Sayfa 483/1006 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: Vob 24

Alıntı Originally Posted by aliseyyah Yazıyı Oku
    Ayhan Başkan şöyle olabilir; Hani biz yerli otmobil, helikopter, tank yapıyoruz ya ama aslında motor ve ya bir kısım elektronik devreleri yine yurtdışından alıyoruz....Bizimkiler "Brüt yerli" terimini keşfetmiş olabilirler..."Net yerli" değil ama "Brüt yerli" Alikopter üretiyoruz...

Tamamen mizahi çocuğa anlatıp ta kafasını karıştırmayın
    sınavda yazsın cevap diyede bide okuldan sallasınlar gezici diye
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    May 2017
    İkamet
    London Ankara
    Gönderi
    2,262
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    açıklaya bilirmisn
    yani 3 ayda bir hesaplanması durumu için mi geçerli bu tanım
    Bir ulke sinirlari icinde uretilen butun mal ve hizmetlerin belirli bir zaman dilimi icindeki parasal degeri toplami.
    Yillik da aciklanabilir ceyrek de
    ornek ABD de hem ceyrek hem yillik brut yerli uretim veya gayrisafi hasila sanirim diger tanimi aciklanabiliyor

3.  Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    Hocam burada çok ciddi jargon problemi var. Düşüş nedir? 85000 demek tepeden 25000 düşüş, bu dalga adamı batırır da çıkarır da, bu dalga bal gibi ayı piyasası dır, büyük bir düşüşdur. Buna rağmen 2019 Kasım a kadar düşüş beklemiyorum demek, aymazliktir.

HTC Desire EYE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben bist 100 için demiştim..vob için borsanın düşmesinin çıkmasının bi önemi yok..zaten kaldıraçlı piyasada hiçbirinizin kazanma şansı yok ilk açıldığı günden beri bu değişmez bi gerçek..düşüş meselesi nereden baktığınızda bağlı..benim için ciddi bi düşüş banka hisseleri ve ağır sanayi hisselerinin tepeden yüzde 70-90 düşmesidir.burası vop topiği kaldıraçlı bi piyasa. 85000 spot için hiç bi şeydir vob da adamı batırır..ama gerçek olan long da açsanız shortta bu piyasada yüzde 99.9 kaybedersiniz

Alıntı Originally Posted by MUHA Yazıyı Oku
    Bir ulke sinirlari icinde uretilen butun mal ve hizmetlerin belirli bir zaman dilimi icindeki parasal degeri toplami.
    Yillik da aciklanabilir ceyrek de
    ornek ABD de hem ceyrek hem yillik brut yerli uretim veya gayrisafi hasila sanirim diger tanimi aciklanabiliyor
    yani yurtiçi gayrisafi hasıla anlamında mı kullanılıyor
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    May 2017
    İkamet
    London Ankara
    Gönderi
    2,262
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yani yurtiçi gayrisafi hasıla anlamında mı kullanılıyor
    evet ama ingilizce cevirince GDP ile brut yerli uretim birebir ortusur

6. https://www.yesilay.org.tr/tr/bagiml...ar-bagimliligi

Şu pazartesi + salı gününe bakıyorum da...

Yukarıda paylaştığım linki okumak da faydalar olabilir

Alıntı Originally Posted by MUHA Yazıyı Oku
    evet ama ingilizce cevirince GDP ile brut yerli uretim birebir ortusur
    teşekkür ederim şimdi örtüştü
    oğlan ingilizce okuduğundan öyle oldu
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Ben bist 100 için demiştim..vob için borsanın düşmesinin çıkmasının bi önemi yok..zaten kaldıraçlı piyasada hiçbirinizin kazanma şansı yok ilk açıldığı günden beri bu değişmez bi gerçek..düşüş meselesi nereden baktığınızda bağlı..benim için ciddi bi düşüş banka hisseleri ve ağır sanayi hisselerinin tepeden yüzde 70-90 düşmesidir.burası vop topiği kaldıraçlı bi piyasa. 85000 spot için hiç bi şeydir vob da adamı batırır..ama gerçek olan long da açsanız shortta bu piyasada yüzde 99.9 kaybedersiniz
    Bist 100 için demiştiniz, ! 85000 endeks normal, düşüş sayılmaz !! Hocam cidden ya dalga geçiyorsunuz yada Mohito şişesinin dibini buldunuz.

İster VIOB isterse Hisse tarafı için, Bist100'de 25000 puan ayı piyasasıdır, bunun size göresi bana göresi olmaz, % 20 den fazla düşüştür bu. Kimse 105.000 endeksde mal alıp 85000 düşüşe normal bakmaz. Zira yeniden eski seviyeye gelmesi aylar alabilir.

Sayfa 483/1006 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •