Sayfa 489/853 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

tayyip MB başganını neden görevden aldı.? Onuda anladım sanırım.

tayyip in içinde olduğu dinci denen grup "faiz haramdır, biz yok edeceğiz işallah" diyerek halktan oy toplamadılarmı.?

Topladılar. Konuştuğum insanlardan bunlara inananlar, "tayyip faiz artırmaz" diyorlardı.

Sanırım önceden planlı iş oldu. Ağbal'ı kullandı.

Ağbalı başa getirip faizi olması gereken yere kadar artırttı. Artık artışa ihtiyaç kalmayınca Ağbal ı görevden alarak suçlu olarak gösterdi.

tayyip seçmenlerine "bakın faizi o artırdı, attım görevden, ben faiz artsın istemiyordum ama dinlemedi, Buldu belasını." diyebilecek.

Anladığım kadarı ile adamı günah keçisi olarak kullandı. Yoksa ilk %5 artırdığında görevden alması gerekirdi. ağbal bu işi görev olarak görmüş de olabilir. Kendi isteği ile başrol oynamış olabilir.

tayyip'in seçmeni bu tiyatroyu çok güzel YER.

Bu yazıyı öne çekeyim, iyi bir tespit.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Vatandaş bugün piyasaya çıkmış, hem doviz bürolarında hemde bankalarda 6 milyar dolarlık doviz ve altın bozmuş.

Bu doviz yükselişini dovizden çıkmak için kullananlar var. USD 7.0 TL lere düştüğünde zarara geçen çok kişi vardı. USD 8 e çıkınca, bu fırsattan faydalanıyorlar.

6 milyar dolar, büyük para.
    perşembe günü veriler yayınlansın bakalım çokta inandırıcı değil ama öyle bi satış vars apiyasalar bu geceden itibaren toparlar yalansa mokokoya devam
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Artık düşüş, büyük ölçüde TV de sık sık tekrarlanan "bu satış, azalarak bir gün daha sürer" dendiği için devam ediyor.

Yabancılar satıyor evet ama aylardır satıyorlar ve alan olduğu için fazla düşmüyorduk. %1 veya %2 düşüyorduk, çoğunlukla hiç düşmüyorduk.

Bugün öğle sonrası, TV açıklamaları sebebi ile artık kimse almıyor ve yarını bekliyor. Madem satılacak, daha aşağıdan yarın alırım diye hesap yapıyor. BENCE öğle sonrası durum tamamen buna dayanmaya başladı.

Öğle öncesi durum gece dovizin fırlaması sonucu sabah yabancı-yerli satışı ile oluştu.

Devamında ise TV devreye girdi ve alışları engelledi.

Benim gözlemim bu yönde. TEMEL e dayanan sebep görmüyorum. Yabancı faiz için bir miktar satıyor olabilir ama bunu ilk defa yapmıyor. Aylardır yapıyor ve endeks böyle düşmedi.

Kötü oldu yaw, aylardır kazanılan bir günde bir kişinin kararı ile gidebiliyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    perşembe günü veriler yayınlansın bakalım çokta inandırıcı değil ama öyle bi satış vars apiyasalar bu geceden itibaren toparlar yalansa mokokoya devam
    Yalan olmazda yanlış bilgi olabilir.

Zaten perşembeye kadar bir sürü alış satış olur sonuç veri değişir. Bugünkini tam olarak yansıtmaz.

yarın bankalarda tabanı beklemeyeceğim eğer düşer se %5 civarında hepsinden bugünkü kadar almayı düşünüyorum özellikle vakbn bedava gözüküyor ama kamu bankası olduğu için almam
    bir halt olacağı yok.

akkız ve yoncayı tabandan leyleği tabanın 1 üstünden amirali anlamadım ama tabanın 4 üstünden almışım birisi bana Türkiyenin en büyük 4 özel bankasını tabandan yada tabana enyakın yerlerden alacan ama ogün komisyonlar hariç 58 tl zarar yazacan deselerdi inanamazdım boca bankalr tabanları ozmadı hatta yoncanın tabanda 130 milyon lot hisse babalar gibi duruyor
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yarın bankalarda tabanı beklemeyeceğim eğer düşer se %5 civarında hepsinden bugünkü kadar almayı düşünüyorum özellikle vakbn bedava gözüküyor ama kamu bankası olduğu için almam
    Yarın ilginç olacak orası kesin.? Bu tür temelsiz, daha çok psikolojik bir BÜYÜK düşüşe ilk defa şahit olacağım. 11 eylül gibi 5bin kişinin öldüğü çok korkunç bir terör saldırısında bile abd de düşüş yanlış hatırlamıyorsam yarım gün sürmüştü.

Sabahki hareket, yabancılarınki hariç, bilinçsiz sürü hareketiydi. Öğle sonrası ise bilinçli bir harekete dönüştü. Bugün sat yarın al.

Yanlız hakkaten inanılır gibi değil. Yani ben gördüklerime inanamıyorum.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu akşam hükümetten veya dünyadan sürpriz iyi yumurta çıkmazsa, yarın sabah epey eksi açacağımız kesin gibi. Aslında batı ülkeleri üçüncü dalga denen viruse rağmen yükseliyor ama bugün bizde tınlayan yok.

Yarın açılış sonrası bakalım ne olacak, hiç bir fikrim yok. Gece asya seansında yine dovizi yükseltebilirler. Asyalılarda carry trade denen yöntemle TR halkını söğüşlüyorlar. akp'nin TR halkı hariç herkese faydası var. Pardon akp nin kaymak tabakası iyi güçlendiler haklarını yemeyeyim.

Gece asyada usdtry yükselecekmi? Bu akşam hükümet şapkadan tavşan çıkaracakmı.? Yarın açılış sonrası yerli alışa geçecekmi.?Yabancılar yarın satacakmı?( yoksa bugün yerliye kapan mı kurdular? Belkide viopda shortları karşılayanlar onlardı. Öğlen bir ara 10 dakkada 40bin short toz oldu. Aslında buna ihtimal vermiyorum.)

Nasıl kestirebilirsinki.?

Elimde az long vardı ona güveniyordum kapamadım ama bayağı bir içeri girdim.
    Düşüş hızlı oldu, yukarı dönsek bile aynı yere gelişimiz aylar sürecek. 1 günde kaybedilen 3-4 ayda geri alınacak tabi herşey yolunda giderse.

Sayfa 489/853 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •