Sayfa 47/250 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde her yazılana hak verdim. Lakin; yarım bardak dolusu su misali nerden bakarsak orayı görme olayı...

AKP iktidarı çok şey yaptı. Yadsınamaz.. Lakin; çok şeyde götürdü.. Misal; aklıma ilk gelen örnek, giden şeylerden en kıymetlisi 15 yıl..

AKP öncesi Türkiye öyle bir anlatılıyor ki;

Sanki 2001 öncesi Türkiye'sinde Anadolu Halkı İneğe tapan, kedi kesen, mızraklar ile ormanda avlanan ucube bir millet gibi...

Aynı şekilde 2001 sonrası bir anlatılıyor; herşey yanlış gibi;
    Ya da 2001 sonrası bir anlatılıyor; herşey inanılmaz gelişme gibi...

AKP öncesi TR de Cam Sanayii, Çimento Sanayii, Lastik Sanayii, Tekstil Sanayii, Tarım Sanayii ve de Hayvancılık Sanayii inanılmaz iyi durumda idi...

Lakin; Ulaştırma, Sağlık, Eğitim tek kelime ile berbattı.. Ülkede resmen gariban halk üzerinde bir Doktor Eczacı zülmü vardı..

AKP ulaştırmada THY nin tekelini kırdı. Uçak ile yolculuk sadece lüks ve zengin yüksek gelirli kişilere özel bir durumdu.. Yıkıldı...

Tek şeritli yollarda hatalı sollama ile günde ortalama 100 vatandaş trafik kazasında ölürdü..

Okula yazılınca paramız ile kitap bulamaz, adres adres kırtasiye kırtasiye arar dururduk.. AKP bu basit işi çözdü.. Ama diğerleri onyıllarca çözememişti...

Lakin AKP eğitimde sınav modelinin adını değiştirmekle sürekli yenilik, devrim yaptıklarını iddia etse de "dön baba başa dön" olayından öte gidemedik..

1991 yılında üniversite sınavının adı ÖSS-ÖYS idi sonra eğitimde devrim yaptık diye ismi LSS-LYS oldu sonra OKT--MKT oldu.. Falan filan.. Yani mantık aynı ama eğitimde devrim yapıldı diye sadece yapılan sınavların adı değişti. Gerisi aynı..

Ulaştırma da iyi işler yapıldı. Duble yollar, köprüler, tüneller filan... Trafiği rahatlattı .. Yalnız tüm bunlar ihale edilme şekilleri yanlıştı..

Özal şöyle yapardı.. Antalya Havalimanını Bayındır Holding e Kamuran Çörtüğe vermiş. Demiş ti ki;

-Bak Kamuran. Devlette para yok. Antalya ya günde 1000 uçaklık havalimanı yapılacak. Bu para sende var. Sen yap burayı. 25 yıl işlet, sonra devlete devrini yap...
    - Tamam denildi. Bayındır Holding yaptı 25 yıl işletti sonra karıda zararıda Bayındır Holding in oldu lakin dveletten 1kuruş para dahi çıkmadı.. Sonra Bayındır Holding iflas etti ama o sonra tartışılır...

AKP ise;

-Bak, İbrahim Çeçen diyor. YSS köprüsünü sen yap. Bizde para yok. İşlet sonra devret diyor. IC Holding kar garantisi isterim diyor. Devlet bu garantiyi veriyor. İşte burası yanlıştır.

Çünkü bir ticaret yapılırken KAR da edersin, zarar da.. %100 kar garantili iş TİCARET olmaz. Başka bişey olur...

Ama Marmara Ray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Ya da Osman Gazi köprüsü kötü mü oldu? Bilakis harika işler...

Buna benzer örnekleri Tarım, Hayvancılıkta, Enflasyon da çoğaltabiliriz ama dedim ya...

Doğrusuda var, yanlışı da.. Ne tapılacak lider, ne de yerden yere vurulacak lider..

İnanın bana yapılamayacak, düzeltilemeyecek hiçbir şey yok.. Hepsi hallonulur, düzeltilir... Hepsini burada tek tek izah dahi edebilirim..

Hayal edin mesela;

Bir Alman'ın size garsonluk yaptığını, yada bir Fransiz ın sizin WC nizi temizlediğini, yada bir ingilizin sizin aracınıza benzin koyduğunu, yada ABD ye gittiğinizde bir ABD linin sizin bavullarınızı taşıdığını.. Çarşaflarınızı değiştiridiğini..

Olmaz mI? Hayal etmesi bile mi güç?

Onun için; çocuklarımız için Faiz de indirilir, enflasyonda düşer, milli gelir de artar...

Yeter ki isteyelim...
    Güzel bir yazı olmuş, eksik kalmış ama. Turizm konusundan da bahsedebiliriz burada, ekonomi ile epeyce ilişkili bir sektör. Son birkaç yıla kadar iyiydi de AKP nedeniyle mi iyiydi geçmişin ekmeğini mi yiyordu bilemiyorum, son yıllar ise malumunuz.

İnsan hakları, özgürlükler, demokrasi, basın özgürlüğü, hukuk, adalet gibi soyut konular da ekonomiyle, yatırımlarla ve ülkenin gelişmesiyle doğrudan ilişkilidir. AKP'nin bu konudaki karnesini de yazmayayım, okuyanlar notları kendileri takdir ederler sanırım.

2. Turzim bu ülkenin bacasız sanayiisidir.. Her zaman deriz ya; bu ülkenin petrolü yok, gazı yok, enerjisi yok. Lakin doğa güzelliklerimiz var, 1 mevsimde 4 mevsim yaşayabildiğimiz bir ülkemiz var. Dünyanın en güzel plajlarına sahip sahillerimiz var.. Tarih üzerine tarih; kültür üzerine kurulu kültürümüz var..

Yani; petrol kadar olmasa da, Turizm "doğalgaz enerjisi" kadar kıymetli gelir kalemi sayılabilir..

Yalnız; her tür siyasi riske rağmen petrol petroldür, gaz gazdır.. Ederi, değeri çok değişmez...

Ancak her şart altında Turizm Turizm olamıyor... Turizm bıçak sırtında gider.. Çok sert keser...

2015 yılında sanırım Truizmde zirve yaptık net 17,000,000,000 USD gelir yazdık... (Brüt 30 Milyar USD)

Oysa bunu 2016 yılında Rusya krizi ile NETTE 6,000,000,000 USD a indirdik...

2016 yılında Rusya ile barışıp AB ile küstük..

Bu sefer Almanlar gelmedi..2017 yılı Turizm gelirimiz NETTE 7,000,000,000 USD oldu...

Oysa 2015 yılında 17 milyar USD 'ı yakalamış bir ülke olan Türkiye'nin net zararı şöyle hesaplanabilir...

2016 yılı için 17*1,12=19
    2017 yılı için 19*1,12=22 milyar USD olması gerekir... Oysa 7 de kaldık... %68 NET zarar...

TCMB Net Kullanılabilir USD Rezevrlerini 17 Milyar USD olarak düşünürsek; NET Turizm gelirinde 22 milyar USD a gelememek ulaşamamak ciddi kayıp demektir..... (Brüt 40 Milyar USD eder)

Naçizane;

Suriye olayına hiç karışmasak, Almanya AB ve Rusya ile bozuşmasak ve Truizm gelirimiz olan 22 milyar USD ile kendi paramız ile petrolümüzü alsak daha iyi olmazmıydı; demeden de kendimi alamıyorum...

Not; Şu an memlekete NETTE 22 Milyar USD gelir yazabileceğimiz kalem olsa USD şu an itibarı ile 2,95 TL civarında olurdu....

3. Türk askerinin Güney Kore de sevilmesi FETÖ nün neden işine gelmiyor olabilir?

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    FETO teror orgutu Ayla filmini Guney Kore de gosterilmesini engellemiş

https://m.sabah.com.tr/magazin/2017/...gostermiyorlar

4. saçmalığın böylesi. iyice cılkı çıktı bu fetönün
    geçen sabah işe gidicem dolmuş durağına bir baktım nasıl sıra var meğer durağa geliş yolu bir yerde daralıyo oradan çöp arabası geçerken yavaş davranmış şöförü fetöcüymüş. işe gittim çay söyledim çaycıda fetöcüymüş çayı soğutmuş gelirken. ama ben bu fetöcülere kanıpta ülkemizi kötü göstermek isteyen yobazlara kanmam. yani şunun benzeri bir hikaye bile gelmeye başlayacak yakında o derece. ota boka fetö. kaldıki zaten sabah, güneş, takvim, akit, star ve ahaber gibi şeyler kafayı çizmiş durumda haberle alakası olmayan hergün fetö haberi yapan şeyler (gazete demeye dilim varmıyor)

cumaya gidiyosun hoşgörü dini islam hocaları abartısız her cuma beddua okuyor şerrinden bilmemneyinden, bülent arınç fetöcü deniyor. sonra melih başkanlıktan atılıp arınç tayyibin yanında gezinmeye başlıyo gökçek baş fetöcü oluyo. (her ikisinide günahım kadar sevmem) kılıçdaroğlu bişeyler söylüyo tayyip onlara fetöcü diyo. melih gökçek istifa açıklaması yapmak için çıkkıyor. arınç fetöcü allah onların şerrinden bizi korusun. onlara gün yüzü gösterme allahım falan. abi yeter vallahi yeter.

sayın sadecegrafik sözüm size değil sakın yanlış anlamayın bu gazete benzeri şeylere.
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

5. Fetö olayının sulandırıldığı çok belli... Her şeye, her muhalif işe, düşünceye FETÖ yaftası yapıştırılmasından vazgeçilmelidir... Çünkü gerçek anlamda FETÖ ile mücadeleye zarar veriyor...

Zarrab olayı başladı.. Dava devam ediyor.. Zarrab konuşuyor... İlk etapta konuşmlarında AktifBank ile çalıştığını; 2012 yılından sonra ise Halkbank ile çalıştığını söylemiş.. Türkiye'de ise EKonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış 'ın adı tutanaklara girmiş görünüyor...

