Sayfa 480/853 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST Yeşil açtı, bankacılığa satış gelince kızardı. Avrupa piyasası açılıp S&P yeşil barları yakınca, bizim endeks de biraz toparladı. Şu an yatay seyrediyor.

Görüldüğü üzere xbank ın ne halt yiyeceği belli olmuyor. Cuma günü abd tahvil faizini takmazken, bugün takıyor. Belkide viop da sürü hangi yöne pozisyon almışsa, o gün terse sürüyordur. Yani koyunları kırkıyordur, bilemiyorum. Bankalarda aracı kurumlarda çalışan tecrübelilerin bilmesi gerekir. Biliyorlarsada söylemezler, söylerlerse düzene ihanet etmiş olurlar. Düzen kendine ihanet edenleri dışarı atar, bundan korkarlar.

Bugün yabancıların xbank satışına diğer sektörler katılmadı. O sebeple endeks tutunmayı başardı. Yoksa çakılırdı. Çoğunlukla xbank satışına diğer endeksler katılmıyorlar, ama bazende katılıyorlar. Onlarında ne zaman katılacağını bilemiyorsun. Şansa kürek çekiyorum gibi hissetmeye başladım.

Bugün batı endeksleride abd tahvil faizi yükselişini takmamış görünüyorlar. Cuma günüde pek takmamışlardı. Ayrıca asya seansında S&P çok düşerse Avrupa seansında alıyorlar. Asyayı cezalandırıyor gibiler. Bazen abd de Avrupaya aynı muameleyi çekiyor. Gerçekte ise tüm dünyadaki global dev şirketlerin çoğu siyoniste ait. Sistemde onların kontrolunde. Geri kalan herkes figüran.

Şu an xbank satışta ısrarcı. Diğer endeksleride psikolojik olarak bozup kendine katılmaya zorluyor. Başarırsa bugünü yüksek eksi kaparız. Bazen başarıyor bazen başaramıyor.

BIST rekor seviyelerde olduğunda kendimden emin konuşamıyorum. Düşmeside yükselmeside normal olurdu. Sorun şurdaki yabancıların oyuncağı olmuş durumdayız, belirsizlik yüksek. Sorun burada yoksa düşmeside normal yükselmeside.

---

ons altın da hem yükselmesini hemde düşmesini destekleyecek veriler var. O sebeple kenardayım.

Bol şans.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün öğle sonrası yine para piyasaları ekranı başında olmayacağım.

xbank hala satışta ısrarcı, yerliler ise alıştan henüz vazgeçmediler. xbank ı satan yabancılar, psikolojik açıdan yerliyi bozup hepsini kızartmaya çalışıyorlar. At yarışı tarifi gibi oldu.

Sondurum değişmedi;
    bir miktar hisse long,
    ons da kenardayım.
    usdtry kenardayım ancak perşembe MB faiz artırırsa 20-30 kuruş kadar düşme ihtimali yüksek. 20 kuruş kazanç için bir miktar short alsammı diye düşünüyorum.

3. Oldu olası çıktığından beri kripto paralara karşıyım.Çevremde az buçuk ekonomiden anlayan birisi olarak bilindiğimden de epey sormuşlardı ve ben uzun uzadıya neden alınmaması gerektiğini açıklamıştım.Az önce enişte aradı,Holo diye bir kripto almış %700 den fazla para kazandığını ballandıra ballandıra anlattı,ki bu enişte zamanında 150 bin borcu olup iflas edecekken kurtardığımız adam.Acaba ben mi yanlış biliyorum yoksa yeni dünya düzeninde borsalardan değilde kriptolardan mı türeyecek yeni zenginler?Hayır ben yanlış yoldaysam lütfen söyleyin,ben de kripto dünyasına adım atayım........

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    adanalı, kripto alıp almama konusu çok karmaşık bir konu. Tamamen para bolluğu ile ilgili bir olay. FED ve ECB nin basıp dağıttığı trilyonlar yüzünden oluyor tüm bunlar. Paraları koyacak yer bulamıyorlar.

Dünya düzenini bozacak kadar çok dağıttılar, dağıtıyorlar.

"Dağıtmayı bırakırsak tüm batı medeniyeti batacak" diye korkuyorlar. abd yıkılırsa, abd ye mal satarak, FEDin bastığı paralardan sebeplenerek bolluk içinde yaşayan Avrupada küçülecek.

Bu son yıl, Avrupa nında abd beleş parası ile bolluk yaşadığını fark ettim.

abd o kadar çok alıştıki trilyonlara, beleş paraya, yatmaya. Bu para olmazsa ne olacak çok merak ediyorum doğrusu.

Diğer dünya ülkeleri, "abd parasını artık kabul etmiyoruz çünki karşılıksız basılıyor ve bu beleş paralarla gelip bizim on yıllarca emek verip büyüttüğümüz şirketleri satın alıyorsunuz." derse, abd nin bittiği gündür.

Ordusu güçlü olduğu için şu an kimse diyemiyor. abd batarsa Avrupanında çok etkileneceği bu son senelerde belli oldu. trump Avrupa ve dünyaya ticaret savaşı açınca, en sağlam Almanya bile sarsıldı. PMI ları çakıldı.

abd ordusu güçten hiç düşmeyecekmi.?

Günümüzde 10 saniyelik mesele.
    Asya'da bir bilim adamı acaip bir silah yada materyal bulur. Bulunan şeyide CIA zamanında farketmez, abd o an biter. Hayal gibi görünsede, eğer teknoloji ve bilim konulalrının takipçisi iseniz, o kadarda hayal değil.

Dünyada olmayan materyalleri, artık labaratuvarlarda üretebiliyorlar. Yeni elementler yaratıyorlar. Mesela grafen.

Yerçekiminden etkilenmeyen bir materyal bulunduğunu düşünün.? Onu CIA yada batı gizli servislerine kaptırmazsan, o gün batı medeniyeti diye bir şey kalmaz.

Gökyüzündeki uyduları vuracak kadar uzun menzilli ve düşük güç kaynağı gerektiren çok güçlü bir lazer bulduğunuzu düşünün. Batıya kaptırmayın. Batı ordularının hiç bir önemi kalmaz. Ne uçakların, ne balistik nükleer füzelerin.
    Ertesi gün batı biter. O kadar iddialıyım.

Kripto dan girdim, burdan çıktım. Güzel oldu.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de yazacak bir şey yok. Yabancılar bankaları satıyorlar. Her gün satsalar yine sorun yok, bilirsin ona göre pozisyon alırsın. Ama bir kaç gün satıp, sonra bir gün alıyorlar. Her neyse bunu zaten defalarca yazdım.

Yerlinin önünü tıkıyorlar. Biz kazanamadık sizde kazanamayın diyorlar.

İşin kötü yanı virus konusu. Bu aralar şüphe uyanmaya başladı. abd, ingiltere, portekiz ve ispanyada hızlı bir düşüş oldu, halada devam ediyor. Ancak diğer ülkeler sorunlu. Almanyada hızlı düşüşden sonra şimdi durdu.? Neden.? Bildiğim kadarı ile Almanya kısıtlamalarıda gevşetmedi.

fransada aşı zaten baştan beri pek etkili olmamış görünüyor. Diğer avrupa ülkelerinden baktıklarımdada durum iyi değil. Bir dalga daha gelirse borsalar yine bir kaç gün düşecektir. Ancak para bolluğu sebebi ile tekrar dönecektir. Tabi hızlı iniç ve dönüş esnasında bayağı bir para kaybeden olacaktır.

Bizde dovizin yükselmesi, ithalatçı yapımızdan dolayı enflasyonu doğurdu. Enflasyon faiz artışını getirdi. Faiz artışıda konut ve otomobil satışlarını düşürmeye başladı. Konut satışının düşüşü diğer sektörleride etkileyecektir.

Bir kaç ay bu durumda olacağız. Bankaları yabancıya satmanız bu sonucu doğurdu. İstedikleri anda dovizi yükseltiyorlar. dovizin yükselişide kötü bir döngüyü başlatıyor. Alt gelir-eğitim grubu eziliyor.

Bankalar yerlideykende doviz krizleri gördük diyenler olacaktır. Bende derim. O konuya cevabım yok, bi kenara koyalım olurmu. ?

Cevabım varda işin yoksa düşün taşın, örnekler bul filan uzun iş. Tek cümle ile açıklarsam, siyasetçini abd tayin ediyorsa, ülkenide istediği gibi oynatır, her durumda dovizin seviyesini belirlemenin yolunu bulur.

BIST e dönelim.
    Yabancılar Aynı girdilerle Cuma günü ve bugün farklı davrandı. Yine yabancılara geldim. Kısa keseyim.

Bugünü düşük hacimle geçtik. Bankaları arsızca sattılar. BIST deki en sağlam ve en ucuz kalmış kağıtlar bunlar. Satmakta haklılarmı.? Şu an için haklılar diyebilirizde diyemeyizde. Ekonomik veriler 1 ay boyunca durulacak, virusde yeni dalga filan satmakta haklılar dersin ama diğer yanda bankalar zaten kriz fiyatlarında. Ucuzlar yani. Başka senetleri sat, bankaları satmak için enayi olmak lazım. Ama satıyorlar. O zaman arkada başka şey arıyorsun. Veriler çok iyiye giderkende sattıkları çok hafta oldu. Açtırmayın defterleri. yaw yine yabancıya geldik, burada döngü var dikkat edin basmayın. Sürekli yabancılara çıkıyor.

Her neyse belki haklıdırlar.
    Gördüğünüz gibi kafam karışık.

Elimdeki bir miktar longu, her an kapatabilirim. Bu kadar strese değmez.

ons a geçecem ama oradada abartılı bir durum yok. Abartı olsa tersine pozisyon alır kafan rahat direnirsin.
    usdtry desen, short alsan, enflasyon yükselsin, sonucunda faizler yükselsin diye yabancı aşağı bırakmıyor. Long alsan artık pahalı.

Belkide nakite geçip kenarda fırsat beklemeli.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de bugünde ayrı görüntü var. xbank alıcılı, diğer sektörler yeşil. Holdingler hafif kırmızı.

viop tarafıda kırmızı, bankalara yine satış gelir diye korkuyor olmalılar.

BISTi etkileyen global göstergelerde olumlu. Doviz yükselmiyor, abd tahvilleri normal, batı borsaları kırmızı değil, asya hafif yeşil kapamış.

Bugün ne olduğunu ve olacağını yorumlayamıyorum. Bir kaç gündür dağılmış durumdayım. Konsantrasyonum gitti.

BIST de işlem hacmide 1,5 yıl öncesine döndü. Geçen yıl banka faizleri çok düşünce millet BIST e hücum etmişti. Yeni 1 milyon oyuncu gelmişti. BIST günlük hacmide %50 den fazla artmıştı.
    Dün yine hacim 1.5 yıl öncesine, 1 milyon yeni oyuncu gelmeden öncesine döndü.

Yeni oyuncular battılarmı.?
    Sanmam, bir kısmı batmıştır ama kalanı duruyordur. BIST yönetiminde odunlar olduğu için bu yeni giren 1 milyon kişinin BENCE %80 i ya batacak ya kaybedip kalan para ile çıkacak. Toplam kişi sayısı 1.5 milyonun altına düşecek.

Kaçarı yok bu olacak. Ya 3 yıl sonra ya 5 yıl sonra ama olacak. Tek sebep var oda BIST yönetimi. kapasitesiz insanlardan oluştuğu için. Speklerin anında yer aldıkları için. Güçlüyle aynı yatakta oldukları için. Halbuki devletin görevi güçsüz kalabalıkların yanında yer almaktır. Güçlü zaten kendini farklı yollarla korur. Teşvik alır, hibe alır, lobi yapar kendi lehine kanunlar çıkarır, rüşvet verir, avukaları ile hak arar, fazladan parça koparır, tonla danışman tutar kendini geleceğe hazırlar, vergi kaçırmasını sağlayacak 10 tane mali müşaviri vardır, yurt dışı imkanları bilecek ekibi vardır faydalanır filan... Ama güçsüz kalabalıklar hiç bir şey bilmez. Devletin varlık sebebi budur, güçsüz kalabalıkları korumak ve var etmek. Bizde ise ağa maraba kültürü aynen devam ediyor. Eğitimli kesimimizdede, eğitimsiz kesimimizdede. Kurumlar hep ağanın yanında.

Zaten siyasetçinin getirdiği adamlardan kapasite beklemeyin. Kapasiteli adam istisnai olarak çıkıyor.

BIST de xbank beni yıldırdı. İlk fısatta longların tamamını yada çoğunu kapatacağım. Çok az bişey belki inadına bırakırım. Siz inatlaşmayın.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün yine düşük hacim vardı. Bankacılık endeksi hacmi düşük. Diğer endekslerinde hacmi azalmış. Sebebi nedir bilmiyorum.

Bugün bankacılık yeşildi, endeks de biraz yükseldi ancak holding endeksindeki bir kaç SÜRPRİZ şirket, BIST endeksin önünde engel oldu. Daha fazla yükselebilirdik.

Sabah söylediğim gibi, hisse longların bir kısmını bu akşama doğru gönderdim. Elde artık az kaldı.

Aslında BIST endeksi yarında yükseleceğim diyerek kapadı ama yıldım biraz. Kalanınıda bir yerde satıp nakitte beklemeye niyetim var. Psikolojik sebebi saymazsam 2 temel veri yüzünden hisse vadelide kenara çekilmeye niyetim var.

Hem virus olayı tehlike arz etmeye başladı. Aşı, ülkelerin yarısında PEK etkili değil. Yeni bir dalga gelirmi.? Özellikle Almanya yı takip ediyorum.

Diğeri ise dünyada EMTİA fiyatları hala yükseliyor. Sebebi yine FED ve ECB nin dağıttığı trilyonlar. Yükselen hammadde fiyatlarıda dünyadaki enflasyonu etkiliyor. Dünyanın enflasyonu borsa açısından önemli değil ama dünya finans sistemini kontrol eden ve yöneten abd de enflasyon olayı önemli, tüm dünyayı etkiliyor.

Bir yerde kırılma yaratabilir. Hem virus hem enflasyon tehlikesi, bir kaç günlük ani bir satış getirebilir. Getirecek demiyorum, o risk belirdi diyorum. Satış gelse bile yine para bolluğu sebebi ile en fazla bir kaç gün sürer, fazla satış olmaz ama o arada yüksek long ile yakalanırsam, aylar boyu kazandığım parayı 1 günde verebilirim. O sebeple ya longsuz yakalanmalıyım yada az long ile yakalanmalıyırm.

Çok aşırı temkinli biriyim, bunu düzenli okur iseniz fark etmişsinizdir. O sebeple benim korkularımı okuyun ama fazla kaale almayın.

---

Bugün kafam rahat olmadığı için ons ve usdtry yi hiç takip etmedim. O sebeple bunlar hakkında yazacağım bir şey yok ama eski yazdıklarım geçerli. Yeni birşey varsa henüz onu bilmiyorum. Hisse longları azalttım, kafam rahatladığı için bu akşam ve yarın ons altına odaklanmaya çalışabilirim.

---
    Son durum;
    Az miktar hisse long,
    ons da kenardayım,
    usdtry de kenardayım.

EK: Unutmuşum konut satışlarında son ay epey düşüş var. Bu düşüş bir kaç ay sürer. BIST de olumsuz baskı oluşturacaktır.

.
    Son düzenleme : alicemal; 16-03-2021 saat: 18:46.

8. Alicemal abi ,bence altın fiyatları yükselecek.Belli bir fiyatın altına getirmiyorlar.

Sayfa 480/853 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •