Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Umarım turizm sezonu güzel geçer.
Güzel ve beklenen bilanço. Ama Özak Gyonun bayağı gerisinde kaldık. Bakalım neler olacak. Torunlar'ın bilançoya göre de bir kıyas yapılır heralde. Galiba bir arkadaş burada geçen aylarda biz ve diğer 2 GYO şirketi ile ilgili bir kıyas yapmıştı hatta bayağı tepki almıştı. Özak konusunda haklı çıktı. Bilanço ve çarpanlar konusunda bizden çok önde şimdilik.
Bu bilinen bir şey, yeni bir şey değil. Özak açık ara önde ama bunu yapmak için yatırım yapıyor, risk alıyor. Algyo ise otel alımı ile yatırımlara başladı. Yine turizmden devam edecek ve mevcut kurlarla nispeten düşük risk alacak. Bu arada Özak’ın firma değeri bölü favök çarpanı çoğu sanayi şirketinden bile iyi. (F/K olarak karşılaştırmak doğru olmaz çünkü gyo’larda yeniden değerleme karı var.) Açıkçası herkesin bakış açısı farklıdır ama benim gözümde Algyo varlıklarının ve gelirlerinin dolar bazlı olması, düşük işletme riski barındırması ile Özak’a ya da diğer gyo’lara değil de dolara, altına ve gümüşe alternatiftir.
https://twitter.com/svkiidvcii/statu...021849091?s=21
Selam uzun yıllar bankaların seans salonlarından günümüze kadar hacimli alışlar satışlar yaparım borsanın önemli kriterlerinden biri pay alacağınız şirketin temel rasyoları bütün analistler için bu böyledir fakat zaman zaman gözardı edilen bir realitede şirketin patronu benim için olmazsa olmaz kriter fakat bende çarpıldım Özgyo 'nun patronlarının sicili bozuk geçmişleri abudik gubudik işlerle geçti paraları varken bedelli gibi işler yatırımcıdan gereksiz para toplamak gibi gibi evet kağıt bedava gözüküyor temel rasyolara göre örneğin borsada zırnık koklatmayacak şirketler bakın Işıklar ambalaj borsanın en eski kağıtlarından Patron Rıza kutlu lşık varmı bu adamın kağıdıdan kazanan kendi cebinden para çalan adam sağ ceninden sol cebine para çalan adam Örneğin Petun bakın gıdaların en ucuzu sermayesinin iki buçuk katı kar açıklıyor iki senedir süründürüyor yatırımcısını savaşın birinci günü sabah tavan akşam eksi vede yönetim manipülasyonu iğrenç bir şekilde seyrediyor bu kağıtta 'da ortak sıkıntı patronlar geçmişten beri aile içi kavgaları bitmedi en son kavgaları ayyuka çıktı bütün basına konu oldular Geçmişte Uzel makina vardı tekniği güzel şirket çalışıyor traktör üretiyorki ciddi talep var tek rakibi Türk traktör idi burdada ortak sıkıntı Patronlar aile birbirine girdi hala mahkemeleri devam ediyor fabrika Ramide çürümeye terkedildi yatırımcı perişan edildi Örnekler çok Carfursa / Net holding demem o,ki birinci kriter bence patron sicili olmalı esen kalın
Kıyaslama yapılınca tartışma da olunca dikkatimi çekmişti. O yüzden yıl sonu bilançolarını merak ediyordum ve karşılaştırma gereksinimi duydum. O zamana kadar ben de burada yazılanlara bakınca rasyo, karlılık bakımından en iyi bizimki sanıyordum. Bakalım TRGYO ne gelecek. Şu anlık arkadaş haklı çıktı. Demekki tartışanlar bayağı yanılmışlar. Sahi sonra da yazmadı daha.
Yer İmleri