PEREA CAPITAL PARTNERS LP 5.250.000 kalan hissesi
PEREA CAPITAL PARTNERS LP 5.250.000 kalan hissesi
Peranın elinde şu anda 5.25 milyon lot kaldı görünüyor şirket kartında. Ama bunda son 2 gün satışları yok. Yani gerçekte Pera'nın elinde benim tahminim 4.7 milyon lot civarında mal kaldı artı eksi 50 bin lot yanılma payı olabilir.
Perea maksimum 16,4 milyon lota kadar çıkmıştı bu hissede. Bunun 1 milyon lotunu Mayıs 2024'de paynetin İyzicoya satış haberi geldiğinde sattı. Satış haberinin öncesinde ve sonrasında ( Nisan-Mayıs 2024 ). Buradaki satış fiyatı ortalaması 52-53 liralardı.
Sonrasında sanırım 20 Ekim'de tekrar satmaya başladı ve o tarihten bugüne kadar durmaksızın satıyor yaklaşık 3-3,5 aydır. Sadece Ocak ayının ilk 15 günü satmadı. Onun dışında her gün sattı.
Bu priyottada şu ana kadar 10 milyon lottan fazla sattı. Bunun da satış ortalaması 30-32 liralar civarıdır diye düşünüyorum çünkü 30 liranın altında çok mal sattı.
Yani kabaca 11-12 milyon lot mal sattı Perea şu ana kadar. Belli ki hisseden tamamen çıkma niyetinde. Sebebini Ömer Musa'ya mail ile sordum bana aslında Arena hala daha çok ucuz ama paraya ihtiyaç oldu o yüzden satıyorum yoksa satmazdım gibi bir cevap verdi. Bu mailleşme yılbaşından hemen önce oldu. Ben de satışa devam edip etmeyeceğini sordum 2 kere , doğal olarak cevap vermedi bu soruma geçiştirdi.
Ama o günden sonra da satışı 15 gün boyunca durdurdu. Fakat 15 Ocaktan sonra tekrar başladı. Zaten soruma cevap vermemesinden satışa devam edeceğini anlamıştım.
Pereanın elinden özellikle son 3 ayda malı kim aldıysa , muhtemelen Perea 2-3 milyon seviyesine düşünce yukarı hareketi başlatacak. Çünkü alanların da maliyeti 32-33 liralar. O kadar malı bu seviyeden satamazlar. Yukarı götürmeleri lazım ama Pereanın daha da azalmasını bekliyorlar sanırım. Hazır satmaya niyetli biri varsa neden onun malını daha pahalıdan alsınlar.
Bu hızla giderse Pereanın malı 15-20 iş günü içinde tamamen bitebilir yada 1-2 milyon gibi minimal bir seviyeye düşebilir. O zaman asıl hareket başlar diye düşünüyorum.
Merkez Bankası onayı da o sıralar gelebilir yada daha erken. Zaten merkez bankası onayı geldiğinde artık çok da fazla konuşmaya gerek kalmayacak. Tüm gerçekler ortaya çıkacak. Hissenin ederinin 80-100 lira olduğu anlaşılacak. 25-30 liradan hatta 35-40 liradan almayanların 50-60 lira için bile hala ucuz dediklerini göreceğiz İnşaalah.
Katılıyorum sn. Emirhan06 yazdıklarınıza. Merkez onayından sonra matematik bu hissede büyük bir ralli olması gerektiğini söyler bize
İnsanlar Arena yı sadece teknoloji ürünleri satan bir şirket sanıyor. Çünkü bende öyle sanıyordum geçen haftaya kadar. Oysa ki arena sadece distribütör değil yazılımcıları ile yazılım üreten, yapay zeka ve robotik işinde artı yeşil enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirket durumunda şuan Arena
Arena yı bir şirketle kıyaslayacak bu indes bilgisayar değil yazılım şirketler ile olmalı. Onların rasyoları ve piyasa değerlerine kadar gitme potansiyeli var arena nın satıştan sonra. Gerçi kasaya girecek 3.3 milyar kardan sonra temel rasyoları borsanın en ucuz rasyoları olacak oda ayrı konu
Arena Grubu ana iş kolu olan teknoloji ürünleri dağıtımı dışında tamamen Türk yazılımcı ve mühendislerden oluşan kendi ekipleri ile Finansal Teknolojiler (Paynet), Yapay Zeka ve Robotik Süreç Otomasyonu, Kullanılmış Teknoloji Ürünleri Yenilenmesi (GoPlus) ve Yeşil Enerji (Arena Enerji) gibi pek çok alanda yenilikçi ve sektör lideri girişimlerde bulunmakta, kendi ürün ve hizmetlerini geliştirerek pazara sunmaktadır.
TÜRKİYE İÇİN YAPAY ZEKA BİR ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ
Türkiye'nin yapay zeka alanında daha fazla yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Teymur, bu konunun artık bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu söyledi. "Devletin bütçe ayırması yetmez, büyük yatırımcılardan fon toplayarak bu alana ciddi bir kaynak aktarılmalı. TOGG'da olduğu gibi stratejik bir yaklaşımla hareket edilmezse, Türkiye bu yarışta geri kalır" dedi.
Henüz geç olmadığını ancak zamanın daraldığını belirten Teymur, "Türkiye açısından yapay zeka treni henüz kaçmadı ama acele etmezsek kaçacaktır" diyerek yetkilileri ve özel sektörü harekete geçmeye çağırdı.
https://www.haberler.com/teknoloji/e...11062-haberi/#
Ömer Musa nın malları anlaşmalı birilerine devir oluyor bundan emin oldum tahtayı izleyince
Alan belliki çok güçlü biri ve büyük bir planı var bence arena özelinde
37.60 kademesinde 110.000 lot pasifte bekleyen vardı. Ak ve Bankof kademeye malı boşalttı. Alan kurum Vakıf...
Vakıfın aldıkları gün itibariyle 300.000 lot seviyesinde ki tüm alıcıların % 81 oranına sahip, karşı tarafta satıcılarda Bankof 100.000, Ak 90.000 ve İş 60.000 lot.
Yılbaşından bugüne kadar alanlar;
Vakıf 1.665.000 lot
Ak 1.158.000 lot
Qnb 675.000 lot
Yapıkredi 367.000 lot
Bulls 363.000 lot
Satanlar;
İş yatırım 2.750.000 lot
Alb 860.000 lot
Gedik 798.000 lot
Tera 500.000 lot
Marbas 490.000 lot