2020'de mi yazayım 2021'de mi :D
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Evet, subordinated bondlar genelde böyle 5. yılda callable olur ve reset özelliği konursa getirisi değişebilir. Bunlar hep izahnamede var... call edilmezse faiz %5,117+5yr.swap* olarak değişecek. Verilen faizlerin birisi "yield to call" diğeri "yield to maturity".
* o günün 5 yıllık dolar IRS'i
-
![]()
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
teşekkürler sn jondowes, sn kirk7..
subordinated lardan uzak durmak için bir sebep daha.. en azından benim için. saygılar.
bir senaryo sorusu sormak istiyorum;
2015'de 2025 vadeli 95'ten eurobond aldim, 4000 nominal seklinde
2020'de ayni eurobond'dan 110'dan aldim, 6000 nominal seklinde
vadesi geldiginde, 2015'te aldigim eurobond icin itfa farki tutarindan 200 birim kar cikacak, bunun icin vergi odemem gerekecek mi yoksa agirlikli ortalamaya bakilacak ve 104 oldugu icin alis maliyeti herhangi bir beyan ve vergi yukumlulugu dogmayacak mi ?
p.s.sadelik icin, faiz gelirinin beyan limiti altinda kaldigi ve maliyet degerlemesine gerek olmadigini varsayiyorum
Kaba bir yorum yapayım.
Eğer 110 fiyatta oluşan zarar (10$) yıllar içinde kupon faizi gelirinden düşülebiliyorsa, maliye başka bir yerde bu 10$'ın düşülebilmesini mümkün kılmayabilir.
O nedenle 95'ten alınan için 5$ kar çıkacak ve vergisi istisnaya tabi olmaksızın beyan edilecek ve ödenecek.
110$ olanınkide oluşan zarar ise kupon faizlerinden mahsup edildiği için toplam hesaba bir etkisi olmayacak.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri