Sayfa 470/1024 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 3,753 - 3,760 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bahri panik yapti herhalde.

Gitti saldirdi dolara ve kayboldu ortaliktan.

Bunalimdadir cocuk.

Syg,
    Dudu amca dolar 50 kuruş olacak faizler %40 desem inanır mısınız?
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Dudu amca dolar 50 kuruş olacak faizler %40 desem inanır mısınız?
    Dilin kemigi yok.

%7500 u de gordu bu gozler.

%200 luk bonolari da..

Kim bilir daha neler gorecek bu yasli gozler?

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dilin kemigi yok.

%7500 u de gordu bu gozler.

%200 luk bonolari da..

Kim bilir daha neler gorecek bu yasli gozler?

Syg,
    Mutlu bir hayat görsün.
    Saygılar.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    mevduat faizleri yükseldi ama kredi faizleri yükselemedi..öyle gözüküyor..aradaki fark kime tecelli etti?..

Detaylı bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...
    tüm bankalardaki mevduatları toplasan ( parayı mevduatta tutanlar) 810 milyon tl gibi komik bir rakam çıkar, bünün 700 milyonu ölü eşek modunda banka ne verirse kabullenen, bir kısmı ise verilen faizi iade eden istemeyen kesim, geriye kalan 110 milyon tl gibi küçük bir mebla, GLP 20 değil 41 olsa bu mevduat yapan bilinçli bir kesimin parası var, 110 milyon her bir bankadi toksik kredi kadar, banka bu toksik krediyi 20 milyona satıyor alan alıyor, bu iki şey arasında ilişki bu şekilde , ben mevduat nedir , ne için yapılır hiç kafa yormadım, param en fazla 3 günden fazla( hafta sonu mecbur) yani 4 gün bağlı kalsa elim kolum bağlı gibi düşünürüm.., binlerce şeye anında yatırım imkanı var, fırsat geldiği an paranın bağlı olması , hayali bile üzücü , yalnız bu işler ciddi birikim ve zamanlama gerekiyor, ciddi yorucu ve yıpratıcı işler, emtia tarafı için, zamanlama herşey 1 gün sapma batış, 2-3 gün sapma yok oluş , hele haftalık sapma bitiş demektir, bana mevduat yapmak taş devri çağında tekerleği bulmak gibi geliyor, paranı banka bloke ediyor , çeksen geliri kesiyor, bana uymuyor, yine yapan yapsın , yanlış anlaşılmayayım, likit fon %15 i ben araştıracağım tabii zamanım olursa, bana şu an en uygunu bu, al-sat aynı fiyat, şu an 0,003 günlük dışında veren banka yok, , günlük 0,05 , 0,06 , likit hedef, yakında oluşmalı , likit fonların büyüküklerinde sapma olursa düşüş yönünde bu ilk 0,04 sonra 0,05-0,06 olmalı, çıkanı içerde tutma mantığı, , bu kaleme ciddi kafa yormak lazım , yazı uzun oldu,
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bahri panik yapti herhalde.

Gitti saldirdi dolara ve kayboldu ortaliktan.

Bunalimdadir cocuk.

Syg,
    O çocuk sizin gibi bilemez tabii..nereden bilecek ki..

ECB ve BOJ'un sene başından beri 1 trilyon dolar civarında para çoğalttığını..

Yada FED'in ilk üç ayda gizliden 320 milyar dolar tahvil aldığını..

Ortalık şenlik yeri gibi..nasıl olmasın ki..

Sanırım siz bunları bildiğiniz için borsadasınız..

Sanırım aynı şekilde mevduatcılarda iyi anlamışlardır:

Bu para bolluğunda neden %15'e yakın faiz alabildiklerini...

Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Zarar demek doğru değil. Kar azaltıcı diyelim. Bankalar kredi verirken uzun vadeli riskleri hesaplayarak maliyetlendirirler. Zarar yazacak ev kredileri sektörün büyük değil ufak bir kısmını oluşturuyor. Ağırlıklı kısmı da kamu bankalarında (özeller 1 puanın altına nadiren düştüler). Aylık %1 demek yıllık %12.68 demek. Artı müşterilere satılan yan ürünler de var. Ayrıca düşük maliyetli mevduatları, vadesiz hesapları ve faiz harici gelirleri düşünürseniz... Türkiye'de bankalara "zarar yazdırmak" öyle kolay bir iş değil. Gecelik faiz ve takip eden mevduat oranları 2 yıl boyunca sürekli artarsa; genel toplamda 5-6 puanlık artış yaşanırsa... o zaman bankaların rekor karları ciddi oranda törpülenir. Ancak unutmayın her gün yeni kredi veriliyor ve en ufak maliyet artışları kredilere anında yediriliyor. Bugün en hallice tüketici kredileri 1.40'dan başlıyor, bu da yıllık minimum %18-19 getiri demek... Büyük reel sektör batıkları olmadıkça Türk bankalarının sermayelerinde erime görmek çok nadir olur, sistem bankalara para kazandırmaya dayalı zira. Dünkü o verinin klasik anlamda bir zarar olmadığına eminim, sadece kök nedenini şu an bilemiyorum.

Borsadaki fiyatları her zaman çok kısa vadedeki banka karı ile kıyaslamayın oradaki dalgalar spekülasyonla birleşerek oluşuyor. Son aylardaki genel "hikaye" KGF desteği sayesinde bankaların ciddi marj ve hacim elde etmesi oldu. Hikaye her zaman mutlu bitmeyebilir ancak sonunu bildiğiniz bir hikayenin kaç yıl süreceğini kestirmek de kolay değildir. Müzik 1 yılda kesilirse ayakta kalan oyundan atılır. Kasetin uzunluğunun 2-3 yıl olduğunu bilemeyip erkenden borsa short'layan ise (benim gibi) borsa eğitiminde bir ders daha almış olur.
    Güzel açıklama sağolun. Borsa dersleri hep pahalıdır .

7. Tedarikçi Sacite Giden Domala Domala Taş Ararmış...

Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    MERHABA,
    İng e turuncu hesap bugün kuryeyle kartımı teslim aldım.hesabım ne zaman açılır ing bankın internet şubesi üzerinden mi girişler yapılıyor.hesap açılınca bilgi veriliyormu?
    Kaç günde açılıyor hesap formu doldurunca şubeye gitmek gerekiyormu kart veriyolarmi bende merak ediyorum .

Sayfa 470/1024 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •