Sayfa 469/937 İlkİlk ... 369419459467468469470471479519569 ... SonSon
Arama sonucu : 7495 madde; 3,745 - 3,752 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

1.  Alıntı Originally Posted by FİBONACCİ Yazıyı Oku
    En zor soru bu soeu..
    Ben uzun bir çalışma yapıp burada paylaşmıştım.Kurucu değerlemesini değer üzerinden yaptım.Fakat Önder bey(derin hisse) kurucu temettü hissesi sadece temettü üzerinden değerleme yapılır dedi..
    İşA ve işB imhası ise bizi aşıyor.Çok karışık hesaplamalar var..
    Ben önceki hesabımı yinede tekrar ekleyetim.Doğru veya yanlış bir kenarda dursun...

Kurucu hissede imha beklentisi çok yüksek.Bunun sonucunda da fiyatlama sorusu çok oluyor.Bende alanımın matematik olması hasebiyle kendimce biraz karaladım..
    Aşağıda ilk tabloda İş bankasının borsada işlem gören iştiraklerinin piyasa değerlemesi bulunuyor..
    Toplamda 110 iştiraki olan İş bankasının borsada işlem gören 16 iştiraki bulunuyor(kendisiyle birlikte).Borsada işlem gören şirketlerin piyasa değerlerini az çok hesaplayabiliyoruz ancak geriye kalan 94 iştirakı hesaplayamıyoruz.Bu iştiraklerin değerleri 1 milyon lira olanda var 200 milyon lira olanda var.Büyük iştirakler borsadakiler.Tahmini olarak 94 şirketin her birine 60 milyon desek yaklaşık 6 milyar liralık bir değer çıkar..
    Borsadaki fiyatlamayı PD/DD 1 olacak şekilde hesaplarsak ideal piyasa değeri çıkıyor.Örneğin İş bankasının borsa değeri 24 milyarken ideal olması gereken piyasa değeri 52 milyarları buluyor..

Aşağıdaki ikinci görselimiz ise bazı yöntemlere göre 1 lot kurucu hisseye düşen değerleme sonuçları yer alıyor...
    1.hesaplama zayıf ihtimal sadece bankanın borsa değerinin %10 unun hisse sayısına bölünmesiyle oluştu..
    2.hesaplama sadece bankanın ideal olması gereken piyasa değeri üzerinden çıktı.Bu hesaplama en olası senaryo gibi duruyor.
    3.hesaplama borsa değerleriyle tüm iştiraklerin katılmasıyla oluştu.Yanlız İş bankasının tüm iştiraklerde %100 sahipliği yok.Ortalama %60-70 sahipliği olmasına rağmen ben %100 olacak şekilde hesapladım.
    4.hesaplamada ise tüm iştiraklerin ideal piyasa değerleri üzerinden hesaplamayla çıktı.Yine burada %100 sahiplik varmış gibi hesapladım.Aslında %60-70 sahiplik üzerinden bile daha düşük değer çıkıyor..

SONUÇ...

Görüldüğü gibi hissenin imha değeri en az 1 milyon.Yani hissenin ölüsü 1 milyon lira..
    Tüm iştiraklerle en fazla 4.5 milyon gibi değer çıkıyor.Bu bile %100 sahiplikle çıkan değer.Yani ortada dolaşan 1-2 milyon dolarlar BENCE uçuk fiyatlamalar..
    Bana kalırsa imhada 2,5-3 milyon lira fiyat makul olandır.Devlet işi zorlarsa geçmiş temettüler devreye girerse fiyat değişir..
    Yazdıklarım beni bağlar...
    Karşı tezi olan varsa KEYFİ OLARAK ELEŞTİRMEYİP ELİNDEKİ DÖKÜMANLARLA seviyeli yazsın..
    Bu hesap tutacak diye bir kural yoktur.Ancak 8-11 milyon liraların yazıldığı yerlerede itibar etmemek gerekir...
    İnşaallah o günleri görürüzde bu yazıyı tekrar paylaşırım..
    SAYGILAR...
    YTD...YTD...YTD...

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    forumu baştan okumaya başladım, gayet güzel, faydalı bir yazı, tebrik ederim. Öne almanın faydalı olacağı düşüncesi ile alıntıladım, lütfen yanlış anlamayın.

2.  Alıntı Originally Posted by kuscu35 Yazıyı Oku
    forumu baştan okumaya başladım, gayet güzel, faydalı bir yazı, tebrik ederim. Öne almanın faydalı olacağı düşüncesi ile alıntıladım, lütfen yanlış anlamayın.
    Sn kuscu35, kaç numaralı mesaj, rica etsem mesaj numarasını paylaşır mısınız. Benim de merak ettiğim bir konu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by nebo58 Yazıyı Oku
    Sn kuscu35, kaç numaralı mesaj, rica etsem mesaj numarasını paylaşır mısınız. Benim de merak ettiğim bir konu.

Mesajın sağ üst köşesindeki işarete tıklayın, sizi orjinal mesaja götürecektir sn nebo58.

Olmazsa 86. Sayfada.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by kuscu35 Yazıyı Oku
    Mesajın sağ üst köşesindeki işarete tıklayın, sizi orjinal mesaja götürecektir sn nebo58.

Olmazsa 86. Sayfada.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Çok teşekkür ederim...

5. Benim hesaba göre imha halinde ISKUR un ölüsü min 4 milyondur. Ama doğru ama yanlış tutar tutmaz bilemem. Yatırım tavsiyesi değildir.

SM-C5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Yıllardır uzayda serbest dolaşan bir göktaşının dünya ya çarpa ihtimali varmış.çarpışma esnasın da yüksek enerji açığa çıkacak.dikkatli olmak lazım...

7.  Alıntı Originally Posted by rıfkıefendi Yazıyı Oku
    Teknik diyorki dibi gördü. Bu seviyelerden daha birkaç işlemden sonra yön yukarı gözüküyor. Tabi bu benim tekniği yorumlamam. Herkesin yorumu farklı olabilir. Romatizmamda yakında yağmur yağacak diyor. Yatırım, al sat tavsiyesi değildir. Sadece kendi görüşümdür.

Yağmur yağmaya başladımı ne

8. Akıllı düşünene kadar deli vurup geçermiş.. Bizde bi delilik yapıp aldık 1 adet İş Kur .. hidrojen yakıtını doldurduk.. artık uçuşa geçme zamanı ) hayırlısı Allah'dan İnşaAllah

Sayfa 469/937 İlkİlk ... 369419459467468469470471479519569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •