Sayfa 460/460 İlkİlk ... 360410450458459460
Arama sonucu : 3676 madde; 3,673 - 3,676 arası.

Konu: MRGYO - Martı GYO A.Ş.

1. 2. Değer biçme
    MADDE 343- (1) Konulan ayni sermaye ile kuruluş sırasında devralınacak işletmelere
    ve ayınlara, şirket merkezinin bulunacağı yerdeki asliye ticaret mahkemesince atanan
    bilirkişilerce değer biçilir. Değerleme raporunda, uygulanan değerleme yönteminin somut
    olayın özellikleri bakımından herkes için en adil ve uygun seçim olduğu; sermaye olarak
    konulan alacakların gerçekliğinin, geçerliğinin ve 342 nci maddeye uygunluğunun
    belirlendiği, tahsil edilebilirlikleri ile tam değerleri; ayni olarak konulan her varlık
    karşılığında tahsis edilmesi gereken pay miktarı ile Türk Lirası karşılığı, tatmin edici
    gerekçelerle ve hesap verme ilkesinin icaplarına göre açıklanır. Bu rapora kurucular (…)46 ve
    menfaat sahipleri itiraz edebilir. Mahkemenin onayladığı bilirkişi kararı kesindir.

2. Arsanın değer tespiti yapılacak güzel yapılsın ve mahkemenin onayladığı bilir kişinin raporu olacak olsun varsın.

3. Mahkeme martı gyonun defter değerine baktığında bu işte bir iş var dermi

4. İşlemin*kurumsal yönetim ilkelerine*ve*pay sahipleri eşitliği*ilkesine uygunmudur. Genel kurulda onaylanacak olan 16 madde ve atıfta bulunduğu ttk 343. Madde tartışmaya açıkmı gizlimi efendim ben anlamam demek pay sahiplerine haksızlık olmazmı?

Sayfa 460/460 İlkİlk ... 360410450458459460

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •