Çok teşekkürler Dostlar.
Aslında orta sahadan değil, orta sahanın gerisinden, hatta hisse spotta neredeyse ceza sahasından başlıyorum. Top ceza sahası dışına çıkınca yatıyorum, karşı ceza alanına yaklaşınca yarısını satıyorum (ki burada millet genelde tamamını satıyor), diğer yarısı için savrulmayı yani gol olmasını bekliyorum (şimdi altın ve gümüşte yaptığım gibi). Bugün biraz daha altın satacağım ve elimde kalan gümüş ve altının tamamı kar olacak, sonra savrulmayı bekleyeceğim geriye kalan tamamı kar 1/3 için. Nereye kadar giderse artık.
Yukarı yaptıkça ve elimde altın-gümüş-euro oldukça satarım. En azından sigorta için. Eğer elimde yeterince dolar sigortası olmasaydı kısaları bırakmazdım, sigortayı sürdürmek için.
1929 krizinde C dalgasını inceledim. Çok zorlu bir süreç. Nedenine gelince çok sert inmiyorlar, sürekli tepkilerle her an tekrar yukarı dönecek algısı yaratıyorlar. İnsan psikolojisi çok zor dayanır bu duruma. Bu nedenle slow trade en iyisi görünüyor. Günlük graflarda 7-22 ya da Sn ugolnili'nin yaptığı gibi 9-26 hareketli ortalamalar, macd ve RSİ yeterli görünüyor bu süreçte. Çok fazla indikatör ile kafa karıştırmak gereksiz hale geliyor.
Yer İmleri