Sayfa 483/1002 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. IPB hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Hangi senaryoda yükseleceğini anlayamıyorsunuz. Borsanın yükselişine bile sevinemiyoruz. Uzun zamandır oluşturduğu olumlu çizgisini bozdu. 6 ay önce alanda reel olarak zararda. Hisse fon, emtia fon olsa anlaşılır da, oluşturduğu kendi imajına uymuyor. neden böyle oldu, bilemiyorum. Fon yöneticisi mi değişti veya aktif olmaktan vaz mı geçtiler bilinmez.

2.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    ben önceden sattığımı yerine tamamen aynı olarak koymak için mecburen adet giriyorum... önceden blokajlar makul oranda oluyordu. örneğin 145 bin liralık alım için 150 ya da 152 bin liraya bloke koyuyordu. şimdi bu blokaj korkunç şekilde artmış... bu kendi para piyasası fonunda parayı tutmak için atılmış bir adım olabilir mi? yasal mı? bunu bilmek istiyorum sadece esasen...
    Fon adet olaak yazıldığında tutarın %20 fazlası bloke ediliyor. QNFB'de tutar girişi de yok.İş,Vakıf, YKB,Osmanlı'dan tutar olarak girdiğimde o günün kapanışından tutar/fiyat kadar adet geliyor.%20 eski İMKB tavanından gelme saçma bir olay.Hatta 2 . saçmalık fon takasından gelecek parayla başka bir fon alamamak, bu da yanlış.Burada bir marj dahilinde işlem yapılabilmeli aslında.

3.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    IPB hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Hangi senaryoda yükseleceğini anlayamıyorsunuz. Borsanın yükselişine bile sevinemiyoruz. Uzun zamandır oluşturduğu olumlu çizgisini bozdu. 6 ay önce alanda reel olarak zararda. Hisse fon, emtia fon olsa anlaşılır da, oluşturduğu kendi imajına uymuyor. neden böyle oldu, bilemiyorum. Fon yöneticisi mi değişti veya aktif olmaktan vaz mı geçtiler bilinmez.
    ACD daha istikrarlı gibi

4.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    https://twitter.com/FonYatirimi?s=09

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Selamlar sayin Lemon, kuşlu siteden takip edebilirsiniz: @fontakip

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Teşekkürler arkadaşlar.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

5. IPB -1 , ACD ise +1 . Ipb yi yoneten kisiyi acd ye verdiler herhalde o fona biraz yatirimci ceksin diye kimbilir ?

Ipb deki amacimiz para kazanmaktan ziyade para kaybetmemek diye bir soz soylemislerdi youtubeda sera hanimin yayinlarinda. Para kaybediyoruz ama fon her durumda - yazabiliyor.

Neyseki kotu gunler geride kaldi diyelim. IPB den beklentim yuksekti, 1 aya yakin sureyi bosa gecirsede hala umudum var. Belki eski gunlerdeki gibi bir gun +5 , +7 gorebiliriz.

6.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    IPB -1 , ACD ise +1 . Ipb yi yoneten kisiyi acd ye verdiler herhalde o fona biraz yatirimci ceksin diye kimbilir ?

Ipb deki amacimiz para kazanmaktan ziyade para kaybetmemek diye bir soz soylemislerdi youtubeda sera hanimin yayinlarinda. Para kaybediyoruz ama fon her durumda - yazabiliyor.

Neyseki kotu gunler geride kaldi diyelim. IPB den beklentim yuksekti, 1 aya yakin sureyi bosa gecirsede hala umudum var. Belki eski gunlerdeki gibi bir gun +5 , +7 gorebiliriz.
    Merhaba. Kötü günler geride kaldı derken kastettiğiniz şeyi anlayamadım. -1 yazmış daha ne kadar kötü olabilir. Kademeli çıkmayı ve bir daha da bulaşmamayı düşünüyorum şahsen.

7.  Alıntı Originally Posted by heyula Yazıyı Oku
    Merhaba. Kötü günler geride kaldı derken kastettiğiniz şeyi anlayamadım. -1 yazmış daha ne kadar kötü olabilir. Kademeli çıkmayı ve bir daha da bulaşmamayı düşünüyorum şahsen.
    Belli bir dayanagim yok. Tamamen kendimi avutmak icin soyledigim yalanlardan biri. Daha ne kadar kotuye gidebilir soz konusu fon bilemiyorum. Tabi yukarida yazdiklarim ve bu yazi yatirim tavsiyesi degildir. Tamamen kendi dusuncelerim biraz avuntuya ve serzenise ihtiyacim vardi.

Ipb ne olduda bu hale geldi cok ilginc. Bir zamanlar gayet guzel getirisi olan bir fondu. Kap ta Yonetim ayni gozukmekte. Gecmisle su ana kadar fonda gozlemledigim tek fark yatirimci sayisindaki artis. Piyasayi yanlis okuyorlar herhalde, turevde terste kaliyorlar belkide.

8. Madem bu kadar yazmışsınız ben de ufaktan görüşlerimi dile getireyim. Ben IPB ve onun yöneticilerine güveniyorum. Her fon-Her yöntem bazı dönemlerde endeksten ayrışır ve negatif getirileri olur. Önemli olan bu dönemin bir kaç yıldan fazla uzun olmaması. Buffett bile bazı yıllarda endeksin altında getiri elde ediyorken her gün-her gün sadece IPB de değil diğer fonlarda da endeks ile karşılaştırma yapmak abes ile iştigaldir.

Endeks ile karşılaştırma 3-5 yıllık dönemlerde ve hatta daha fazlası dönemlerde yapılır. Her gün ve her hafta sürekli endeksi yenen bir yöntem henüz icat edilmedi ama uzun vadede endeksi yenmek hem akıllıca yapılan değer yatırımıyla hem de vadeli piyasada hedge mekanizması kullanılarak yapılan trend takibi yöntemler ile yenmek mümkün. Bunları da ancak 5-10 yıllık geçmiş performanslarla bakıp öğrenebiliriz 5-6 ay performansa bakarak değil.

Tufan beyin en büyük şansızlığı serra hanımın yayınına fon performansının zirvesinde çıkmış olmasından başka bir şey değil. serra hanım iyi hoş ve fon piyasası için de katkıları muazzam ama nedense hep fonları performanslarının zirvesinde tanıtım yapıyor ya da öyle denk geliyor diyelim. Sene başında da mac ve tkf için şampiyon diye başlıklar atarken burada uyarmaya çalışmıştım.

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 483/1002 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •