Hocam çıkmak için bir sebebim olmadı bunca zaman yaşadıklarım geçmiş sayfalarda oku oku bitmez sıkılırsın. Kaldı ki pandemi de cikmamisim aksine daha yük bindirmis bulundum. Geçmiş yıllardaki pd leri yazdim ve o süreçlerde ki yabancı oranlarini yazdım. Henüz o safhalarda bile olmadığımızi düşünüyorum.
O safhalara gelirse dinlenmeler veya düzeltmeler elbette olacaktır ama dinlemeyi de temettü şeklinde beklemeyi yegliyecegimi düşünüyorum.
Verir vermez farketmez elbette onunda garantisi yok.
Ha bir rakam vermek ve yarınların ne olacağını bilmek çok zor ama şunu soyliyebilirim pandemiden önceki rakamları hatırladığım da hisse fiyatı o süreçte zirvesinden yarısından fazla düştü desem ve bunu acı bir şekilde yasadim, bundan sonraki her duruma hazır olduğum anlami yeterli olur sanırım cevap için.
Sepet var biri yükselir diğeri düşer öbürü testere yapar, bir diğeri yataya sarar. Bunları canlı canlı yaşadım yaşıyorum ve yasacagim bundan sonra da.
Saygılar ola benden sana acemi hojam... Ytd
Henüz o safhalarda bile olmadığımızi düşünüyorum cümlesi de tehlikeli bir cümle olmuş yazım dili açısından. Bu yazdıklarım kendi çektiğim acılarımin karşılığıdır. Pandemiden beri hisse 13 liradan 300 lere merdiven dayamış bu yüzden yazdıklarım yanlış anlamalara mahal versin istemem. Herkesin strateji, elindeki hisseleri, maddi veya manevi durumu, duygusu, sezgisi, beklentisi yine kendini ilgilendirir.
Hiçbir şeyin garantisi olmayacağı gibi, yarinlarımızın ne olacağıni bilmediğimiz durumları yaşadık ya da yaşıyoruz. Bu yüzden söylediklerim düşüncelerim lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu yüzden yatırım tavsiyesi olamadım lütfen.. ytd
Portföyü taşıyan en iyi hisse içinde birkac kelam edeyim.
Aslında bunu elimdeki hisselerin dönemsel veya dönemlerinde yaşamadım desem yalan olur.
Bir dönem biri sırtladı, bir dönem ikisi sırtladı, yani bir döngü var, elbette bu elinizdeki hisselerin sektörsel etkisi ile de alakalı. Hepsi sirtlasin istemezdim hepsi sürünsün istemeyecegim gibi..
Yeterki neye ortak olduğumuzu iyi bilmek ve tanımak gerekir diye düşünüyorum.
Esas mesele ise; düştüğünde, surundugunde veya yataya bagladiginda zorunluluktan ya da beklentiden durmak, durabilmek değildir, esas mesele yükselirken bekleyebilmektir..
Yatırım tavsiyesi değildir..
BU HABERİ paylasali tam 4 yıl geçmiş. Beko surecelerde umut dolu bekleyişler, AHL elden gitmiş yerini doldurabilecekler mı diye umutlar..
Tutarım eski haberleri..
Türk TAV Havalimanları, Kazakistan'ın Almatı kentinde Kargo Multimodal Merkezi Oluşturacak
17 Eylül 2020
Almatı Havalimanı'nın hem bölge hem de Kazakistan'daki ticaretin gelişmesi açısından önemli olduğunu belirten bir yetkili, yatırımcıların Almatı'daki ticaret ve lojistik merkezinin gelişmesine ivme kazandıracağını umduklarını dile getirdi.
Nargiz Sadıkhova
KaynakTrend Haber Ajansı, Bakü, Azerbaycan (TNS)
Trend'in Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, Türk TAV Havalimanları, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nda kargo multimodal merkezi kurmayı planlıyor.
Türkiye'nin TAV Havalimanları, 8 Mayıs 2020'de Kazakistan'ın Almatı Uluslararası Havalimanı'nı satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladı.
Groupe ADP'nin sermayesinin yüzde 46,1'ine sahip olduğu Türk TAV Havalimanları ile Kazakistan ve Rusya'da faaliyet gösteren VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan'daki Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibiyle havalimanının olası satın alınması konusunda görüşmelere başlamasıyla, müzakereler Kasım 2019'da duyuruldu.
Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Bakhyt Sultanov'un, TAV Grubu ve Kazakistan Altyapı Fonu temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Türkiye'nin TAV Havalimanları'nın Almatı Uluslararası Havalimanı'nın geliştirilmesine yönelik planlarıele alındı.
Görüşmelerde, Almatı Havalimanı'nın terminal kapasitesinin genişletilmesi ve konsorsiyumun Almatı Uluslararası Havalimanı JSC'nin yüzde 100 hissesini satın alma süreci ele alındı; sürecin önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.
Almatı Havalimanı'nın hem bölge hem de Kazakistan'daki ticaretin gelişmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Sultanov, yatırımcıların Almatı'daki ticaret ve lojistik merkezinin gelişmesine ivme kazandıracağını umduğunu söyledi.
Türk tarafı ise havalimanında kargo multimodal merkezi oluşturulması projesinin hayata geçirilmesine büyük ilgi duyduğunu kaydetti.
TAV Havalimanları, 30 ülkede 100 havalimanında faaliyet göstererek havalimanı operasyonunun tüm alanlarında entegre hizmetler sunuyor.
Fransız Groupe ADP'nin bir üyesi olan TAV Havalimanları, 2019 yılında 218 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın önde gelen havalimanı yönetim platformunun bir parçasıdır.
https://www.aviationpros.com/airport...khstans-almaty
Ytd
https://www.cwctenders.com/airport_tenders.htm
Dünyadaki tüm ihaleler az mı takip etmedim o dönem.
Hatta bir ara Kazakistan almaty için ipek yolu projesi ile ilgili bir çok yazıyı arşivi paylaştım. HUB sistemine kadar..
O kadar çok şey araştırıp uğraştım ki artık sadece geçmişin zorluklarinin keyfini çıkarıyorum desem ayıp olmaz umarım.. paylaşım olur mu diye bir beklentim olmadı ki sayfada hissenin ilerlememesi sebepli kimse de yoktu. Demislerdir bu adam hasta diye 😊 kafayı yemeden bugünlere kadar gelebildim şükür. Ytd
Yine ayıp olmasın. İster çıksın ister düşsün kim takar modundayim.. ytd
Eyvallah hocam cevaplar için mazini depreştirdik senin hakkını helal et ,yatırımını yapıp sabredip meyvesini yemek güzel duygu abi sen bunu hak etmişsin keyfini çıkart.😀
Yer İmleri