Sayfa 510/1252 İlkİlk ... 104104605005085095105115125205606101010 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

2.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Primi her şartta peşin olarak alıyorsunuz
    Vade sonu kur 5.13 altında ise( dikkat risk burda!), isterse 4e düşsün 5.13 den anapara dolara dönüyor, o yüzden ben bu seviyeden zaten almaya razıyım dediğiniz rakamı belirlemelisiniz.
    mevduat faizini vade sonunda alıyorsunuz tl olarak .
    Herbanka yapıyor sanırım ama her mt bilmeyebiliyor belki de yapmak istemiyor
    Alt limit 100k usd akbnk
    Bazı bankalarda 50k idi sanırım
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    1-opsiyon primi her türlü alınır ..zaten ertesi gün prim hesabınıza yatar.
    2-sadece opsiyon sozlesminzdeki miktar dolara döner ..faiz ve opsiyon priminiz dönmez ...misal 100.000 dolar 5.13 ten alacağım deseniz ..513.000 tl niz ile 100.000 dolar satar size banka..(5.13ten)513.000 tl nin faizi kalır tl olarak...Opsiyon primi zaten ertesi gün hesaba yatacağı için isterseniz hesabınızdan çekip harcayabilirsiniz ..
    Teşekkürler YapraksızYonca ve r.lucas. 50 bin dolar için yapan bankaları biliyor musunuz? Geçenler de biri HSBC yapıyor demişti acaba başka var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by Garavel Yazıyı Oku
    bi dakka bi dakka mevduat karşılığı yıllık oran %30 değil mi? 7 günde çok büyük fark yapmazki...
    Yapsın yapmasın prim bazında mevzuat faizinin yarısı kadar vermişler ..misal ben yaptim spot 5.11 ken 4.95 e.2700 tl prim verdiler brüt.yani faizin yarışı kadar değildi hemde benim 40 günlüktü ..arkadaşın 7

4.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Teşekkürler YapraksızYonca ve r.lucas. 50 bin dolar için yapan bankaları biliyor musunuz? Geçenler de biri HSBC yapıyor demişti acaba başka var mı?
    Ben dedim başka yapanı da duymadım.

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Ben dedim başka yapanı da duymadım.
    Kuru biz mı belirliyoruz yoksa banka şu kura şu kadar prim mi diyor. Son olarak yukarıda 2700 TL brüt demişsininiz opsiyon priminden de %15 stopaj kesiliyor mu? Teşekkürler.

6. Tez zamanda milli bilinçle halkı tasarrufa yönelten bilgilendirmelerin yapılması lazım okullarda vs.lerde ..tamam üretemiyoruz bu belli en azından tüketmeyelim..haneden pay biçin ...eve diyelim 5.000 tl giriyor evin reisi ne diyor..Bu ay bunları bunları almayacağız hop bütçe fazla verdi .bizde madem ihracatımız 170 milyar ithalatimiz 700 milyarsa ithalatimiz geri çekmemiz lazım .(zorunlu ilaç enerji vs dışında ..)..geçenlerde elektrik fiyatlarindan vs bahsedildi de bu kadar mı zenginledi millet ..son 10 senedir elektrikleri söndür lafını ne gittiğin misafirlikte ne este dostta gördüm.çocuklugumda ki en büyük korkumdu odadan çıkarken ışığı açık bırakıcam diye ..hatirlayan hatirlar ..ya eş dost meclislerinde ,çay içmeye gidilen komşularda ,kalabalık ortamlarda herkes birbirine sorardı senin elektrik ne geldi suya ne ödedin ..Bu muhabbetler kaldımı artik ...ya çok ucuz ülkeyiz ..yada halkımız. Harbi zengin...dünyanın en zengin memleketi ingiltere ...gecen sene yeğenim gitti dil okuluna bir evde kaldı ..evde sınırsız net yok tv yok ...sac kurutma makinası yokk.kapida jeep var ..

7.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Kuru biz mı belirliyoruz yoksa banka şu kura şu kadar prim mi diyor. Son olarak yukarıda 2700 TL brüt demişsininiz opsiyon priminden de %15 stopaj kesiliyor mu? Teşekkürler.
    Opsiyon gerçekleşirse yani sen dolara dönersen %10 stopaj kesilmiyor ..lakin tl de kalırsan %10 stopaj kesilir ..kimi banka net ödüyor kimi banka brüt ...kafaya fazla takmamak lazım ..bankalar zaten garanti olsun diye size net primi söylerler zaten..kuru tabiki siz belirliyorsunuz ..misal spot 5.25 iken eğer siz 1 ay sonra ben 5.20 ye dolar alırım opsiyonu yaparsanız 100 bin dolara misal 4.000 tl prim çıkar ..ama ben 1 ay sonra 5 ten dolar alırım derseniz 1.000 tl çıkar ..1 ay sonra 4.50 den dolar alırım derseniz hiç prim çıkmaz ...

8.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Sen daha bu başlıkta yokken ben bu başlıkta yazıyordum.!!
    Ne yani doğruları yazmak yasakmı?
    Bu başlık tüpçünün gazetesi değil
    Bozacının şahidi şıracı olur..

Okuma yazdıklarımı yasaklı listesine al.!!
    ekmekparası nickli sende beni yasaklı listesine ekle.!!
    Sakin ol şampiyon [emoji4]

Yatırım tavsiyesi değildir...

Sayfa 510/1252 İlkİlk ... 104104605005085095105115125205606101010 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •