanki. Görünmesini istemediğin dandik diyebileceğin kağıtları elemiş olursun istediğin zaman ama yeri gelir o dandik gözüyle baktıklarınıda bir kalemde silmemiş olursun. Çünkü o kağıtlardan da potansiyel yakalayabilirsin canın isterse..
    Bu dandik diye düşündüğün kağıtların puanlaması genel puanlamada bariz fark yaratmıyorsa elemek mantıksız gibi filtreme ile çözülebilir sanki. Hatta dediğim şekilde filtreleme yapabilirsen onların kendi içlerinde bile puanlamasını yapabilirsin sanki otomatik şekilde

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar nasıl bir filitreleme veya puanlama sistemi yapacağıma karar vermedim yaw.

video çekecemde once bır toplaryayım dedim.

Listenin basına dandık ama karı yuksek gelmıslerıde atıyor saglam ve karı yuksek gelmıslerıde atıyor.

eğer dandık dediğimiz hisseleri elemek için önceki 3 çeyreğin ortalamasınada puanlama yaparsam karyı yuksek ama saglam hısselerde geri plana itiyor.

ayrıyetten ucuz hisse kalmamıs oluyor cunku o hısselerı hıc bekletmeden satın almıs oluyorlar pd/dd lerı ortalama cıvarda oluyor herhangibir fırsat vermiyor yani.

2 ucu b*klu degnek gıbı.

şimdi onla ugrasıyorum ıste napsam acaba nasıl bır puanlama yapsam diye.

standart sapma ......

neyse durun video cekerek sorayım fıkır verın bana.
    dandik hissenin tanımı nedir ? sana göre başka bana göre başka bir hisse dandik olabilir.

mesela sen bankaları veya girişim şirketlerini kafadan elersin ama ben orada bir potansiyel görebilirim. (mesela halkbankası,gözde girişim)

ben spor hisselerini özvarlıkları eksi diye portföyümde tutmam bi başkası düşünebilir vs vs.

Bu konu üzerinde genel bir fikir birliği oluşması da zor gibi

Ama en temel gösterge şu olabilir: hazırlayacağın tabloya yakın izleme pazarından giren hisseler varsa onları eleyerek başlayabilirsin.

Ayrıca kötü yönetilen şirketlerde özkaynaklarda azalma temayülü görülebilir.bunu da tablonda belli seviyede eleme amaçlı kullanabilirsin.

3. hayr herhangibir silme olmayacak listede puanları daha düşük olacak sadece yoksa silme yok.

biraz önce düşündüm zaten videoda anlattımda 1.30 saat sürdü video yüklesemmı yuklemessemı karar vermedım ben.

daha kısa bir vıdeo hazırlayayım diyorum yarına.

dediğiniz gibi zarardan kara geçen şirketler var mesela bunların elenmesını ıstemıyorum cıddı potansıyel ıcerıyorlar cunku.

ama bunları elemeyınce vakko viking gibi hisselrede puan alıyor bu hisselere ön yargım yok ama net karı 1 işim 15 olmuş %300000 yukselmıs gorunuyor matematiksel olarka

ŞÖYLE BİR YÖNTEM GELİŞTİRDİM. ÖZ SERMAYE TL ADLI BIR KOLUN DAHA KOYAYIM.

BURADA OZ SERMAYENIN BUUYKLUKLERINI KOYAYIM DIYORUM.

BUNADA BIR PUANLAMA VEREYIM OZ SERMAYENIN BUYUKLUGUNE GORE.

BOYLECE OZ SERMAYESI BUYUKLER ARASINDA NET KAR EFK VB ARTIŞLARINA GÖRE HISSE CIKARTIR.

EN AZINDAN HADDINDEN FAZLA KUCUK SIRKETLER EN ALTLARA KAYAR.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. PUAN bölümünü optimize ediyorum.

puanlamada nelere puan verdiğini aktarayım

ÖZ SERMAYE BÜYÜKLÜĞÜ
    SAĞLIKLI KAR BÜYÜMESİ
    ÖZ SERMAYE BÜYÜME ORANI
    NET KAR BÜYÜME ORANI
    EFK BÜYÜME ORANI
    CİRO BÜYÜME ORANI
    SAĞLIKLI PD/DD ORANI
    GEÇMİŞ PD/DD İLE BUGÜNÜ KIYASLA
    GÜNCEL SEKTOR PD/DD İLE BUGÜNÜ KIYASLA
    GEÇMİŞ SEKTÖRLE PD/DD İLE BUGÜN KIYASLA
    GÜNCEL SEKTOR PD/DD İLE BUGÜNÜN FARKINI KIYASLA
    GEÇMİŞ HİSSE PD/DD İLE BUGÜNÜN FARKINI KIYASLA
    GÜNCEL PD/DD Sİ 0 OLANLARDAN PUAN KIR
    GEÇMİŞ PD/DD Sİ 0 OLANLARDAN PUAN KIR
    GÜNCEL PD/DD Sİ 10 DAN BÜYÜK OLANLARDAN PUAN KIR
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. 2019 da borsa olmayacak ayrıcalık tanınan şirketlerin işi de zor .artık dolar ve altın zamanı. Altta adam ne güzel açıklamış.

https://twitter.com/lckrmy/status/98...132361729?s=19

6.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    2019 da borsa olmayacak ayrıcalık tanınan şirketlerin işi de zor .artık dolar ve altın zamanı. Altta adam ne güzel açıklamış.

https://twitter.com/lckrmy/status/98...132361729?s=19
    benim korkum ekonomik kriz 2018 2019 kriz beklentımı 2017 den beri yazıyorum.

ortalık cok sakat ekonomı ıpın ucunda.

bu adamın programını ızlerım her seferınde guzel program yapıyorlar TV de dediği şey uydurma değil 7 lıra gerçekten olabılır ama ekonomık krızle olur kriz olmazsa 4,5 üzerinde gezer diye düşünüyorum yıl sonunda.

7. Gelelim excele arkadaşlar size excel olarak vereceğim exceli olmayanlarda pdf olarka indirsin.

bir inceleyin bakalım yorumlarını esırgemeyın videoyu yorum sonrası çekeyim.

yapabılecegım aklıma gelen mantıklı buldugum herseyı yaptım sanıyorum.

EXCEL: https://drive.google.com/file/d/1Klm...ew?usp=sharing

PDF: https://drive.google.com/file/d/19I8...ew?usp=sharing

8. Sn Erhan hisse jantsa idi.Bir goz atin isterseniz..

Sayfa 46/90 İlkİlk ... 36444546474856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •