Anlamakta zorlanıyorum...
Her hafta yayınlanan borsa bültenlerinde sosyal medya platformlarından geniş kitlelere paylaşım yapanların ifadeleri ile portföy hareketleri arasındaki ilişkilere göre ağır cezalar kesiliyor. Anlaşılan SPK bu konuyu çok ciddiye alıyor? Farklı mecralarda seri ve organize şekilde finansal yorum paylaşımları kesinlikle tehlikeli davranışlardan ayrıca bunu yapmaya yetkisi ve belgesi olmayanlar hem kontrolsüzlüğe neden olmaları hem de söz konusu yasal gereklilikleri yerine getirmiş, yetki belgeli firmaların mağduriyete uğratılması bakımından kabul edilemez.
Madem bu derece iddialısınız ve kendinize güveniniz tavan vaziyette, neden o kıymetli dostlarınızla birlikte bu işe kurumsal bir çerçeve kazandırıp yukarıda söz ettiğim riskleri savuşturmuyorsunuz? Açın bir Yatırım Danışmanlık Anonim Şirketi, yardımseverliğinizi kurumsal bir kimlikle ve düzgün ifadelerle, takipçilerinize duyurun. Anladığım kadarıyla bu işler için fazlasıyla sermaye kazanmışsınız zaten? Hem böyle büyük paralar kazanmış yatırımcılar olarak tavsiyemi sizlerin çok daha önce akıl ettiğinize şüphem yok! Üniversite filan demişsiniz oradan çağrışım yaptım. Sermayeye kurumsallık kazandırmanın faydalarını da mali müşavirlere danışabilirsiniz, diğer detaylar SPK mevzuatlarında mevcut. Yatırım danışmanlığının yanı sıra fon yönetimi de yapabilirsiniz, böylece forumda yazı olarak verilen tavsiyelerin gerçek piyasada tatbikinin sonuçlarını KAP'dan görebiliriz?
Zaten uzun yıllardır karşılıksız yardımseverliğinizle yeterince faydanız dokunmuş insanlara, biraz da profesyonel hizmet vermek yatırım camiamızın gelişimi bakımından gerekli bence. Yalnız kurumsal kimlikle birlikte kullanılan ifadeler de dikkat edelim bence! Racon kelimesine mevzuatlarda hiç rastlamadım?
Yer İmleri