Sayfa 515/548 İlkİlk ... 15415465505513514515516517525 ... SonSon
Arama sonucu : 4381 madde; 4,113 - 4,120 arası.

Konu: DGZTE - Demirören Gazetecilik

1. Adam hem temettünün %93 ü nü aldı hemde çağrı fiyatindan bu miktarı düşecek. Çifte kavrulmuş lokum oldu demirören için.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Madde 15 te böyle bir açık kapı var. Spk buna dayanarak temettuyü fiyattan düşebilir demiş. Sağolsun spk nerede yoruma açık bir madde varsa hepsini demirören in lehine yorumlayarak karar almış.

Allahtan dolar bazlı fiyat hesaplamasında herşey çok net olarak belirtilmiş de biz kurtulduk yoksa şuanda sizin yaşadıklarınızı yaşamamız içten biledeğildi.

.......Zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün doğumuna yol açan pay iktisaplarında ödenen bedelin doğrudan içinde değerlendirilebilecek olan yan edimler veya pay devir tarihinden sonra bazı şartların tahakkuku halinde ödenecek prim ve benzeri hususlar pay alım teklifi fiyatının hesaplanmasında dikkate alınır.

Yahu arkadaş tamam madde var diyelim...

Temettü sonrası epey zaman geçti daha sonra alan adam temettüden para almadı ki bu nasıl iştir böyle adalet olur mu...

Bu güçlünün adaleti belli ki...

Spk'yı anlamak mümkün değil gerçekten!

yazıktır zaten küçük yatırımcı her türlü alavere ile yütülmekte barı bu kadar tüy dikmeyin...

Hürriyette sağ olsunlar ekmeğimize kan doğradılar...
    Adalete gideceğiz umarım hala gözü kapalıdır... Terazi tutanın...

imzam linktedir...
    https://justpaste.it/78bvw
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

3. Değerli ortaklar, değerli HURGZ yatırımcıları...

Demirören SPK ya başvurduğunda, hem DGZTE hem HURGZ vardı elimde...Açılış fiyatına zararına HURGZ ı verdim, yine düşük açan DGZTE den ilave yaptım.90 gün çile çeke çeke bugünlere geldik...

HURGZ a muafiyet istenmesi, SPK nın onay vermesi, Anayasamızda yazan, Devlet, SPK, yatırımcıları korumakla yükümlüdür. Bu muafiyet tüm sermaye piyasası yasalarına, tüzüklere, tebliğlere ve en önemlisi Anayasa ya aykırıdır.. Ülkemizde kaybedilse bile AİHM de kazanılır...

HURGZ an itibariyle, tüm pisliklerinden kurtulmuş ve DEMİRÖREN den 200 tr. civarı alacaklıdır... Düşünün 400 milyon dolar yatırdığı iştirakini bedava devrediyor.. 400 milyon kol kesmesine rağmen, bugün itibariyle DGZTE benzeri bir bilançoya sahip gibidir...Yani piyasa değerinin 4 katı kadar bir kaybı absorve etmiştir...Gelecekte, borçsuz ve zarar eden iştirakten kurtulmuş olarak çok iyi karlar edebilir...Reklam gelirleri DGZTE den 3-4 kat fazladır, bildiğim kadarıyla...

Piyasa değeri DGZTE den düşüktür.Çağrı mahkemesini kazanma BEKLENTİSİ sürekli olacaktır..

Değerli DGZTE sahipleri....

Şu an itibariyle HURGZ da pozisyonum SIFIR...

Balıkadam, Efilda, İbrahim ve diğer DGZTE emektarları... HURGZ ın gelecek potansiyeli üzerine çalışalım, DGZTE için verdiğimiz emeği bu hususu çözmek için harcayalım...Nahkeme kazanılırsa zaten kafadan %80 kazanırız...Muafiyetin verdiği PANİK ORTAMI, geçmişte kol kesip zarar ettiklerimiz HURGZ kayıplarını fazlasıyla çıkarma fırsatı sunuyor olabilir...

Reklam gelirlerini, hürriyet ve posta,fotomaç Web sayfalarının reklam ve tıklamalarını karşılaştıralım... Veee mantıklı ise Çağrıya vereceğimiz Dgzte nin bir kısmı ile HURGZ alalım... Ne dersiniz...

Ben şahsen, taşıdığım DGZTE zlerin tümünü Çağrıya vermeyip, kar kısmını tutacağım...Sipekülatif ataklar için bekleteceğim....

400 milyon dolar, 2.500.000.000 TL kaybetmesine rağmen ayakta kalan ve bu kayıptan kurtulan bir HURGZ , borcu kalmayıp alacağı olan bir HURGZ, reklam geliri kat ve kat DGZTE den fazla olan bir HURGZ ın geleceği nasıl olabilir?

Bu hususları çözersek, DGZTE de Çağrıdan dönen nakitimiz için bir fırsat yakalayabiliriz, belki....

Asla yatırım tavsiyesi değildir Şu anda hiç HURGZ hissem yoktur...DGZTE ortaklarımla tartışma ve fikir teatisi içindir

4.  Alıntı Originally Posted by temel analiz 1 Yazıyı Oku
    Değerli ortaklar, değerli HURGZ yatırımcıları...

Demirören SPK ya başvurduğunda, hem DGZTE hem HURGZ vardı elimde...Açılış fiyatına zararına HURGZ ı verdim, yine düşük açan DGZTE den ilave yaptım.90 gün çile çeke çeke bugünlere geldik...

HURGZ a muafiyet istenmesi, SPK nın onay vermesi, Anayasamızda yazan, Devlet, SPK, yatırımcıları korumakla yükümlüdür. Bu muafiyet tüm sermaye piyasası yasalarına, tüzüklere, tebliğlere ve en önemlisi Anayasa ya aykırıdır.. Ülkemizde kaybedilse bile AİHM de kazanılır...

HURGZ an itibariyle, tüm pisliklerinden kurtulmuş ve DEMİRÖREN den 200 tr. civarı alacaklıdır... Düşünün 400 milyon dolar yatırdığı iştirakini bedava devrediyor.. 400 milyon kol kesmesine rağmen, bugün itibariyle DGZTE benzeri bir bilançoya sahip gibidir...Yani piyasa değerinin 4 katı kadar bir kaybı absorve etmiştir...Gelecekte, borçsuz ve zarar eden iştirakten kurtulmuş olarak çok iyi karlar edebilir...Reklam gelirleri DGZTE den 3-4 kat fazladır, bildiğim kadarıyla...

Piyasa değeri DGZTE den düşüktür.Çağrı mahkemesini kazanma BEKLENTİSİ sürekli olacaktır..

Balıkadam, Efilda, İbrahim ve diğer DGZTE emektarları... HURGZ ın gelecek potansiyeli üzerine çalışalım, DGZTE için verdiğimiz emeği bu hususu çözmek için harcayalım...Nahkeme kazanılırsa zaten kafadan %80 kazanırız...Muafiyetin verdiği PANİK ORTAMI, geçmişte kol kesip zarar ettiklerimiz HURGZ kayıplarını fazlasıyla çıkarma fırsatı sunuyor olabilir...

Reklam gelirlerini, hürriyet ve posta,fotomaç Web sayfalarının reklam ve tıklamalarını karşılaştıralım... Veee mantıklı ise Çağrıya vereceğimiz Dgzte nin bir kısmı ile HURGZ alalım... Ne dersiniz...

Ben şahsen, taşıdığım DGZTE zlerin tümünü Çağrıya vermeyip, kar kısmını tutacağım...Sipekülatif ataklar için bekleteceğim....

400 milyon dolar, 2.500.000.000 TL kaybetmesine rağmen ayakta kalan ve bu kayıptan kurtulan bir HURGZ , borcu kalmayıp alacağı olan bir HURGZ, reklam geliri kat ve kat DGZTE den fazla olan bir HURGZ ın geleceği nasıl olabilir?

Bu hususları çözersek, DGZTE de Çağrıdan dönen nakitimiz için bir fırsat yakalayabiliriz, belki....

Asla yatırım tavsiyesi değildir Şu anda hiç HURGZ hissem yoktur...DGZTE ortaklarımla tartışma ve fikir teatisi içindir
    Sayın temel analiz dostum,
    Hemen hemen aynı stratejiyi izlemişiz. Demirören spk başvurularını yapana kadar portföyüm yarı yarıya hurgz ve dgzte idi. Hurgz icin muafiyet başvurusunun ertesi gun ki seansta hurgz ların yarısını dgzte ye cevirmistim 5.5x li fiyatlardan. Sonraki süreçte yine hurgz satip dgzte ye gecmeye devam ettim. Son spk kararina %85 dgzte %15 hurgz ile girdim.

Şükürler olsun ki doğru kararlar vermisim ve bu süreci borsanin tepetaklak olduğu bir donem de yara almadan kar ile kapatmak üzereyiz.

Şimdi sizin gibi bundan sonra ki süreçte neler yapabilirim onu düşünüyorum. Ama borsanın durumu ortada, gün içi dalgalanmalar çok büyük. Bu sebeple bundan sonra nasıl kazanirimdan cok nasil kaybetmem stratejisi izleyecegim. Portföyümün yarısını borsa dışında degerlendirmeyi düşünüyorum. Kalan yarısının yarısı ile uzun vade diger yarisi ile de gun içi al-sat fırsatları kollayacağım. Ha baktım borsa da işler yoluna girmeye başladı diğer yarısı ile de uzun vade hisse alirim.
    Ama şuna eminim bu saatten sonra uzun vade alacağım hisseler arasında kesinlikle demirören hisseleri olmayacak. Ancak gelişmeler doğrultusunda kisa vadeli pozisyon alabilirim bu hisselerde.

İnanin şuanda bu hisselerden çok çok daha cazip geleceği parlak şirketler var. Yeter ki şu ortam birazcık düzelsin ortam sakinlessin.
    Benim düşüncelerim bu şekilde. Saygılar.

5. Teşekkürler, Balıkadam

6.  Alıntı Originally Posted by temel analiz 1 Yazıyı Oku
    Değerli ortaklar, değerli HURGZ yatırımcıları...

Sn Temek analiz 1, Hurgz kararı ülkede hukuka ve kurumlara güvenerek yatırım yapılmayacağın en net örneği oldu malesef. Mart ayında girdiğim dgzte çok şükür epey para kazandırdı bana. Demirören e satış haberinden sonra üye oldum foruma. O zaman 3.70 civarındaydı ve takip edenler bilir epey bir analiz yaptım hürriyete göre çok daha avantajıydı ve fiyatın 3.70 olması anlamsızdı. KY nın elinden mali ucuza kapatmamaları için çok uğraştım. SPK ya olan güvenim benimde tamdı. Tebliğ çok açıktı. Tamamı Dgzte olan portföyü verip hurgz e geçtim. Hurgz 1.40 ları görüp Dgzte 5.80 deykende de tekrar aradaki marj kapanınca dgzte ye tekrar geçtim. Ertesi haftada da spk kararı geldi. Büyük şans oldu benim için direkten döndüm son dakikada.

Patronu sahtekâr olan hiçbir firmaya yatırım yapmayacağım artık. Hurgz kararı tam bir kanunsuzluk ancak kimi kime şikayet edeceksin de sonuç alacaksın. Benim hiç ümidim yok davadan sonuç çıkacağına. O yüzden hem hurgz hemde dgzte benim için bitmiştir. Çağrıda hepsini verip çıkacağım.

Benim tahminim en geç bu yılın sonuna kadar demirören medya ile hurgz ve dgzte birleştirilecek ve süper bilançolu 2 firma demirörenin borçlu firmasının içinde eriyip gidecek bunu göreceğiz. Uzun vadede hiçbir umut görmüyorum bu kağıtlarda. Demirören medyanın sadece bu yıl yaklaşık 2 milyar tl kur zararı gelecek o zarar mümkün değil çıkmaz.

Alınacak çok güzel kağıtlar yavaş yavaş portföyün % 10 ünü geçmeyecek şekilde 10 kağıt alacağım. Benimde stratejim bu olacak. Ama henüz dibi gördüğümüzü düşünmüyorum. Önce taban oluşumu yapmalı hisseler.

7. Teşekkürler İbrahim bey

8. Dolar 6.11 i geçti. Yarın veya en geç pazar açıklama yapar ve pazartesi Çağrıyı 17 Ağustos MB alış kurunu esas alarak başlatır, çok büyük ihtimalle...

Keşke başlatmayıp birkaç gün daha bekletse, hiç olmasa temettüyü çıkarırdık..

Sayfa 515/548 İlkİlk ... 15415465505513514515516517525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •