Tez zamanda milli bilinçle halkı tasarrufa yönelten bilgilendirmelerin yapılması lazım okullarda vs.lerde ..tamam üretemiyoruz bu belli en azından tüketmeyelim..haneden pay biçin ...eve diyelim 5.000 tl giriyor evin reisi ne diyor..Bu ay bunları bunları almayacağız hop bütçe fazla verdi .bizde madem ihracatımız 170 milyar ithalatimiz 700 milyarsa ithalatimiz geri çekmemiz lazım .(zorunlu ilaç enerji vs dışında ..)..geçenlerde elektrik fiyatlarindan vs bahsedildi de bu kadar mı zenginledi millet ..son 10 senedir elektrikleri söndür lafını ne gittiğin misafirlikte ne este dostta gördüm.çocuklugumda ki en büyük korkumdu odadan çıkarken ışığı açık bırakıcam diye ..hatirlayan hatirlar ..ya eş dost meclislerinde ,çay içmeye gidilen komşularda ,kalabalık ortamlarda herkes birbirine sorardı senin elektrik ne geldi suya ne ödedin ..Bu muhabbetler kaldımı artik ...ya çok ucuz ülkeyiz ..yada halkımız. Harbi zengin...dünyanın en zengin memleketi ingiltere ...gecen sene yeğenim gitti dil okuluna bir evde kaldı ..evde sınırsız net yok tv yok ...sac kurutma makinası yokk.kapida jeep var ..
Opsiyon gerçekleşirse yani sen dolara dönersen %10 stopaj kesilmiyor ..lakin tl de kalırsan %10 stopaj kesilir ..kimi banka net ödüyor kimi banka brüt ...kafaya fazla takmamak lazım ..bankalar zaten garanti olsun diye size net primi söylerler zaten..kuru tabiki siz belirliyorsunuz ..misal spot 5.25 iken eğer siz 1 ay sonra ben 5.20 ye dolar alırım opsiyonu yaparsanız 100 bin dolara misal 4.000 tl prim çıkar ..ama ben 1 ay sonra 5 ten dolar alırım derseniz 1.000 tl çıkar ..1 ay sonra 4.50 den dolar alırım derseniz hiç prim çıkmaz ...
Yer İmleri