Sayfa 460/1002 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,673 - 3,680 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Sanırım IPB stratejisini artmamak üzerine kurguladı artık. Borsa düşer IPB düşer, borsa yükselir IPB yine düşer. IPB'de olanlar borsanın artışına bile sevinemez oldu. Açıkçası portföy şirketinin son dönemde tüm fonlarında ciddi bir düşüş var, sanırım fon yöneticileri hala yaz tatilinde ve fonlara acemiler bakıyor. Fonun son 6 aydaki getirisi neredeyse bir PPF kadar. 3 aylık ve 1 aylık dönemlerde zaten getirisi yok. Değişken isminin hakkını veren fon yok gibi görünüyor.
    selamlar,

portföy dağılım raporu kap'ta yayınlanıyor.
    gördüğüm kadarıyla şu dönemde kaybetmemek üzerine kurmuşlar.
    youtube yayınında borsayı döviz ile hedge ediyoruz demişlerdi bir kaç ay önce.
    şu anda endeks kısalara dönmüşler diye gördüm.
    ben de bu fonda kendimce önemli bir pozisyon taşıyorum.
    fonun toplam değerinin de tek haneli bir yüzdesini taşıyorum.
    beklemedeyim. hayırlısı diyelim.

not:
    yazdıklarım şahsi fikirlerimdir.
    lütfen yazdıklarımı okuyarak yatırım kararları almayınız.
    çokça hata yapan birisiyim,
    hem bu nedenle hem de ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince yatırım kararlarınızı işin yetkili uzmanlarına danışarak almalısınız.

2. eveeeeeet, ben de bu doları neden harlamıyoruz diyordum, Allah razı olsun bunca yangının arasında oraya dı da unutmadık. her şeyin dövize bağlı olduğu canım ülkemde doların ateşini harlayarak enflasyon düşürmeye tekrar başlıyoruz. bunun ne anlama geldiğini sanırım burada herkes bilir. fakirliğe ve yoksulluğa kaldığımız yerden devam inşallah. yaşasın zamlar, yüksek enflasyon ve sıkıntılar.

3. GBC ne öldürüyor ne güldürüyor..

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    8,20 üstü pek de cazip değil aslında. reyiz yeni bi bomba patlatıp 8.50 güçlü bir hacimle aşılmadıkça ben buralardan almam şahsen.
    aştı bugün. tepki yükselişine de benzemiyor. önce 8.29, sonra olası 7.99 deniyordu ama ilkinden döndü. ağustos aylarında fırlıyor genelde. 9.5-10 aralığına gelir mi yine aşağı döner mi bilinmez ama son 1 ayda hemen hiçbir fonun doğru düzgün kazandırmadığı düşünülürse, bu aralar yeni bir girişim için çok uygun. kartları uygun dağıtmak kalıyor sadece.

son 1 ayda en çok kaybettirenler şunlar:

https://www.ataonline.com.tr/Fon/AOY
    https://www.ataonline.com.tr/Fon/AES
    https://www.ataonline.com.tr/Fon/IJB

petrol 67 görür deniyordu, 70'e kadar geriledi. oyun da başladığı yerin altında. alternatif enerji ilk çıktığında çok kaybettirdi, sonra iyi kazandırdı, şimdi yarı yola geri gelmiş. ya da daha az risk alıp ARE, IPV, TDG fonlara yönelmek belki.

GBC de tavandan iyi saldı ama dün %3'lük kısmı kapatması biraz daha aşağıdan alma hevesini kursakta bırakıyor.

https://www.ataonline.com.tr/Fon/GBC

3 aylıkta da Turizm yerlerde.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGR
    https://www.ataonline.com.tr/Fon/TGR
    Son düzenleme : ogretmen; 05-08-2021 saat: 11:12.

5.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    eveeeeeet, ben de bu doları neden harlamıyoruz diyordum, Allah razı olsun bunca yangının arasında oraya dı da unutmadık. her şeyin dövize bağlı olduğu canım ülkemde doların ateşini harlayarak enflasyon düşürmeye tekrar başlıyoruz. bunun ne anlama geldiğini sanırım burada herkes bilir. fakirliğe ve yoksulluğa kaldığımız yerden devam inşallah. yaşasın zamlar, yüksek enflasyon ve sıkıntılar.
    haklısınız. her toplum hakettiği gibi yönetilirmiş hocam. dinci kafa genelde dünyanın bilimsel gerçeklerinden kopuk olduğu için turizmle döviz basan beldeler ormanla dolu olduğu halde yangın söndürme uçağı neredeyse yok. rehberin iran pakistan malezya somali gibi ülkeler olunca hayattan aldığın sonuçlar da yaşadığın felaketler de onlarınkine benzer oluyor. turist kaçıyor ve öğretmen nickli arkadaş haklı artık döviz tutulmaz. enerjide dışa bağımlı türkiyeye döviz girmezse soluğu 9,5 larda alma ihtimalimiz büyük.

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    haklısınız. her toplum hakettiği gibi yönetilirmiş hocam. dinci kafa genelde dünyanın bilimsel gerçeklerinden kopuk olduğu için turizmle döviz basan beldeler ormanla dolu olduğu halde yangın söndürme uçağı neredeyse yok. rehberin iran pakistan malezya somali gibi ülkeler olunca hayattan aldığın sonuçlar da yaşadığın felaketler de onlarınkine benzer oluyor. turist kaçıyor ve öğretmen nickli arkadaş haklı artık döviz tutulmaz. enerjide dışa bağımlı türkiyeye döviz girmezse soluğu 9,5 larda alma ihtimalimiz büyük.
    az önce youtube kanalında burak hocanın videosunu izledim. doları kendimiz patlatacağız başlığıyla yayın yaptı. hepimizin duygularına tercüman olarak şöyle diyor:
    bu ülkede ne zaman dolar düşse, ne zaman piyasalar rahatlasa bir demeçle kendimiz yangına benzin dökercesine ateşi harlıyoruz. tam nefes alıyoruz derken başkanımız birkaç kelimeyle doları hızlıca yukarıya kaldırıyor. kasten yapıyor, tabi ki demem. ama neden yapıyor? sürekli bu tür konuşmalar yapınca doların sert yükseldiğini bile bile neden böyle davranıyor? oradaki ekonomi danışmanları kendilerini uyarmıyor mu? ben çok düşünüyorum ve bunu anlayamıyorum. anlayan birileri varsa lütfen yazıp bizleri de bilgilendirsin. Allah yardımcımız olsun.

7. Umarim IPB bu guzel gunu hiç etmez

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    az önce youtube kanalında burak hocanın videosunu izledim. doları kendimiz patlatacağız başlığıyla yayın yaptı. hepimizin duygularına tercüman olarak şöyle diyor:
    bu ülkede ne zaman dolar düşse, ne zaman piyasalar rahatlasa bir demeçle kendimiz yangına benzin dökercesine ateşi harlıyoruz. tam nefes alıyoruz derken başkanımız birkaç kelimeyle doları hızlıca yukarıya kaldırıyor. kasten yapıyor, tabi ki demem. ama neden yapıyor? sürekli bu tür konuşmalar yapınca doların sert yükseldiğini bile bile neden böyle davranıyor? oradaki ekonomi danışmanları kendilerini uyarmıyor mu? ben çok düşünüyorum ve bunu anlayamıyorum. anlayan birileri varsa lütfen yazıp bizleri de bilgilendirsin. Allah yardımcımız olsun.
    hocam çocuklukta babasından büyük eziyet gördüğünü anlatmıştı eskiden bir röportajında, türkiyenin belki %70'ini oluşturan klasik psikolojisi bozuk tabakadan biri. ha nasıl iktidar oldu, bence usame bin ladin denilen alçağın 2001'de dünyayı karıştırmasıyla tüm dünyada karşılıklı kutuplaşma ve nefret söyleminin her geçen yıl yükselmesi sonucu böyle nefret dolu insanlar iktidarlara geldi malesef. batı daha sistematik ve mantık düzenine sahip olduğundan süreci kolay atlattı. bizimki gibi geri kalmış ülkeler haraboldu. bu adamın hiçbir şekilde öfkeli üsluptan vazgeçeceğini ve bir gün emekli olsa bile türkiyenin bizim yaşam süremizde(batılı anlamda) normale döneceğine kesinlikle inanmıyorum. özgürlük ve hoşgörü dikkatli bakılması gereken bir çiçek gibi, elde edilmesi yüzyıllar sürüyor yokedilmesi onyıllar.

Sayfa 460/1002 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •