Sayfa 5086/7020 İlkİlk ... 408645864986503650765084508550865087508850965136518655866086 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 40,681 - 40,688 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali sair Jack Gilbert'in olum yildonumu (13 Kasim 2012)

Ansizin bu bozgun
    Bu yagmur
    Maviler agardi
    Ve kul rengine dondu kahverengiler
    Ve sarilar
    Korkunc bir amber
    Soguk sokaklarda
    Senin sicak vucudun
    Butun odalarda
    Senin sicak vucudun
    Bunca insanin arasinda
    Senin yoklugun
    Insanlar hep buradalar
    Ama sen yoksun.

Agaclarla aram iyidir
    Eskiden beri
    Gayet asinayimdir daglara
    Bir aliskanlik olageldi sevinc
    Ama ssimdi
    Ansizin
    Bu yagmur

2. ''Soru sormakla kiyamet gunu arasinda pek cok benzerlik vardir. Soru sormak bir tasi harekete gecirmek gibidir. Bir dagin tepesinde oylece oturdugunu dusun; tas baslar yuvarlanmaya ve oteki taslari da harekete gecirir; cok gecmeden, taslardan biri evinin arka bahcesinde oturan kendi halinde( hem de en son akla gelebilecek ) bir adamcagizin tepesine iniverir, ailesi de dimdizlak ortada kalir. Yok, efendim, ben ilkemden sasmam : Birinin cani burnuna gelmişse ona fazla soru sormayacaksin.''

"Sono piuttosto contrario a fare domande; è troppo nello stile del giorno del giudizio. Se tu fai una domanda, è come se lanciassi una pietra. Te ne stai tranquillo sulla sommità di una collina; la pietra rotola giù, e ne smuove tante altre; sinché qualche ottimo vecchio (l'ultima persona cui pensavi), non viene colpito sulla testa nel suo giardino, e la famiglia deve cambiare nome. No, signore, ne ho fatto una regola per me: più una cosa appare curiosa, meno io domando."

3. Gectigimiz yil Venedik'te basladigi festival yolculugunu tamamlayip gelecek ay Netflix'te yayinlanacak Hint yonetmen Gitanjali Raohas'in animasyonu Bombay Rose'dan fragman ve poster geldi.

4. Luca Guadagnino, 2018 yapimi Suspiria filminin gisede beklentilerin altinda kalmasiyla rafa kaldirilan devam filminden soz etti.

Basarili yonetmen Guadagnino‘nun imzasini tasiyan korku-gerilim filmi Suspiria, ypnetmenin gisede basarisiz olmus bir filmiydi. Sonradan bir kesim tarafindan yapilan elestiriler filmin hakkini teslim etse de film, 1977 yapini Dario Argento‘nun klasik yapitinin gerisinde kalmisti.

Guadagnino, devam filmi su an cekiliyor olsaydi sorusuna “Nasil olsun ki? Film resmen hicbir sey yapmadi. Gisede tam bir felaketti. Su an insanlarin filmi daha cok sevdigini biliyorum. O filmi yapmaktan mutluyum. Benim icin cok degerli. Ancak senarist David Kajganich ile birlikte bu filmi daha buyuk bir hikayenin ilk yarisi gibi dusunmustuk” yanitini verdi.

https://theplaylist.net/luca-guadagn...medium=twitter

5. Henüz 36 yaşındayken hayata veda eden
    Türk edebiyatının usta ismi
    #OrhanVeliKanık
    Ruhu şad olsun...

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
    Mısralarımda;
    Dokunabilir misiniz,
    Gözyaşlarıma, ellerinizle?
    Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
    Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
    Bu derde düşmeden önce.
    Bir yer var, biliyorum;
    Her şeyi söylemek mümkün;
    Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
    Anlatamıyorum.
    ��
    Orhan Veli Kanık

6.  Alıntı Originally Posted by muhteberu Yazıyı Oku
    Henüz 36 yaşındayken hayata veda eden
    Türk edebiyatının usta ismi
    #OrhanVeliKanık
    Ruhu şad olsun...

Sayin muhteberu,

Tesekkur eder, saygilar sunarim.

7. Italyan ressam (Giovanni Battista di Jacopo) Rosso Fiorentino'nun olum yildonumu (14 Kasim 1540)

La Deposizione dalla croce, 1521

Mosè difende le figlie di Jetro (Moses Defending the Daughters of Jethro, 1523 - 1524)

8. Italyan ressam Giulio Cesare Procaccini'nin olum yildonumu (14 Kasim 1625)

Estasi della Maddalena (The Ecstasy of the Magdalene, 1618 - 1620)

Sposalizio mistico di santa Caterina (The Mystic Marriage of St Catherine), prima metà del XVII secolo

Sayfa 5086/7020 İlkİlk ... 408645864986503650765084508550865087508850965136518655866086 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •