Sayfa 468/1002 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,737 - 3,744 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. IPB uzun bir surenin ardindan yuzumuzu guldurdu. Haziran dagilim raporuna gore portfoy %0.80 civari idi. Turev isabetli olmus olsa gerek %1.41 gelmis.

GBC ise tedirgin etmeye devam ediyor 1750 kirildi. Nereye kadar duser kestirmek guc. Parcali alima baslasak mi acaba ? Uzun zamandir dustukce aliyorum ama boyle giderse portfoyun yarisi GBC olacak

Jackson Hole toplantisi var ay sonu saniyorum. O zaman kadar dusus devam eder mi acaba ? Fed faiz arttirimi icin net tarih verir mi jackson hole toplantisinda . Bir sinyal cakar mi acaba ? O zaman GBC tamamen terste kalir diye dusunuyorum.

ABD tahvil faizleri yukselmesi fon camiasi icin cok kotu bir sey. Parayi yatiracak hic bir yer yok gibi. Borsalar , altin hersey dusuyor oyle bir durumda. Bir tek yesil de artis soz konusu oluyor.

Oyle bir durumda IPV , TDG , DBH , KUB , ZPF hangisine yatirim yapmak mantikli bilmiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    IPB uzun bir surenin ardindan yuzumuzu guldurdu. Haziran dagilim raporuna gore portfoy %0.80 civari idi. Turev isabetli olmus olsa gerek %1.41 gelmis.

GBC ise tedirgin etmeye devam ediyor 1750 kirildi. Nereye kadar duser kestirmek guc. Parcali alima baslasak mi acaba ? Uzun zamandir dustukce aliyorum ama boyle giderse portfoyun yarisi GBC olacak

Jackson Hole toplantisi var ay sonu saniyorum. O zaman kadar dusus devam eder mi acaba ? Fed faiz arttirimi icin net tarih verir mi jackson hole toplantisinda . Bir sinyal cakar mi acaba ? O zaman GBC tamamen terste kalir diye dusunuyorum.

ABD tahvil faizleri yukselmesi fon camiasi icin cok kotu bir sey. Parayi yatiracak hic bir yer yok gibi. Borsalar , altin hersey dusuyor oyle bir durumda. Bir tek yesil de artis soz konusu oluyor.

Oyle bir durumda IPV , TDG , DBH , KUB , ZPF hangisine yatirim yapmak mantikli bilmiyorum.
    aklı başında uzmanlar genelde şöyle söyler: bir şey düştükçe alınmaz. özellikle de bir trent kırılmışsa ancak alt desteklerde yeni alım denenir. yoksa sürekli düştükçe alınırsa bir zaman sonra portföyün önemli kısmıyla o enstromanı almış olarak bulursunuz kendinizi. halbuki daha aşağılardan alsanız zararınızı da daha kolay kurtarırsınız. asla ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    IPB uzun bir surenin ardindan yuzumuzu guldurdu. Haziran dagilim raporuna gore portfoy %0.80 civari idi. Turev isabetli olmus olsa gerek %1.41 gelmis.

Hafta sonu alternatif olarak ben de arastirma yaptim dagilimlari, getirileri kistasina gore performansi vs baktim

DBH - IPV dagilimlarda farklilik olsa da getiri yonunden hemen hemen ayni kulvardalar uzun vade DBH onde ise farkli kisa periyotlarda IPV bazen one cikiyor

TDG yukarida bahsettigimiz fonlardan icerik olarak farkli getiri yonunden de farkli kategoride usd try ile cogunlukla korele gidebiliyor

KUB apayri bir dunya surekli birikirtidigim, hisse tarafinda pozisyonlar aldigindan eurobond ve borclanma araclarina gore farki bir yerde

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by ogretmen Yazıyı Oku
    bana serzeniyorsunuz ama, geçen hafta burada dolar endeksli fonlara girmenin zamanı geldi mi diye size ben danıştım. olur mu öyle zirvede fonlar kabilinden cevap geldi. görüyorum ki kendi aklıma uysam şu anda kardaydım. anca hava civa konuşuyorsunuz.
    O zaman şu foruma bundan sonra 1 kelime dahi yazarsan namertsin, alçaksın.

5.  Alıntı Originally Posted by ogretmen Yazıyı Oku
    bana serzeniyorsunuz ama, geçen hafta burada dolar endeksli fonlara girmenin zamanı geldi mi diye size ben danıştım. olur mu öyle zirvede fonlar kabilinden cevap geldi. görüyorum ki kendi aklıma uysam şu anda kardaydım. anca hava civa konuşuyorsunuz.
    yani ciddi ciddi birilerinin borsanın kesin sırrını bildiğini ama senden sakladığını düşünüyorsun. sen gerçekten öğretmensen vay halimize. gerçi olabilirsin de, yoksa ülke 100 yıldır cumhuriyet olmasına rağmen hala ışid kafalı tiplemelerle dolu olmazdı. zayıf sistem, egosundan başka birşey düşünmeyen kendi bile üniversitede kaytarmış zayıf öğretmenler, sonuç, haritada türkiyenin yerini gösteremeyen, 9x9 kaç bilmeyen, 1 liraya bimilyon diyen, okula tamamen boşuna gitmiş lise mezunu demeye bin şahit isteyen zayıf mezun öğrenciler..

6.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    geçen hafta ekotürkte Selçuk hocanın analizlerini dinlemiştim. 1750 altında 1680'lere doğru riskin gündeme gelebileceğini ve oralara yaklaştıkça orta vadeli güzel alım fırsatları oluşacağını söylüyordu. şu durumda yeni alım için ya 1750'nin üzerine tekrar çıkılması, ya da 1700 altına sarkmalarda alım yapılması, iz süren trentlere göre hareket sıtratejisine göre daha mantıklı gibi duruyor. hemen bu gün aceleyle alındığında 1700 altına sarkarsa ikinci bir üzüntü sözkonusu olabilir. asla ytd
    Doğru aslında ben de bir yerlerde 1685 civarına kadar düşebileceğini okumuştum, belki gelir belki gelmez ama yine de bekleyip ona göre alım yapmakta fayda var. Zaten %10 kadar zarar oldu, altının ne fonundan ne gramından bugüne kadar kâr edip satamadım hep zarar ama bu son olsun bir daha altına bulaşmam.

7. altın için nacizane önerim burdan alıp 1739'a stop koymanız. ikinci denemeyi 1703 den alıp 1675'e stop koyarak yapabilirsiniz. ytd.

Sayfa 468/1002 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •