Artık düşüş, büyük ölçüde TV de sık sık tekrarlanan "bu satış, azalarak bir gün daha sürer" dendiği için devam ediyor.
Yabancılar satıyor evet ama aylardır satıyorlar ve alan olduğu için fazla düşmüyorduk. %1 veya %2 düşüyorduk, çoğunlukla hiç düşmüyorduk.
Bugün öğle sonrası, TV açıklamaları sebebi ile artık kimse almıyor ve yarını bekliyor. Madem satılacak, daha aşağıdan yarın alırım diye hesap yapıyor. BENCE öğle sonrası durum tamamen buna dayanmaya başladı.
Öğle öncesi durum gece dovizin fırlaması sonucu sabah yabancı-yerli satışı ile oluştu.
Devamında ise TV devreye girdi ve alışları engelledi.
Benim gözlemim bu yönde. TEMEL e dayanan sebep görmüyorum. Yabancı faiz için bir miktar satıyor olabilir ama bunu ilk defa yapmıyor. Aylardır yapıyor ve endeks böyle düşmedi.
Kötü oldu yaw, aylardır kazanılan bir günde bir kişinin kararı ile gidebiliyor.
yarın bankalarda tabanı beklemeyeceğim eğer düşer se %5 civarında hepsinden bugünkü kadar almayı düşünüyorum özellikle vakbn bedava gözüküyor ama kamu bankası olduğu için almam
bir halt olacağı yok.
akkız ve yoncayı tabandan leyleği tabanın 1 üstünden amirali anlamadım ama tabanın 4 üstünden almışım birisi bana Türkiyenin en büyük 4 özel bankasını tabandan yada tabana enyakın yerlerden alacan ama ogün komisyonlar hariç 58 tl zarar yazacan deselerdi inanamazdım boca bankalr tabanları ozmadı hatta yoncanın tabanda 130 milyon lot hisse babalar gibi duruyor
bir halt olacağı yok.
Yarın ilginç olacak orası kesin.? Bu tür temelsiz, daha çok psikolojik bir BÜYÜK düşüşe ilk defa şahit olacağım. 11 eylül gibi 5bin kişinin öldüğü çok korkunç bir terör saldırısında bile abd de düşüş yanlış hatırlamıyorsam yarım gün sürmüştü.
Sabahki hareket, yabancılarınki hariç, bilinçsiz sürü hareketiydi. Öğle sonrası ise bilinçli bir harekete dönüştü. Bugün sat yarın al.
Yanlız hakkaten inanılır gibi değil. Yani ben gördüklerime inanamıyorum.
Bu akşam hükümetten veya dünyadan sürpriz iyi yumurta çıkmazsa, yarın sabah epey eksi açacağımız kesin gibi. Aslında batı ülkeleri üçüncü dalga denen viruse rağmen yükseliyor ama bugün bizde tınlayan yok.
Yarın açılış sonrası bakalım ne olacak, hiç bir fikrim yok. Gece asya seansında yine dovizi yükseltebilirler. Asyalılarda carry trade denen yöntemle TR halkını söğüşlüyorlar. akp'nin TR halkı hariç herkese faydası var. Pardon akp nin kaymak tabakası iyi güçlendiler haklarını yemeyeyim.
Gece asyada usdtry yükselecekmi? Bu akşam hükümet şapkadan tavşan çıkaracakmı.? Yarın açılış sonrası yerli alışa geçecekmi.?Yabancılar yarın satacakmı?( yoksa bugün yerliye kapan mı kurdular? Belkide viopda shortları karşılayanlar onlardı. Öğlen bir ara 10 dakkada 40bin short toz oldu. Aslında buna ihtimal vermiyorum.)
Nasıl kestirebilirsinki.?
Elimde az long vardı ona güveniyordum kapamadım ama bayağı bir içeri girdim.
Düşüş hızlı oldu, yukarı dönsek bile aynı yere gelişimiz aylar sürecek. 1 günde kaybedilen 3-4 ayda geri alınacak tabi herşey yolunda giderse.
Yer İmleri