Sayýn Alltmeinvest deðerli paylaþýmlar için teþekkür ederiz. Arena nýn bundan sonraki yolu belli olmuþ durumda. Þimdi kahvelerimizi alýp 2 milyon liralýk bir þirketin 3.3 milyar gibi rakamýn satýþýný yani onay haberini bekliyoruz
Sayýn Alltmeinvest deðerli paylaþýmlar için teþekkür ederiz. Arena nýn bundan sonraki yolu belli olmuþ durumda. Þimdi kahvelerimizi alýp 2 milyon liralýk bir þirketin 3.3 milyar gibi rakamýn satýþýný yani onay haberini bekliyoruz
 Yeni Üye

Yeni Üye

Teþekkürler Sayýn Maharaj, net cýkmamýþ yazý ile de atayým. Ciroya etkisini sordum cevap vermemiþler.
Sayýn Yatýrýmcýmýz,
Automind yazýlýmý, Paynet satýþýndan baðýmsýz olarak, geliþtirilmiþ ve %100 Arena’ya aittir. Yapay zeka alanýndaki çalýþma ve yatýrýmlarýmýz devam edecektir. Ar-Ge merkezimiz Automind ve benzeri ürünlerin geliþtirilmesi için kullanýlacak olup, bu yýl ve takip eden dönemlerde ciroya olan katkýnýn artýrýlmasýný hedeflemekteyiz.
Bilginize sunar, iyi günler dileriz.
Saygýlarýmýzla,
 Sadýk Üye

Sadýk Üye

PEREA CAPITAL PARTNERS LP 5.250.000 kalan hissesi
 Sadýk Üye

Sadýk Üye

Bronz Üye

Bronz Üye

Peranýn elinde þu anda 5.25 milyon lot kaldý görünüyor þirket kartýnda. Ama bunda son 2 gün satýþlarý yok. Yani gerçekte Pera'nýn elinde benim tahminim 4.7 milyon lot civarýnda mal kaldý artý eksi 50 bin lot yanýlma payý olabilir.
Perea maksimum 16,4 milyon lota kadar çýkmýþtý bu hissede. Bunun 1 milyon lotunu Mayýs 2024'de paynetin Ýyzicoya satýþ haberi geldiðinde sattý. Satýþ haberinin öncesinde ve sonrasýnda ( Nisan-Mayýs 2024 ). Buradaki satýþ fiyatý ortalamasý 52-53 liralardý.
Sonrasýnda sanýrým 20 Ekim'de tekrar satmaya baþladý ve o tarihten bugüne kadar durmaksýzýn satýyor yaklaþýk 3-3,5 aydýr. Sadece Ocak ayýnýn ilk 15 günü satmadý. Onun dýþýnda her gün sattý.
Bu priyottada þu ana kadar 10 milyon lottan fazla sattý. Bunun da satýþ ortalamasý 30-32 liralar civarýdýr diye düþünüyorum çünkü 30 liranýn altýnda çok mal sattý.
Yani kabaca 11-12 milyon lot mal sattý Perea þu ana kadar. Belli ki hisseden tamamen çýkma niyetinde. Sebebini Ömer Musa'ya mail ile sordum bana aslýnda Arena hala daha çok ucuz ama paraya ihtiyaç oldu o yüzden satýyorum yoksa satmazdým gibi bir cevap verdi. Bu mailleþme yýlbaþýndan hemen önce oldu. Ben de satýþa devam edip etmeyeceðini sordum 2 kere , doðal olarak cevap vermedi bu soruma geçiþtirdi.
Ama o günden sonra da satýþý 15 gün boyunca durdurdu. Fakat 15 Ocaktan sonra tekrar baþladý. Zaten soruma cevap vermemesinden satýþa devam edeceðini anlamýþtým.
Pereanýn elinden özellikle son 3 ayda malý kim aldýysa , muhtemelen Perea 2-3 milyon seviyesine düþünce yukarý hareketi baþlatacak. Çünkü alanlarýn da maliyeti 32-33 liralar. O kadar malý bu seviyeden satamazlar. Yukarý götürmeleri lazým ama Pereanýn daha da azalmasýný bekliyorlar sanýrým. Hazýr satmaya niyetli biri varsa neden onun malýný daha pahalýdan alsýnlar.
Bu hýzla giderse Pereanýn malý 15-20 iþ günü içinde tamamen bitebilir yada 1-2 milyon gibi minimal bir seviyeye düþebilir. O zaman asýl hareket baþlar diye düþünüyorum.
Merkez Bankasý onayý da o sýralar gelebilir yada daha erken. Zaten merkez bankasý onayý geldiðinde artýk çok da fazla konuþmaya gerek kalmayacak. Tüm gerçekler ortaya çýkacak. Hissenin ederinin 80-100 lira olduðu anlaþýlacak. 25-30 liradan hatta 35-40 liradan almayanlarýn 50-60 lira için bile hala ucuz dediklerini göreceðiz Ýnþaalah.
Katýlýyorum sn. Emirhan06 yazdýklarýnýza. Merkez onayýndan sonra matematik bu hissede büyük bir ralli olmasý gerektiðini söyler bize
Ýnsanlar Arena yý sadece teknoloji ürünleri satan bir þirket sanýyor. Çünkü bende öyle sanýyordum geçen haftaya kadar. Oysa ki arena sadece distribütör deðil yazýlýmcýlarý ile yazýlým üreten, yapay zeka ve robotik iþinde artý yeþil enerji sektöründe faaliyet gösteren bir þirket durumunda þuan Arena
Arena yý bir þirketle kýyaslayacak bu indes bilgisayar deðil yazýlým þirketler ile olmalý. Onlarýn rasyolarý ve piyasa deðerlerine kadar gitme potansiyeli var arena nýn satýþtan sonra. Gerçi kasaya girecek 3.3 milyar kardan sonra temel rasyolarý borsanýn en ucuz rasyolarý olacak oda ayrý konu
Arena Grubu ana iþ kolu olan teknoloji ürünleri daðýtýmý dýþýnda tamamen Türk yazýlýmcý ve mühendislerden oluþan kendi ekipleri ile Finansal Teknolojiler (Paynet), Yapay Zeka ve Robotik Süreç Otomasyonu, Kullanýlmýþ Teknoloji Ürünleri Yenilenmesi (GoPlus) ve Yeþil Enerji (Arena Enerji) gibi pek çok alanda yenilikçi ve sektör lideri giriþimlerde bulunmakta, kendi ürün ve hizmetlerini geliþtirerek pazara sunmaktadýr.
TÜRKÝYE ÝÇÝN YAPAY ZEKA BÝR ULUSAL GÜVENLÝK MESELESÝ
Türkiye'nin yapay zeka alanýnda daha fazla yatýrým yapmasý gerektiðini vurgulayan Teymur, bu konunun artýk bir ulusal güvenlik meselesi olduðunu söyledi. "Devletin bütçe ayýrmasý yetmez, büyük yatýrýmcýlardan fon toplayarak bu alana ciddi bir kaynak aktarýlmalý. TOGG'da olduðu gibi stratejik bir yaklaþýmla hareket edilmezse, Türkiye bu yarýþta geri kalýr" dedi.
Henüz geç olmadýðýný ancak zamanýn daraldýðýný belirten Teymur, "Türkiye açýsýndan yapay zeka treni henüz kaçmadý ama acele etmezsek kaçacaktýr" diyerek yetkilileri ve özel sektörü harekete geçmeye çaðýrdý.
https://www.haberler.com/teknoloji/e...11062-haberi/#
Yer Ýmleri