İsimler, iddialar var... Yalnız USD/TL inanılmaz derecede sakin... Bırakın sakinliği %0,25 geri çekilme bile oldu... Doğrusu gece yarısına doğru 3,98 TL atağını bekliyordum, lakin tık yok...

Tuhaf... Zarrab olayı USD/TL de en büyük baskı iken hareket etmemesini anlamış değilim...

İzleyip göreceğiz...

6. Seçimlere yakın servis ederler veya ceza keserler. Şimdi ceza kesse ARAMCO nun IPO su tehlikeye girer.

Ekonomisi daha da bozulsa Türkiye soluğu ya Kerkük tr ya Musul da alır mecburen. Kaybedecek bir şeyi yok. Daha fazla ekonomimiz zorlarlarsa Türkiye bin tek çaresi kalır Irak a girer petrol kuyularına saldırır ele geçirir pay ister.

Ayasofya yı Cami yapar. Halifeliği ilan eder. Köşeye hiç Kedi sıkıştırdınız mı? Aslana dönüşür!

Çaresiz kalan herşeyi yapar. Amerika nın kaybedeceği çok şey olur. Ortadoğu daha da karışır.

Bence şimdi dolar artmaz düşer yataya sarar. Bu Yılsonuna USDTRY beklentim 3.85.

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Fetö olayının sulandırıldığı çok belli... Her şeye, her muhalif işe, düşünceye FETÖ yaftası yapıştırılmasından vazgeçilmelidir... Çünkü gerçek anlamda FETÖ ile mücadeleye zarar veriyor...

Zarrab olayı başladı.. Dava devam ediyor.. Zarrab konuşuyor... İlk etapta konuşmlarında AktifBank ile çalıştığını; 2012 yılından sonra ise Halkbank ile çalıştığını söylemiş.. Türkiye'de ise EKonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış 'ın adı tutanaklara girmiş görünüyor...

İsimler, iddialar var... Yalnız USD/TL inanılmaz derecede sakin... Bırakın sakinliği %0,25 geri çekilme bile oldu... Doğrusu gece yarısına doğru 3,98 TL atağını bekliyordum, lakin tık yok...

Tuhaf... Zarrab olayı USD/TL de en büyük baskı iken hareket etmemesini anlamış değilim...

İzleyip göreceğiz...

7. Adı konulmamış her suç FETÖ ye isnat ediliyor. Varsın edilsin. Yamuk olan herşey FETÖ densin ne denirse densin. Ama insanlar görmezden gelmesin. Belki sonra FETÖ çıkmaz arkasından ama en azından araştırılırken başka yerör örgütleri de temizleniyor.

Alıntı Originally Posted by joeyramone Yazıyı Oku
    saçmalığın böylesi. iyice cılkı çıktı bu fetönün
    geçen sabah işe gidicem dolmuş durağına bir baktım nasıl sıra var meğer durağa geliş yolu bir yerde daralıyo oradan çöp arabası geçerken yavaş davranmış şöförü fetöcüymüş. işe gittim çay söyledim çaycıda fetöcüymüş çayı soğutmuş gelirken. ama ben bu fetöcülere kanıpta ülkemizi kötü göstermek isteyen yobazlara kanmam. yani şunun benzeri bir hikaye bile gelmeye başlayacak yakında o derece. ota boka fetö. kaldıki zaten sabah, güneş, takvim, akit, star ve ahaber gibi şeyler kafayı çizmiş durumda haberle alakası olmayan hergün fetö haberi yapan şeyler (gazete demeye dilim varmıyor)

cumaya gidiyosun hoşgörü dini islam hocaları abartısız her cuma beddua okuyor şerrinden bilmemneyinden, bülent arınç fetöcü deniyor. sonra melih başkanlıktan atılıp arınç tayyibin yanında gezinmeye başlıyo gökçek baş fetöcü oluyo. (her ikisinide günahım kadar sevmem) kılıçdaroğlu bişeyler söylüyo tayyip onlara fetöcü diyo. melih gökçek istifa açıklaması yapmak için çıkkıyor. arınç fetöcü allah onların şerrinden bizi korusun. onlara gün yüzü gösterme allahım falan. abi yeter vallahi yeter.

sayın sadecegrafik sözüm size değil sakın yanlış anlamayın bu gazete benzeri şeylere.

8.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Fetö olayının sulandırıldığı çok belli... Her şeye, her muhalif işe, düşünceye FETÖ yaftası yapıştırılmasından vazgeçilmelidir... Çünkü gerçek anlamda FETÖ ile mücadeleye zarar veriyor...

İzleyip göreceğiz...
    Mantıken böyle olması gerekmez mi? Dolar şimdi fırlamış olsa yabancılar içeride sıkışıp kalacak veya zarar yazacak.Ufak da olsa MB verdikleriyle sıvışıyorlarsa neden panik yaratsınlar ki? Aynı şekilde BIST de de düşüş var ama panik satış gelmiyor,satarken de mümkün olduğunca ürkütmemeye çalışıyorlardır.Hatta bir süre sonra bu davadan birşey çıkmaz diyerek dolarda gevşeme bile görülebilir.Ne zaman kartlar açılır asıl hareket o zaman belli olur.

Sayfa 47/250 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •