Savaş uzun sürecek diye düşünüyorlar herhalde...
Geçmişte sık sık yorum değiştirdiklerini dördük.
Williams "Halihazırda eğrinin gerisinde kalmış, çok şahin bir Fed, ekonomide yumuşak inişi başaramayabilir" ifadelerini kullandı.
Citigroup önümüzdeki 12 ayda ABD için resesyon ihtimali öngörüsünü %9 ' dan %20 ' ye çıkarttı.
https://parafesor.net/citigroup-fed-...yor-29-03-2022
Genelde son tüketici ürünlerinde KDV inmiş, yüksek KDV ile malzeme alıp işleyip nihai ürün yapanlarda KDV birikmesi olabilir. Sonuçda kamu bence kendi cebinden değil şirketler üzerinden indirim yapmış oluyor.
KDV indirimi TÜFE'yi etkiliyor ama TEFE de vergisiz fiyat esas diye biliyorum.
2.el araba KDV'si yerli üreticilere yarar gibi. Şahıs galericiler de daha fazla nufus cüzdanı bulup dolanbaçlı işlem yapar.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Kdv indiriminin ürünün fiyatına hiç bir etkisi olmaz. Anlık düşse bile 1 ay içinde o indirimi zam olarak fiyata yansıtırlar. Bakınız kdv indirdikleri diğer mallar temel gıdalarda hangigi ürünü kdv den önceki fiyattan alabiliyorsunuz hiçbirini aksine üzerlerişne en az kdv indirimi artı %20 koydular
bunlardada ayısı olacak 1 hafta indirim sonra kdv+ %10-20 bindirim enflasyonist ortamda fiyatları sabitlemenin enflasyonu önlemenin tek yolu nası bi kenara bırakıp faiz arttırmaktır.
faiz arttırırken bu önlemleride devreye sokarsanız daha olumlu sonuç alınır
esas kdv indirimi enflasyonu azlatır demek tek başına saçma
bir halt olacağı yok.
Memlekette vergiyi bankalar ve ilk 100'deki şirketler ödüyor. Diğerleri bir şekilde vergiden kaçınmanın yolunu buluyor.
KDV'de de ithalde alınan esas yekün gibi, diğerleri bir şekilde KDV'yi mahsup ediyor, zaman zaman envanter affı vs getiriliyor, çünkü o mallar genelde depolarda olmuyor bence.
Borsada çok şirket olur ise daha çok şirketi analistler ve yatırımcılar izler.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
TL birikim yapmanın manası kalmadı. Sürekli cari açığa ilave sebep oluyor. Parayi ne yapacan git araba al durumu sebebiyle veya benzer dövize dayalı ürünler al mantığı yüzünden cari açık daha artıyor.
Faizi indir cari açık kapansın hadisesi fazladan cari açığa sebep oldu.
Yer İmleri