En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bu konuda geçen yıl uzun bir yazı yazmıştım. Aynı düşüncedeyim. Oğlumun okul hikayesini yazmıştım. tamamen çocuk ve bizim onunla kurduğumuz dialog önemli. Devlet okullarında ( en son izmir fen lisesi ) okudu ve Türkiye 450 . oldu. Bu yıl yine öylesine sınava girdi ve yabancı dilde ilk 18 e girdi. Şimdi KYK ilk 100 bursu ve İş bankasından ödül alacak. Tamamen ailenin ilgisi ve çocuğun eğitime kanalize edilmesi ( sıkmadan, bıktırmadan, özendirerek ) işi çözer.
Ilginctir ki burgan digital hala 20.50
Vov hesap 19.50 den 19 25 e dusurmus..
" Tamamen ailenin ilgisi ve çocuğun eğitime kanalize edilmesi ( sıkmadan, bıktırmadan, özendirerek ) işi çözer........ "
Hocam geç bunları.... %99 çocuğun zekası çözüyor meseleyi... Tabi düzenli çalışmak koşuluyla..
Özel okullara gonderenlerin bir kısmı sosyoekonomik seviyesi yüksek insanlar .... devlet okullarına göndermek istemiyor eğitime bakmıyor.... Bir kısmı da çocuğu ... Özel okullarda zorlamiyorlar notlar şişiriliyor diye gönderiyor. kafa rahat...taki gerçek sinavla yuzlesene kadar... Diğer bir kısım da eğitim beklentisi yüksek olup umduğunu bulamayanlar....
Yer İmleri