Sayfa 482/484 İlkİlk ... 382432472480481482483484 SonSon
Arama sonucu : 3867 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Sayın hocam, işin doğrusu zerre umudunuz olmasın. Örneğin emekli aylıkalrı düşüklüğü bir sorun gibi görünsede, ben bir tık daha ileri gidiyorum, bu yönetim bir süre sonra emekli aylığı ödeyemeyecek. Bunun emareleri var. Enflasyon muhasebesini yanlış uyguladılar, büyük zarar etti devlet. 3 yılda enflasyon %150, hisseler ters orantı ile %300 düşemez. Burada bir terslik var, farklı bir şey 1 senedir fiyatlanıyor. Bende de senet var ama zerre umudum yoki, sadece faiz haram olduğu için senet aldım.
    Zerre umudun olmasın !!!! Bu nasıl bir abartı cümle böyle, Umudu olmayan birisinin hisse taşıması rasyonel değildir. bu kadar inanmıyorsanız size zarar verir borsa benden söylemesi.

Neyse sorun makro ekonomi yprumlarınızın yanlış olması, %150 enflasyon bahsederken bunun düşürülmesinin yoluda, malesef ekonomik küçülmeden geçer, bakma sen hem büyüme hem enflasyon düşecek diyenlere.
    Ekonomi küçülünce hane halklarına daha az para(gelir) demek, daha az para daha az harcama, daha az harcama, şirketler için daha az satış, daha az satış daha az gelir demek.
    Küçülecek ekonomilerde en riskli varlıklar en hızlı satış yer.

Şimdi %50'lere varan faizlerde hangi hisse senedinin %50 artacağını düşünürsün? böyle bir garanti varmı? yok, doğal olarak parada faize gider park eder. enflasyon düşer, faiz düşer, buradan çıkan parada daha fazla getiri arayışı ile, hisseye gelir.

Şu an en mantıklı olan DİBS kağıtlarıdır, bak sigorta şirketlerinin bilançolarına deli karlar yazıyorlar, sizce neden?

Mesele alarkonun alarko olmasından dolayı dayak yemiyor, diğer tüm kağıtlarda dayak yiyor, mesele önümüzdeki süreçte ekonomik daralma olmadan enflasyonun düşemeyeceği gerçeğidir.

Yok uruguay yok 3 dolar, abicim borsadasınız ne zaman olmanız, ne zaman çıkmanız gerektiğini bilmeniz gerekir, faizin %50 olduğu yerde borsada dayak yenir. bu kaçınılmazdır. Koskoca muhteşem 7'liye(amazon, apple vsvs) bile dayak atıyorlar, alarko kim alllah aşkına. sen ABD'de hele bir resesyon olsun o zaman gör, daha beklentisi bile yıkıyor senetleri.

saygılar sevgiler, YTD

2. Mr.NO.Name, neredeyse 1 yıldır görüşlerinde değişiklik olmamış, seni tanıdığım için neyi neden yazıdığını biliyorum. Hükümetin her yanlışını kabul etmek zorunda değişsiniz, bunu yapmayın. Tamam yine destekleyin ama yanlışa yanlış demek size fayda sağlar. Keşke şu ölçülemeyen enflasyon oranları da gercek manada ölçülebilse. 90 lı yılalrda da enflasyon vardı ama gerçek manada her yerde eşitti. Şimdi yabancıya yüksek faiz yermemek için enflaysonu düşük açıkaldığınızı savunuyorsunuz. İyide yerli yabancı fark etmez, VEHİM sucu işliyorsunuz ve biz sizin bu günahınıza ortak değiliz.

â–º Eksik ölçüp tartanların vay hâline!(83/Mutaffifîn 1)

â–º Onlar insanlardan ölçüp aldıklarında tamamen/eksiksiz alırlar.(83/Mutaffifîn 2)

â–º Onlara ölçtüklerinde veya tarttıklarında eksiltir (zarara uğratırlar.)(83/Mutaffifîn 3)

â–º Bunlar, diriltileceklerini düşünmüyorlar mı?(83/Mutaffifîn 4)

â–º Büyük bir gün için.(83/Mutaffifîn 5)

â–º O gün insanlar, âlemlerin Rabbi için ayakta duracaklardır.(83/Mutaffifîn 6)

3. Bu zamanda borsada iseniz, trade edeceksiniz, edemiyorsanız, niye çıkmıyor diye sorgulamayın, çünkü önümüzdeki 3 aylık bilançolarda çok kötü gelecek, testere piyasası. böyle böyle o kadar dolar bazlı ucuzlayacakki hisseler, yabancılar gelip alana kadar.
    Yabancılar bir miktar daha bence kurun artmasını istiyorlar, sonra cent bazında alırlar hisseleri.

Yerlilerin parasıda zaten faizde, temiz temiz %50 leri löpletiyorlar.

Ha geleceğe yatırım çoluk çocuk için alayım diyorsanızda, gözü kapalı alın fıstık gibi şirketler var. bedava bedava alın. ne güzel işte.
    Yok eğer çok düştü alayım biraz artsın diyorsanız, biraz moraliniz bozulur bulaşmayın bu dönemde.

saygılar, sevgiler YTD

4. Örneğin ikinci satırda diyor ki, onlar ölçüp alırken eksiksiz alırlar, nedir bu eksiksiz, örneğin ücretlerden kesilen gelir vergisi, yıllar içinde dilimler artırıldı, çalışan daha yüksek oranda vergi ödüyor, bu madde burayı anlatır.

Üçüncü satır ise, onlar ölçtüklerinde eksiltir, yani ücret artışalrı fazla olmasın diye enflasyonu düşük tutarlar.

Bu iki kuralı ihlal eden kim, ben değilim, ben yüce yaratıcının huzura çıkarken elimde kimsenin hakkı olmamasına özen gösteriyorum. Böyl açık açık hak hukuk yemiyorum.

Tağut olayına girmeyeyim.

5.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Mr.NO.Name, neredeyse 1 yıldır görüşlerinde değişiklik olmamış, seni tanıdığım için neyi neden yazıdığını biliyorum. Hükümetin her yanlışını kabul etmek zorunda değişsiniz, bunu yapmayın. Tamam yine destekleyin ama yanlışa yanlış demek size fayda sağlar. Keşke şu ölçülemeyen enflasyon oranları da gercek manada ölçülebilse. 90 lı yılalrda da enflasyon vardı ama gerçek manada her yerde eşitti. Şimdi yabancıya yüksek faiz yermemek için enflaysonu düşük açıkaldığınızı savunuyorsunuz. İyide yerli yabancı fark etmez, VEHİM sucu işliyorsunuz ve biz sizin bu günahınıza ortak değiliz.

â–º Eksik ölçüp tartanların vay hâline!(83/Mutaffifîn 1)

â–º Onlar insanlardan ölçüp aldıklarında tamamen/eksiksiz alırlar.(83/Mutaffifîn 2)

â–º Onlara ölçtüklerinde veya tarttıklarında eksiltir (zarara uğratırlar.)(83/Mutaffifîn 3)

â–º Bunlar, diriltileceklerini düşünmüyorlar mı?(83/Mutaffifîn 4)

â–º Büyük bir gün için.(83/Mutaffifîn 5)

â–º O gün insanlar, âlemlerin Rabbi için ayakta duracaklardır.(83/Mutaffifîn 6)
    Hocam hükümet destekçisi ne alaka? neyse, benim yazdıklarım gerçekler.

Analitik düşünüp hadi teyit edelim, herhangi bir yatırım danışmanını arayabilirisiniz, size önereceği ilk şey mevduat olur .

90'lı yıllarda enflasyon vardı evet, ama getirilere baktın'mı? 1 sene dünya şampiyonu olan borsamız, diğer sene negatif getiri şampiyonu,

sebep nedir?
    Sebep kurlar o kadar yükseliyorduki, artık senetler dolar bazlı bedavaya gelince yabancı gelip dolar bazlı vurgununu yapıyor, satınca negatif getiri şamyonluğuna terfi ettiriyor.

inanmaz iseniz verilere bakın.

saygılar, sevgiler YTD

6. Her ne kadar kabullenmek istemesek te, malesef sığ derin olmayan bir piyasada, feci dayak yeniyor, adamlar milyar tl ile gün içi kaldırıp kaldırıp vuruyorlar. hisseyi taşıtacak eleman arıyorlar.
    Bakın aracı kurumların gelirleri azalıyor, en büyük neden borsadan para çıkıp vadelilere, altına, dolara,PPF'lere , gitmesi

saygılar, sevgiler, YTD

7.  Alıntı Originally Posted by Mr.No.Name Yazıyı Oku
    Her ne kadar kabullenmek istemesek te, malesef sığ derin olmayan bir piyasada, feci dayak yeniyor, adamlar milyar tl ile gün içi kaldırıp kaldırıp vuruyorlar. hisseyi taşıtacak eleman arıyorlar.
    Bakın aracı kurumların gelirleri azalıyor, en büyük neden borsadan para çıkıp vadelilere, altına, dolara,PPF'lere , gitmesi

saygılar, sevgiler, YTD
    Bugün bu doğru olabilir, fakat bugünü dün kim neden hazırladı. Yazalım. Dün (geçmiş zaman) varlık fonu borsada viop da yüksek miktar short acılmasına izin verdi, shortdan kim ne kadar kazandı ve buna varlık fonu neden izin verdi. Yoksa varlık fonu da işin içind emi. Nağçi Ağbal döneminde tüm yabancı gitmişti, hani 90 lı yıllardaki gibi 1 gün alıp 1 gün satmayacak dı, peki bu shortu acıp her şeyi 3 kat satan kim. Özetle ülkede her şeyin sahibi mevcut hükümet ise, bu acılan 250 bin kontrat shortunda sahibi devlettir. Yani bizi devlet tokatlıyor.
    Son düzenleme : CAKIR24; Dün saat: 16:12.

8. dolar topiğinde yazılmış, esasen konusu sera ve sera lideri alarko.

6 sene önce istanbul'dan ayrilıp bir köye yerlestim. Evimin ilerisinde bir tarla vardı, tarlanın ortasında derme catma, naylonlarla, kartonlarla, tahtalarla yapilmis bir baraka, kiralayanlar fakir... kabak yetistiriyordu, neredeyse her hafta ilacladigini izledim balkonumdan. Hasat zamani geldiginde de degisen birsey olmadı. Hasat oncesi, ve hasat aylar boyu devam ederken ilaclama duzenli olarak devam etti. Sanirdik ki hasattan aylar once ilaclama kesiliyor. Hayır. Oyle olmadıgını gozlerimle gördum. Kabak yemiyorum artik. Simdi yasadigim köyde ise barbunyalar, fasulyeler ayni durumda. Köylü cahil. Ilaclamayın, zehir bu diyorum. Ben hep yapiyorum, bak bana hic birsey olmadi diyorlar... artık topraklar sömürülmüs, organik maddece fakir. Toprak tabakası fakirlesince, bitkiler de zararlilara acik hale geliyor. Tek tip monokultur uretim demek, bir zararli gelince uretimin azalmasi demek. Dayanikli degil su an ki tarim sekli. Surekli ilaclamayla, pestisit. Insektisitlerle bitkileri zararlilardan koruyacak yararli bocekler, ve mikroorganizma da ölüyor. Eh, insanın aç gözlülügünü, bir avuc topraktan verebileceginden daha fazlasini almak isteyen insanin ahlaki cöküsünü de denkleme ekleyince ulkemizde manzara bu. Peki denetim mekanizmasi neden calısmıyor? Neden? Sorular cok, yanitlar farklı farklı olabilir. Ama cok net birsey var, ne yapabiliriz? Bunu degistirmek icin, kanun yasa cıkarıcılarına nasil sesimizi duyurabiliriz? Toplu davalar acabilir miyiz mesela birlesip? Zehirli uretim yapan birkac firmanın kanunen alabilecegi bir ceza var mıdır? Belki hukukcular varsa burada bir ses ederler?

Sayfa 482/484 İlkİlk ... 382432472480481482483484 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •