Sayfa 462/812 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon
Arama sonucu : 6493 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,436
     Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Vatandaş kendi parasını başka yerlerde takla attırırken burada millet onun keyfini beklemek zorunda değil.Hatta aynı burası gibi operasyon çevirdiği her yerde durum aynı.Borsa nedir.Bir şirkete yatırım yaparsınız şirket kazanırsa sizde şirkete payınız kadar ortak olursunuz.Burada ise yatırımcı İ.T beyimizin keyfini çeşitli kendi menfaati için gerçekleştirdiği operasyonları beklemek zorunda.Ve BUCİM uzmanı olarak güzide bir kurumumuzda bir çalışan bilmem kaç lira maaş almakta.Öyle ki Yetkiler Cumhurbaşkanında yok.Gel gör ki 3 maymunu oynamaya devam.

60 binden 100 bine gelmiş endekste yıllar geçmiş bu tarz iş peşinde olduğu hiçbir hisse bir arpa boyu yol almamış.Hele bu son aşağı operasyon artık körün gözüne bir parmak daha.Yatırımcı sürekli paravan hesapların gerçekleştirdiği işlemler ile kandırılıyor.Aslında bunu durdurmak için şikayete falan da gerek yok bile.

Bu işlerden aracı kurum çalışanı olarak komisyon alanlar 3 kuruş nemalanıp susanlar bunların hepsi bir yerden çıkar hiç merak etmeyin.
    Lunar yazdıklarında hem fikiriz..fakat yapılması gereken yönetimi elinde bulunduran i.tarman ve m.gökçeni bu yapılan usulsüzlükleri yetkili yerlere bildirmek gün tarih ve saat saat aracı kurumlar dahil masak SPK cimer herkes bir dilekçe ile bildirmeli ben kendi şahsım bunu gerçekleştirdim..

Tacirler
    Ziraat
    Gedik
    İsbnk

Kurumlarından gerçek olmayan kişiler üstünden yapılan işleri bildirdim..
    Mali yönden de bina arsa teçhizat ve değerlemelerin eksik olduğunu (TSKB) sürekli olarak deger tesbit için kullanıldığını ve yanlı olduğunu bildirdim...
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

2.  Alıntı Originally Posted by carkos Yazıyı Oku
    Lunar yazdıklarında hem fikiriz..fakat yapılması gereken yönetimi elinde bulunduran i.tarman ve m.gökçeni bu yapılan usulsüzlükleri yetkili yerlere bildirmek gün tarih ve saat saat aracı kurumlar dahil masak SPK cimer herkes bir dilekçe ile bildirmeli ben kendi şahsım bunu gerçekleştirdim..

Tacirler
    Ziraat
    Gedik
    İsbnk

Kurumlarından gerçek olmayan kişiler üstünden yapılan işleri bildirdim..
    Mali yönden de bina arsa teçhizat ve değerlemelerin eksik olduğunu (TSKB) sürekli olarak deger tesbit için kullanıldığını ve yanlı olduğunu bildirdim...
    Kişiler hukuksal olarak TC nolu kişiler bir bok çıkmaz. Değerleme durumu ise bu memlekette evlere şenlik sonuçta sana koca bir sıfır otur yerine desem nick inden cari olduğun için bozulabilme durumun var yanı hesap kitap işleri ama sana kocaman bir sıfır verir İsmail amcam

3. En doğrusunu yapmışsınız.Ben şikayet edilmesin demiyorum.Zaten ayan beyan ortada olan bişey için şikayete gerek bile olmaması lazım diyorum.Ben bunu buralarda çok öncesinde yapılmalı diye yazdım.Benim burada pozisyonum çerezlik.Benim onunla esas mücadelemde burada değil zaten.Kendi menfaati olunca gerektiğinde ülkeye el freni olacak kadar herşeyi kendilerine hak görenlere birilerinin zaten çoktan dur demesi lazım.

Herşey ilk darbe gelene kadar ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir yalnız.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

4.  Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    bilançoda cemts degeri 1.700.000 tl gözüküyor da ondandır sadece bina ve arsa degeri olarak gözüken rakkamın 1/10 kadar gösterip vergiden kaçırıyordu birileri İ.T kulagına üflediki alelacele hemen uygun bir deger biçtirdi tabi kendine göre..1/4 fiat adamlar soyguncu aslında masak spk ve cimer bu işe el atsa kesin kalp,ten gider..?
    zaten 12 yıldır BUCIM,in kanını emdiler hep cebe çalıştılar ky hep kazıklandı..
    acaba öbür tarafta yedigi nanelerin hesabını nasıl verecekler..
    hala hissede olan on onbeş yatırımcıyı dökmeye çalışıyorlar ..

Demek ki patron yüksek isterse yüksek , düşük isterse düşük çıkıyor… şaka kimse alınmasın....

Tabiî ki bu iddiada bulunamayız!!!!!!!

Aşağıdaki gözlemimi paylaştıktan sonra 2 sonuç çıkıyor, ya değerlemeciler eksik bilgi biliyor ya da art niyet var…

Bir gyo için hazırlanmış indirgenmiş nakit akım yöntemine göre değerleme incelemesi:

Yıl: 2018, projeksiyon para birimi: TL, indirgeme oranı % 6,x
    Konumuz bu değil ahkam kesmeyelim ama indirgeme oranının benim bildiğim bileşenleri vardır. Risksiz faiz oranı + risk primleri v.s. aosm ....bilmem ne...

1 ocak-31 aralık arası risksiz getiri oranı TL....% 6 olabilir mi? Mümkün değil. (projeksiyon para birimi döviz olsa belki anlarım..)

Mevduat faizleri yıl başında tahminim 12-13 yıl sonunda 25 + leri buldu.
    + risksiz getiriye ülke risk primi v.b. eklenmesi gerekir ki daha da artar…

Siz 12 yerine % 6 ile indirgeme yaparsanız çıkması gereken değeri 2 kat artırırsınız. O KADAR?

Eğer böyle değerleniyorsa adı geçen gyo portföyleri olması gerekenden yüksek değerlenmiş olur.

(KİMSEYİ İTHAM ETMİYORUM. SADECE İNDİRGEME ORANI VARSAYIMI GERÇEK Çİ Mİ DEĞİL Mİ SORUSUNUN CEVABINI ARIYORUM)

Roda değerleme raporu yok, şirket üst yazı ile değeri kapa belirtmiş. Rapor olsa da içine baksak.

…………………………………………..Ytd……………………………………

5. Bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum başlığı altında şirketten resmi olarak isteyin.Olmadı 12 aylık bilanço açıklandığında bilgi edinme hakkı kapsamında genel kurulda raporun dağıtılmasını talep edin.Bunu da vermezlerse spk ya başvurun eninde sonunda size o raporu paşa paşa göstermek zorundalar.Hiç olmadı denetçilerini sıkıştırın.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,436
     Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum başlığı altında şirketten resmi olarak isteyin.Olmadı 12 aylık bilanço açıklandığında bilgi edinme hakkı kapsamında genel kurulda raporun dağıtılmasını talep edin.Bunu da vermezlerse spk ya başvurun eninde sonunda size o raporu paşa paşa göstermek zorundalar.Hiç olmadı denetçilerini sıkıştırın.
    Genel kurul Mart sonu zaten ordada bir hesaplaşma mecbur olucak ...kimse hissesi az diye bizleri yok sayamaz..bunlar her yerde at koşturuyor bunlara çüş diyen olmamış kendi bildikleri gibi hukuksuz hareket ediyorlar..
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

7. BİR YAZAR KAYSERİ KATRANCILAR ÇARŞISINI ANLATIYOR:

'''Tenekelerde katran satılırdı. Eskiden evlerin üst yapı malzemesi direkten oluşurdu, demir-çimento kullanılmazdı; direğin üzeri tahtayla örtülür, onun üzeri de toprakla kapatılırdı...Devlet de çok kullanırdı bu katranı. PTT direkleri hep katranlanmış olurdu.

Katrancılar’dan aynı zamanda çerçiler malzeme alırdı. Düğme, yorgan ipi, tırnak makası, jilet vs., oradan aldıklarını, boyunlarına astıkları bir tablada satarlardı. Bir de şimdilerde kalmayan çivit ile soda satılırdı. Soda çamaşırın kirini kolay çıkarır. Eskiden çamaşırlar kar gibi beyaz olmazdı, biraz grimsi renk alırdı, onlara uçuk bir mavi renk ve parlaklık vermek için çivit kullanılırdı. Bir de ‘Viktorya boya’ satılırdı. Boya kutusunun üstünde 7 renk vardı, güneşin renkleri. Kadınlar ekonomik olsun diye kaput bezini, beyaz patiska kumaşları alırlar, bu boya ile evlerinde boyarlardı. Boyanmışı pahalı olurdu çünkü.

Mesela seyyar satıcılar Erkilet’ten çıkardı. 10 yaşına gelen çocukları nahiyelere, köylere götürüp alıştırmış küçüklükten. Bunlar manifatura kalemleri, bozulmayan şeyler satarlardı. Fakat köylerde para yok, malla trampe ederler; bulgurla, fasulyeyle, yumurtayla, bazen hayvanla değiştirirler. Onu getirirler, buradaki tüccara satarlar, parayı öyle alırlar. Seyyar satıcılara da ‘çerçi’ derlerdi. Hacılar’dan da seyyar satıcı çıkardı ama Erkilet kadar değildi, bu işin üstadı Erkilet’ti. Erkilet’teki büyük tüccarların aslı hep seyyar satıcılıktan gelmeydi; Tarmanlar, Özkökler, Karahançerler kök olarak hep seyyar satıcıdır.'''

MARMARİS ARMUTALAN DEĞİL, ERKİLET ARMUTBÖLEN HİKAYESİ DE SONRAYA....

.................ytd.............

8.  Alıntı Originally Posted by carkos Yazıyı Oku
    Kardeşim ne çıkarsa sahibine bir sana iki İsmail amcanın AMK koyuyorum kendisine ilet.....artık ****lik pustluk yapamayacak ......
    carkos sessiz yığınların hislerine tercüman oldunuz

Sayfa 462/812 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •