Bora abi bence ince memed daha iyi giderözellikle abdi ağayla mücadelesini anlatan ilk kitabi
..... Çukurovanın geçmişini bu kadar güzel anlatan başka bir roman yoktur heralde.Gerçi aslında tam çukurova da değil.Daha çok çukurovayı çevreleyen dağlık ve platolar diyelim.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
63 üstü kalıcı olursa yarın sabah 70 açar tahminim
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...
Hisse senetlerindeki gibi para çiftlerinde de bir pala var mıdır
Yaşar Kemal TİP'in kurucularından...
Solcu bir adam.
Şeyh Bedrettin adı üstünde dinsel bir şahıs...
Ama bizim aydınımızın da gözden kaçırdığı kısacık eseri VARİDAT, Komünist Nazım için onu idol yapacak felsefi altyapısıyla son derece ilgi çekici bir kitapçık...
Boşuna vurmuyor Padişah Şeyh Bedrettin'in boynunu...
Yarin yanağı hariç "benim evim senin senin evin benimdir. ben senin malını kendi malım gibi sende benim malımı kendi malın gibi kullanabilmelisin" demiştir Varidat'ta...Yazıldığı döneme göre devrimci ifadelerdir bunlar. Bugün bile ne kadar geriyiz bu felsefeden.
Neyse...
Yeri değil.
İnce Memed'in yeri ayrı.
Ama ben ondan sonra gelen Akçasazın Ağaları kitaplarından ( Demirciler Çarşısı Cinayeti - Yusufçuk Yusuf)romanlarını da çok severim...
Adana'lı olarak sempatini anlıyorum...
Ben de ilkokul 3 üncü sınıf ortasına kadar Adana'da okudum...
Yer İmleri