Sayfa 494/1002 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594994 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 3,945 - 3,952 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Yeni nesil fabrikalarda insandan çok makineler olacak ileride....

3d printerların yakın zaman sonra çok fazla gelişeceğini düşünenlerdenim....Üretim modeli tamamen değişecek katmanlı üretime geçilebilirse, bitmiş ürünü direk elinize alabileceksiniz...Hatta evde bile küçük bir fabrika kurmanız mümkün olacak belki de..
    Çok değil 20 yıl içinde bunlar olabilir..
    Tamirat Tadilat programında eski bir araba parçasını bulamadılar, eski parçayı 3D Printer ile çalışan bir parçacıya götürdüler adam scan etti üretti. Bir başka bölümde de alüminyum blok metalden yine scan edilmiş parçanın aynısı CNC makinasında ürettiler.

Belki Türkiye'de de bu tip yerler vardır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Matrix 4 internete düşmüş.

Herkes izlesin sonra ne mesajlar var bakarız.

Mr.Anderson meğer Bay Ademoğlu demekmiş onu yeni öğrendim.

3. O dediğiniz basit bir şey...
    Ve evet yapanlar var...
    Ben de küçük bir makine almıştım, model yapımı için kullanıyorum..

Ama 3d printer teknolojisi daha çok ilkel henüz, biraz daha zamana ihtiyacı var..
    Gelecekte çok farklı yerlerde olabilir..

Mars'a bile bunları kullanan robotları gönderip yerleşim yerlerini insanlar gitmeden öncede inşa etmeyi düşünüyorlar..
    https://www.youtube.com/watch?v=AIrH01N9AsE

Neyse çok uzattım kusura bakmayın...
    Son düzenleme : Karatay; 27-12-2021 saat: 01:44.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Tamirat Tadilat programında eski bir araba parçasını bulamadılar, eski parçayı 3D Printer ile çalışan bir parçacıya götürdüler adam scan etti üretti. Bir başka bölümde de alüminyum blok metalden yine scan edilmiş parçanın aynısı CNC makinasında ürettiler.

Belki Türkiye'de de bu tip yerler vardır.
    Eşim yapıyor bu işi ek olarak. Kendisi mühendis aslında, makine tasarım ve parça imalatı yapıyorlar ama hmek olarak bu dediğiniz üretimi özel çalışıyor. Çok keyifli bir şey.

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. BIM bu hafta soğan ve domatesde damping yapmış, enflasyon sepetinde önemli kalemler.

6. ForeksHaber
    @ForeksTurkey
    ·
    6s
    Garanti Bankası, 649,3 milyon TL tahsili gecikmiş alacakları 119,2 milyon TL'ye ve 542,2 milyon TL ticari kredi alacaklarını 42,1 milyon TL'ye sattı
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

7.  Alıntı Originally Posted by abrek14 Yazıyı Oku

xu30- usd bazlı grafik / Burda fiyatlar 22 martta dolar bazında oluşturduğu boşluğu kapatmaya gidiyor gibi ben 200 günlük hareketli ortalamasını asla kırmasını beklemiyordum ancak dolarda oluşan sert düzeltmeler ile burayı kırdı . 1.93 centte yatay direnci var belki önümüzdeki hafta xu30 2 centi görebilir. Erken seçim olabileceğine dair bazı emareler belirmeye başladı . Alışkanlık gereği sürekli alıp sattığım endeks kontratı harici diğer herşeyi kapattım . Temel olarak piyasanın çok kötü yönetildiği kanaatindeyim bugun elindeki kısıtlı rezervi gözünü kırpmadan satabilen bir ekonomi yönetimi yarın tam tersinide yapabilir veya mantıksız bir sürü şey olabilir o yüzden gözüm korktu diyebilirim. Herkes kendi riskini yönetebilir burası -gayet başarılı yatırımcılarla dolu ben kendimce riskimi azaltmak istedim.
    güzel grafik.. endeks dolar bazlı da kritik bir dirençte, burayı aşmayı başarırsa ciddi bir ralli görebiliriz

sizin grafik son bir yılı gösteriyor, ben xu30 endeksini dolar bazlı 9 yıllık geçmişine baktım, daralan aşağı yönlü bi formasyon var, ve bunun da tam yukarı kırılma seviyelerine dayanmış durumda 30-endeks.. hadi hayırlısı

8. Dayu bisey yapıp da dayanmadı ki dayadilar doları endeks de dayandı endeks ne yapsın.

Kırabilir. Şirketlerin geri alım programları bile net gösterge buralar çok ucuz. Ama ne bazlı bakacaksın şimdi dolar 7 8 9 diyen var o zaman endeks kendiliğinden çekici olma özelliğini yitirir. Karlar da düşer. Bankalar da o kadar taşıyamaz o durumda onlar da düşmese böle dolar bazlı pahalı olabilirler. Dolar 11 12 ise endekste marj var yukarı.
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    güzel grafik.. endeks dolar bazlı da kritik bir dirençte, burayı aşmayı başarırsa ciddi bir ralli görebiliriz

sizin grafik son bir yılı gösteriyor, ben xu30 endeksini dolar bazlı 9 yıllık geçmişine baktım, daralan aşağı yönlü bi formasyon var, ve bunun da tam yukarı kırılma seviyelerine dayanmış durumda 30-endeks.. hadi hayırlısı

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 494/1002 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •