Sayfa 51/163 İlkİlk ... 41495051525361101151 ... SonSon
Arama sonucu : 1298 madde; 401 - 408 arası.

Konu: Xu030 endeks

1. dün ekim vade 94 bin kapama, aralık vade 106 bin artışla tamamlandı, bugün az miktar daha taşıma olur, artık aktif işlem aralık vadede dönüyor.. dün bi ara 550 puanı geçen makas şu an 510 puan civarında, teorik makas ise 800 puan.. short taşıyanlar 300 puan eksiğine taşımış oldular

aralık vade pivot seviye 10.500

2. turizm istatistikleri açıklandı, ilk 9ay itibariyle turizm hasılatı %7 artışla 47 milyar dolar oldu, turist sayısı da %8 artmış 48 milyonu geçmiş.. böylece -TR artık çok pahalı bu sene turist murist gelmez' şeklindeki mavallar boş çıkmış oldu.. buna rağmen otelciler mutlu değil, zira yabancı tursitin kar marjı düşük, esas parayı yerli turistten kazanıyorlardı, onlar da az geldi

yurtdışına çıkan türk turist sayısı ise %10 artışla 3.3 milyon kişi olmuş

Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    turizm istatistikleri açıklandı, ilk 9ay itibariyle turizm hasılatı %7 artışla 47 milyar dolar oldu, turist sayısı da %8 artmış 48 milyonu geçmiş.. böylece -TR artık çok pahalı bu sene turist murist gelmez' şeklindeki mavallar boş çıkmış oldu.. buna rağmen otelciler mutlu değil, zira yabancı tursitin kar marjı düşük, esas parayı yerli turistten kazanıyorlardı, onlar da az geldi

yurtdışına çıkan türk turist sayısı ise %10 artışla 3.3 milyon kişi olmuş
    birkaç ay önce bloomberg'de birisi konuşmuştu... bu turist sayısı ve gelirleri hakkında

''iktidar bunları yüksek gösteriyor... gerçek rakamlar böyle değil.. '' demiş idi

kimdi bilmiyorum ? sözüne güvenilirmi bilmiyorum ?

siyesetçi desem bloomberg'de siyasetçi olmaz... sektörden birisidir mutlaka

4. 30-endeks bugün için dip yapmak adına teknik olarak en ideal noktalarından birinde.. yukarda bordo 21-günlük ortalamaya iki defa dokundu, yok dedi, aşağı geldi.. geldi geldi 5- 8 günlük ortalamalara kadar geri çekildi.. daha da aşağı gömerse teknik analize ayıp etmiş olur pala

5.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    birkaç ay önce bloomberg'de birisi konuşmuştu... bu turist sayısı ve gelirleri hakkında

''iktidar bunları yüksek gösteriyor... gerçek rakamlar böyle değil.. '' demiş idi

kimdi bilmiyorum ? sözüne güvenilirmi bilmiyorum ?

siyesetçi desem bloomberg'de siyasetçi olmaz... sektörden birisidir mutlaka
    herhalde o birisi giren çıkan turisti tek tek saymış olmalı, hepi topu 48 milyon.. bütün pasaport kayıtları elinin altında olan devlet değil, o birisi daha iyi biliyordur, eminim

6. 30-endeksin vadelisi %5.3 spread işlem görüyor, 31.12 vade yani tam 2 ay var, %32 yıllık faize tekabül ediyor, oysa hisse vadelilerin yakın vade kasım vadeler %45-50 faizle işlem görüyor.. burdan bi arbitraj kurulur aslında ama o işleri bearbull biliyo, ben bilmem

yarın itibariyle yakın vade aralık vade oluyor, geçen sefer yani ekim vade yakın vade olurken 377 bin açık poz vardı ekim vade tahtasında, son 2 yılın en yüksek aps-başlangıç seviyesi diye bahsetmiştim, bu sefer aralık vade aps-başlangıç seviyesi olarak daha da yüksek bi seviyede başlıyor, dün itibariyle 444 bin, bugün hariç.. pot daha da büyüdü, son 2-yıllık ortalamasının 2-3 katı düzeyine geldi.. piyasa yapıcılar daha da teminat koydu, oyunu büyüttü ki, ne yaptıkları anlaşılmasın

Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    viop tarihinin en yüklü short pozisyonu yeni vadeye taşındı, yeni vade 377 bin açık pozisyon sayısıyla başlıyor, son 2 senedir bu kadar yüksek bir aps hiç olmamıştı, mesela geçen sene yani 30.ağu.2023 tarhinde 172 bin idi- zira ağustos ayları her zaman likiditenin en düşük olduğu, piyasanın en sığ olduğu zamanlar.. genelde 220-250 bin seyretmiş bu ilk aps, şimdi 377 bin.. masaya bi para konmuş, pot büyümüş, kumar büyümüş durumda

7. kör gözüm parmağına en aşağıdan gitti uzlaşmaya, bütün shortlar benimdi haddi zatında demeye getirdi

ekim vadeden 66 bin daha taşındı 60 bin kadar uzlaşmaya kaldı- yani 6 milyar TL pozisyon, %2 eksiye gitti kapanışta.. hisse vadelilerde ise 12 milyar TL fiziki teslimata gitti, bunların bi kısmı hisse karşılklıdır, uzlaşma hacimleri mevsim normallerinde..

aralık vade endeks kontratında başlangıç seviyesi 510 bin kontrat, yeni bir rekor.. aralık vadede short için pivot 10200- 10250 .. yukarı dönerse 10450- 10500 yine direnç

8. yurtdışı da negatif, nasdağ tekno ağaları düşüyo, nvdia msoft meta falan ağır toplar ağır satış yiyor.. hisseden çıkan para tahvile de gitmiyor, tahvil de satıcılı, 10-yıllıklar %4.33 olmuş

amerika seçime son derece toz duman ortamda gidiliyor, seçmen kartı yok, mektupla da oy atılabiliyo, mektupların okunması vakit alır -ben bi haftadan evvel kesin sonuçlara açıklayamam diyen yerel seçim kurulları var, cia/fbi nerden nasıl hile yapacak belli değil.. salı günü bi başkan ilan edilir mi hiç belli değil.. gürcistan seçimleri ne oldu acaba ?? kaybedenler hile var, tekrar seçim diye ayaklandıydı.. amerikada da öyle bi kargaşa çıksa keşke

Sayfa 51/163 İlkİlk ... 41495051525361101151 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •