-
Amerikali sair Allen Ginsberg, Howl siirini ilk kez 7 Ekim 1955 tarihinde San Francisco'da duzenlenen Six Poets at the Six Gallery siir okumalarinda okudu ve buyuk yanki uyandirdi.

-
Rock Hudson ve Doris Day'in basrollerini paylastigi romantik komedi Yastik Sohbeti (Pillow Talk - Il letto racconta) filmi 7 Ekim 1959 tarihinde vizyona girdi.
-
Italyan asilli Amerikali tenor ve 1940'larin sonu ile 1950’lerin basinda etkin olan aktor (Alfredo Arnold Cocozza) Mario Lanza’nin olum yildonumu (7 Ekim 1959)

-
Amerikali roman yazari (Sherman Joseph Alexie Jr. / Spokane-Coeur d'Alene) Sherman Alexie'nin dogum gunu (7 Ekim 1966)
"Sadece on dort yasindayim ve kirk iki cenazeye katildim. Bu gercekten de Kizilderililer ve beyaz insanlar arasindaki en buyuk fark. / I'm fourteen years old and I've been to forty-two funerals. That's really the biggest difference between Indians and white people."
"Her insanin bir bedeni, ruhu ve beyni oldugu dusunulurse, ben insanliktan cok uzaktim. / In fact, if you think of everybody with a body, soul, and in as a human, then I was the opposite of human."

"Demek istedigim, birinden bu kadar cok nefret etmek icin onu ayni zamanda cok sevmeniz gerekir. / I mean, you have to love somebody that much to also hate them that much, too."
"Onemli olan kazanman ya da kaybetmen degildir. Onemli olan nasil oynadigindir. / It's not whether you win or lose, it's about how you play the game."
-
Ingiliz rock grubu Radiohead’in solisti, bas soz yazari ve bestecisi (Thomas Edward Yorke) Thom Yorke’un dogum gunu (7 Ekim 1968)

-
William Friedkin'in yonettigi, Gene Hackman, Roy Scheider ve Fernando Rey'in basrollerini paylastigi, 3 Akademi Odullu kazanacak olan, Kanun Kuvveti (The French Connection - Il braccio violento della legge) filmi 7 Ekim 1971 tarihinde vizyona girdi. (1972 En Iyi Film, En İyi Aktor ve En Iyi Yonetmen Akademi Odulleri)

-
Ingiliz rock grubu Queen, News of the World albumunden We Are The Champions'i 7 Ekim 1977'de EMI Records (Ingiltere), Elektra Records (Amerika) etiketleriyle yayinladi.
-
Amerikali thrash metal grubu Slayer, 3.studyo albumu Reign in Blood'u 7 Ekim 1986 tarihinde Def Jam ve Geffen Records etiketleriyle piyasaya surdu.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri