Artan

484,00 10 18:10
286,25 9.99 18:10
289,25 9.98 18:10
12,24 9.97 18:10
295,50 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 18:10
39,54 -9.97 18:10
37,04 -9.97 18:10
16,09 -9.96 18:10
229,90 -9.93 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.047.116.287,75 18:10
7.132.495.674,06 18:10
6.016.189.385,14 18:10
5.796.789.847,70 18:10
5.651.868.803,60 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
Arama sonucu : 59 madde; 33 - 40 arası.

Konu: Soru: Temettu verdikten sonra hisse fiyatı (-) EKSİ ye düşer mi?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by bobbygeneric Yazıyı Oku
    ikisinin de her sene yüzde 10 yükseleceği ne belli. farklı f/kdalar farklı hbk değerleri var belki farklı sektörlerdeler. sen bütün hesapları fiksledikten sonra tabiki fiyatı en az düşen hatta hiçbir şey vermediği için fiyatı düşmeyen yüzde hesabının sonunda en karlı çıkacaktır . yani sen şimdi yakın dövüş kursuna başlayıp "vur bana" diyip " dur öyle değil öyle vurma" diyenler gibi hesapla ama burdan hesapla diyosun. ben nisan 2017de 3,9dan aldığım lotlar önce 35 kuruş sıonra 81 en son nisan 2019da 240 kürüş ödemiş parasını almışım tamamen, sen bana diyosun ki şöyle hesapla burdan hesapla. sadece hesap değil ortada pratik var ama ısrarla reddeiyosun
    Ben hiçbirşeyi reddetmiyorum.

Bu hesabı bile yapmamışsın. Halbukı her iki hissede de lota çevirdiğinde aynı getiriyi üretiyorlar. Ama sen ezbere konuşup farklı üretir diyorsun.

Her ıkı hisseyide karşılaştırabılecegımız canlı bir örnek yok.

Hadi varsayalım ki ben saçmalıyorum

https://acikders.tuba.gov.tr/file.ph...s/Ders-a-6.pdf

Bu adamda mı saçmadı yani.

Bir olayı anlamak için yaptıgımız varsayımsal hesaplamalardan bırısı b-u sız olayı anlayın diye. Bilim matematik böyle işler
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. kim ne derse desin ben yuksek temettu veren hisseleri satın alıyorum ve aldıgım temettuler ilede tekrar hisse alıyorum .
    Bu şekilde bileşik faiz etkisiyle param artıcak .
    300 bin tl param ile her yıl yuzde 15 temettu veren bir hissemi yoksa her yıl yuzde 5 kira geliri evmi derseniz hisseyi tercih ederim
    Forumda yazdıklarım yatırım tavsiyesi degildir adamı hasta etmeyin....

3. Mesela sen kanıtla bana ortaklık oranını temettü ile arttıran hissede daha çok kazanacağımızı idda ediyorsanız bunu nasıl kanıtlardın bana ?

Napardın bir tane %30 temettü dağıtan bir tane %1 dağıtan hisse örneklerdın 5 yıl bir fiil temettü dağıtırdın. Aldıgın temtetüleride lota çevirirdin her iki hissede de Yani birinde %1 temettü aldıgın iiçin ortak oranın daha az artıyor. diğerinde daha cok daha hızlı bir biçimde artıyor.

Her iki hissede aynı oranda yükseltirdin. Sonuçları incelerdık

Başka türlü kanıtlama sansın varsa buyur
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Merhabalar. Diyelim ki hisse fiyatı 10 tl olan bir şirket 2 tl temettü dağıtacağını söylüyor. Temettü dağıttıktan sonra hissenin fiyatı 8 tlye düşüyor. Tekrar 10 tlye çıkması ne kadar zaman alıyor? Kısa sürede eski 10 tl fiyatını bulabiliyor mu? Yoksa artık 8 tl üzerinden mi devam ediyor? Böyle bir çalışmanız analiziniz vs var mı?

Alıntı Originally Posted by Bluesy Yazıyı Oku
    Merhabalar. Diyelim ki hisse fiyatı 10 tl olan bir şirket 2 tl temettü dağıtacağını söylüyor. Temettü dağıttıktan sonra hissenin fiyatı 8 tlye düşüyor. Tekrar 10 tlye çıkması ne kadar zaman alıyor? Kısa sürede eski 10 tl fiyatını bulabiliyor mu? Yoksa artık 8 tl üzerinden mi devam ediyor? Böyle bir çalışmanız analiziniz vs var mı?
    Bu öyle tek bir değişkene bağlı olan birşey değil ki.

büyük şirketler mesela TUPRS, FROTO gibi bunlar genelde (bu seneki durumlar farklı) kısa sürede eski fiyatına gelir. hatta üstüne bile çıkabilir.
    ama şirket vardır temettüyü verdikten sonra uzun süre temettü öncesi fiyatlarını göremez.
    Temettü verdi ama nasıl verdi? Tekrar verebilir mi? pazarda borsada işler nasıl gidiyor hepsi etken.

6. Matematiksel olarak temettü alındığı an vergi kesintisinden dolayı zarar bile edilmiş olsa da , psikolojik yanları ( cebe giren para, gelen temettü ile hissede lot artirimi , ucuzlamış algısı ve temel hisselerde fiyatların eski seviye kısa zamanda gelme döngüsü vs ) çoğu kişi için temettüyü daha anlamlı kılıyor diye düşünüyorum..
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. Temettü geliri elde edince bir miktardan sonra gelir vergisi ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bunun önüne gecmek için, temettüden 1 gün önce hisseyi satıp ertesi gün alsak daha ii olmaz mı ? Devletin gereksiz prosedürlerinden kurtulmuş da oluruz. En kötü al sat komisyonu öderiz bankaya.

8.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Temettü geliri elde edince bir miktardan sonra gelir vergisi ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bunun önüne gecmek için, temettüden 1 gün önce hisseyi satıp ertesi gün alsak daha ii olmaz mı ? Devletin gereksiz prosedürlerinden kurtulmuş da oluruz. En kötü al sat komisyonu öderiz bankaya.
    Alım-satım öyle zannediyorum ki sadece 2 yıl tutulduktan sonra vergiden muaf Bist100'de.

2 yıl önce alınmış hissenizi temettü dağıtımından önce satarsanız evet vergi çıkmaz.

---

Bir de yukarıdaki birkaç mesajı okuyunca aklıma geldi. Bu üstteki mesajımda bahsettiğim, gelen temettüler ile yatırım harici harcamalar yapanlar sayesinde sizin şirketteki payınız artabiliyor.

Şöyle ki, normalde sizin şirketteki payınız atıyorum 1% iken, alınan temettüleri aynı şirkete geri yatırmayanlar sayesinde (sizin yatırdığınızı varsayarsak) bu oran 1%'in üzerine çıkacaktır. O da bir sonraki ödeme döneminde daha yüksek getiri demek.

Şirket hiç temettü vermese, şirkete hiç de yeni yatırımcı gelmese sizin yüzdeniz hep aynı kalacak.

Çalıştığı işten kazandığı parayı borsaya aktaran birisi, gelen temettüleri de yine aynı şekilde borsaya geri yatıracaktır o yüzden uzun vadede birşeyi değiştirmez. (ödenen ekstra vergi dışında)

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •