Tarım şirketine ayrı sermaye koymuşlardır.
Banka "kredi miktarı kadar sermaye de koyun" diye zorlamıştır.
TL Borçlanıp arsa almak bir firmayı zengin eder Çünkü gelecekte TL PUL değerine düşecek . Hem basılıyor hemde enflasyon var Dış ticaret açığı ise sürekli artıyor . Gayrımenkul alıp TL borçlanmak en güzeli . Çünkü İleride bahşiş atar gibi geri ödeme yapılacak önümüz Hiper enflasyon . Neden TL borçlanmak diyorum Usd swap yani sıcak para ihtiyacı yüzünden artmayacak .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
sn baygeorge
Tl borçlanmak ya da iyi şartlarda olmayan dolar borçlanmak pek olumlu olmayabilir. bu yüzdendir ki ALARK atıl varlıkları satıyor ve dünya bankasında olduğu gibi uzun vadeli kredi peşine düşüyor...
borçlanmada geri dönüşler olmazsa ki ALARKta geri dönüş olması neredeyse garanti çünkü Enerji ve Gıda temel ağırlık olunca ister istemez satılacak, kreiler bir şekilde patlayabilir ya da gerçekten şirketleri zora sokabilir... ALARK yoğurdu bile üfleyerek yediği halde kazıklardan kısmetini alıyor ( mesela DGÇS)... ben olsam bekler elimdeki nakitle zor durumdaki şirketleri kovalayabilrdim...
Demin, 80,60 ı değil de 80,75 i gördü, ilk tepki geldi, anlık olarak da 81,50.-TL. izlemeye devam...
...
İş yatırım bugün de alıyor gibi......
Akşam bir KAP gelebilir.. mi?
Yer İmleri