Sayfa 482/1002 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. arkadaşlar çok saçma bir şeyle karşılaştım... bir banka aracılığıyla çalışıyorum, fon alımında örneğin 145 bin lira değerindeki alımım için banka 172 bin lira gibi bir parayı blokeye aldı. bir başka fon için denediğimde yine aynı şeyi yaptı. 80 bin liralık ortalama alım için 97 bin lirayı bloke etti. bu blokeleri nemalandırıyor ama, önceden böyle bir şey yoktu. bankaya sorduğumda uygulama böyle bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor... aynı durumu sizler de yaşıyor musunuz bu saçmalığın nedeni nedir sizce?

Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    arkadaşlar çok saçma bir şeyle karşılaştım... bir banka aracılığıyla çalışıyorum, fon alımında örneğin 145 bin lira değerindeki alımım için banka 172 bin lira gibi bir parayı blokeye aldı. bir başka fon için denediğimde yine aynı şeyi yaptı. 80 bin liralık ortalama alım için 97 bin lirayı bloke etti. bu blokeleri nemalandırıyor ama, önceden böyle bir şey yoktu. bankaya sorduğumda uygulama böyle bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor... aynı durumu sizler de yaşıyor musunuz bu saçmalığın nedeni nedir sizce?
    Dostum adet girme tutar gir.
    Blokaj yapmayabilir belki.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

3.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dostum adet girme tutar gir.
    Blokaj yapmayabilir belki.
    ben önceden sattığımı yerine tamamen aynı olarak koymak için mecburen adet giriyorum... önceden blokajlar makul oranda oluyordu. örneğin 145 bin liralık alım için 150 ya da 152 bin liraya bloke koyuyordu. şimdi bu blokaj korkunç şekilde artmış... bu kendi para piyasası fonunda parayı tutmak için atılmış bir adım olabilir mi? yasal mı? bunu bilmek istiyorum sadece esasen...

Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    ben önceden sattığımı yerine tamamen aynı olarak koymak için mecburen adet giriyorum... önceden blokajlar makul oranda oluyordu. örneğin 145 bin liralık alım için 150 ya da 152 bin liraya bloke koyuyordu. şimdi bu blokaj korkunç şekilde artmış... bu kendi para piyasası fonunda parayı tutmak için atılmış bir adım olabilir mi? yasal mı? bunu bilmek istiyorum sadece esasen...
    Miktarda blokaj koymaz parayı kullanırsın.
    Diğer kısmını bilmem etmem.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Hangi arkadaş bu link alabilir miyim..
    Selamlar sayin Lemon, kuşlu siteden takip edebilirsiniz: @fontakip

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    arkadaşlar çok saçma bir şeyle karşılaştım... bir banka aracılığıyla çalışıyorum, fon alımında örneğin 145 bin lira değerindeki alımım için banka 172 bin lira gibi bir parayı blokeye aldı. bir başka fon için denediğimde yine aynı şeyi yaptı. 80 bin liralık ortalama alım için 97 bin lirayı bloke etti. bu blokeleri nemalandırıyor ama, önceden böyle bir şey yoktu. bankaya sorduğumda uygulama böyle bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor... aynı durumu sizler de yaşıyor musunuz bu saçmalığın nedeni nedir sizce?
    Serbest fon mu alıyorsunuz? Sormamın sebebi, genelde haftalık tek alım yapılan serbest fonlarda tahmini fiyat öngörüsü üzerinden daha fazla parayı bloke ederek tüm emir lotlarını almayı hedefliyorlar. İşbankası bu şekilde çalışıyor.

7. (Sayın Nida'ya yanıt olarak)
    hayır hayır normal tefas fonları... ama tahminime göre kalanı beklet. kalanı iptal et seçenekleri nedeniyle olmuş olabilir... önceden kalanı bekletle alıyordum, galiba bu sefer kalanı iptal et seçeneği seçili olduğu için nolursa olsun fonu almaya çalışacağı için fazladan blokaj yapıyor olmalı... benim tahminim bu... bankacı da benim tahminimi bile yapamıyor... bilmiyor yani...

8.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Temmuz ayı portföy dağılımına göre hisse kısmı -0,33 çıkıyor. Yine terste kalmışlar sanırım
    o konuda vicdan azabım var ya: ) haziranda keşfettim fonu bi telefonla arayım dedim bugüne kadar harikaymışsınız bundan sonra rokete devammı kardeş dedim, yani borsanın yönüne bağlı kimse bilemez dedi, borsanın yönüne bağlıysa kendim yarısı ppf yarısı arçelik tüpraş ereğli yapar geçerim o zaman sizden niye alıyım kardeş dedim, o da ama beyefendi üzerimizdeki baskı çok büyük gündem karışık bilemeyiz falan dedi psikolojisi çöktü o an:P ben de yinede aldım ama temmuz başında baktım yan çizmeye başladı sattım. benim yüzümden fon battı.

Sayfa 482/1002 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •