Sayfa 480/1024 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Keske parayi yurt disinda tutsam o zaman, bak son usd transferindeki kaybima 225 tl filan (50 riyal suudi de 30usd abd den 20usd da turk devleti vergiler-islemler uzerinde, daha 15gun de kullanamiyoruz parayi), cepte getirsem yaklasik 100 lira zarar ederdim. guvenlik - rahatlik bedeli bu kadar yuksek olmamali...
    Yazik ve gunah ya.. ulkede stopaj da oduyoruz bu nasil bir sistem yarabbim..........

Haftaya izne gelip buyuk bankadan USD lari cekip odeo ya hesap acicam.. Odeo nerde calistigimi soracak, is adresi yok, yatiyom evde mi diyim MT ye... Kesin donus aslinda guzel bi laf- is bakiyom faiz ile geciniyorum vs...
    Öğrenciyim diyebilirsin mesela ben öyle diyorum

2.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Dolar önce neden 5 TL olacak?
    Hadi oldu diyelim 5 tl oldu diye neden sıfır atılsın.
    Altını biraz daha doldurmaya çalışın.
    Julia ablanız yazdıklarının altını değil ama; mesaj sayısını doldurmakla meşgul

3.  Alıntı Originally Posted by chilypeppers Yazıyı Oku
    Ben ufak bir araştırma yaptım, en yüksek getiri sağlayan likit fonun yıllık oranı 11,87.. Eğer siz daha yüksek oranlarda bulur ve paylaşırsanız sevinirim.
    Likit fonun en önemli özelliği anında paraya çvrilebilmesidir. Yoksa mevduata, bono faizine rakip olabilecek bir araç değildir. Sonuçta bu fonların içeriğine baktığınız zaman genellikle dolar, bono, tahvil gibi yatırım araçları bulunur. "A" tipi olanlarında ise hisse senedi de vardır. O yüksek getirili fonlar (bankalar için söylüyorum) belli bir miktarın üstünde sermayesi olan "özel müşteriler" içindir. Bir zamanlar araştırmıştım. Bu sonucu elde etmiştim. Bazı sitelerde karşılaştırmalı fon getirileri var. Buralardan da bakabilirsiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    enflasyon %90
    nominal faiz %100
    reel faiz nedir?
    sorusuna benim cevabım %10 değildir.
    şimdi hoca olduğuma inandınız mı?
    2/1.9... Bravo, dört işlemi biliyorsunuz, bunu ancak bir hoca bilebilir, hem de öyle sıradan bir hoca da değil

5.  Alıntı Originally Posted by Gunnar Yazıyı Oku
    2/1.9... Bravo, dört işlemi biliyorsunuz, bunu ancak bir hoca bilebilir, hem de öyle sıradan bir hoca da değil
    Çok mersi.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Gunnar Yazıyı Oku
    Kronecker product da biliyom ne haber?
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Julia ablanız yazdıklarının altını değil ama; mesaj sayısını doldurmakla meşgul
    dolu dolu yazmak bizim işimiz. dolar da hep dolar diyenlere selam ederim.

8. topiği daha fazla meşgul etmeyelim hakikaten reel faiz hesabı dışında yazdıklarımızın hepsi boş. reel faizi de daha dikkatli hesaplayalım, enflasyon arttıkça yakınsama formülü daha çok hata verecek.

Sayfa 480/1024 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •