Sayfa 485/715 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon
Arama sonucu : 5715 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by Davudiskender Yazıyı Oku
    benim gibi umarsız ve amansız uzun vadeciler için problem yok ancak borsadan millet kaçsın diye ne kadar yapılmaması gereken düzenleme varsa yapılıyor

umalım ki bu hatalardan geri dönülür, borsa kurumsallaşmış sağlam ekonominin vitrinidir, inşallah halk ve yönetimler olarak bunun bilincine bir gün erişiriz.

ülkemizde borsanın imajı, bul karayı al parayı oyunu imajından bu bilinç olmadıkça kurtulamayacak.
    Ben de uzun vade temettücüyüm ama hepimize zarar verecek maalesef.Dediğim gibi senede 10 milyon dan fazla temettü alana da zarar verecek.10 milyon tl ye 1 milyon TL yerine 1,5 milyon stopaj ödeyecek.100 milyon temettü alan 10 yerine 15 milyon tl temettü ödeyecek.Aradaki 5 milyon tl nin 10 aylık getirisi çok büyük değil mi

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yanılıyorsun kardeşim, ihtimal o tavanı da çok daha fazla yükseltecekler...2025 de.. Ve ona diğer sermaye iradlarından kzanılan ve gelir vergisinide katacaklar...umarım yanılırım..Gelir vergisi üst tavanı da zaten az artırılıyor... Tahminim bu yönde.
    Vergi artarsa küçük yatırımcı kaçar borsa bir miktar düşer, sonra yine seve seve indirirler. Etkiye tepki bu işler. Yüzde 15ten 10a nasıl indiyse daha önce yine iner. Şimdi vergiyi arttırıyorlar demek ki kümesteki tavuklar çoğaldı Kesip yiyelim birazını diyor memecan bey

Temettüden önce sat, ertesi sabah al...
    Iş beyannameye dönerse kira vergisi gibi, vergi dilimleri de artacak %15ten fazla vergi ödeyeceksin.

Diyelim 30bin lira emekli maasin var, yıllık.360 bin gelir. 500bin de temettu gelirini, varsa kira gelirini de toplar.. hepsini ilave edip %30'luk dilimden saplar bunlar.

4. Vergiyi stopaj cinsinden daha toplam tutarı belli olmadan ödemek faiz gideri yazar doğru. Stopajın da amacı bu zaten. Devlet zamandan kazanmak için önden alıyor bir kısmını.

İşletmeler de aynı şekilde önden gv stopajı ödüyor yıl içinde. Sonraki sene mahsuplaşma oluyor.

Neticede ortada herkes için bir miktar zarar olduğu doğru. Yine de su akar yolunu bulur diyorum. Stopajı daha önce 15 ten 10 a getiren güç yine gereğini yapar zamanı gelince.

5. Bu temettü vergisini sırf borsada hissesi olanlar mı ödüyor? Adamın kendi şirketi var mesela. Şirketten para alması temettü olarak mı gözüküyor. O zaman o aldığından da mı stopaj ödüyor?

6.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Ben de uzun vade temettücüyüm ama hepimize zarar verecek maalesef.Dediğim gibi senede 10 milyon dan fazla temettü alana da zarar verecek.10 milyon tl ye 1 milyon TL yerine 1,5 milyon stopaj ödeyecek.100 milyon temettü alan 10 yerine 15 milyon tl temettü ödeyecek.Aradaki 5 milyon tl nin 10 aylık getirisi çok büyük değil mi
    Şunu da ekleyeyim bu karar belki de devletin temettü gelirinden aldığı vergiyi düşürecek.Vergiden kaçınma yöntemini uygulayacak çoğu yatırımcı.Yani temettü gününden önce satıp tekrar geri alacak

7.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Kısaca eşek yaptılar
    Olsun ben uzuncuyum temettum var biriktiriyorum
    Aylardır zarara o kdr mal taşıyıp sırf temettü hikayesine bir de ona da göz diktiler
    Bir sonra ki adım muhtemelen saklama komisyonu olacak
    Bir sonraki de direk portfoylerden kesinti
    Ülkeyi soyanlar değişmedikçe bistten Bir cacık olmaz

8. Milyon dolar üstü 35 bin kişi var.yanlış hatırlamıyorsam.
    Onun da kaçı temettülü hisselerde duruyor Allah bilir.
    Çok boş bir hamle.
    5 yıl sermaye piyasalarında hisse tutacağım diyen adamdan sıfır stopaj beyan limitini de 10 milyona çıkarman lazım ki derinleşen ve tl havuzunda kalan bir yatırım denizi olsun.
    Nerde bu düşünce.
    Temettüleri tekrar kagıda gömüp kağıt satıp ödeyen- ki geçmişte öyle yapıyordum- karlı olur gibi.
    Arkadaşların dediği gibi önden alınması can sıkıcı.
    Beyan limitlerini de arttırmayabilirler.
    Üstüne üstlük şirketler temettü vermeyi de kısabilirler ki bana göre de kısmalılar.
    Bugüne dek hiçbir mali işimde bir lira bile vergi kaçırmadım bundan sonra da kaçırmam zaten ama vergilerin bu derece olması can sıkıcı.
    Sahne ve müzik devam ettiği sürece hisselerimi tutacağım.
    Temettümü alırım hissede değerlendirmeye devam ederim.

Sayfa 485/715 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •