Sayfa 519/525 İlkİlk ... 19419469509517518519520521 ... SonSon
Arama sonucu : 4193 madde; 4,145 - 4,152 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

Bu zorlu neyin peşinde Vestel dururken Alfa solar enerji ile ortak şirket kurmuşlar güneş paneli hücresi üretimi için

2. Sen zaten sıfıra yakın bir yere kadar düşmüştün ******, daha nereye düşeceksin?

3. hırsızın taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................AHLAKsız SERMAYE ve SİYASET

4.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Hisseye gelince verirmi verir 3.30 lara deger veya 2.90 a uzatir . Yani yapack birsey yok. Oda firmanin kendi degeri.

Acikca zoryeni temizleyip bilancolarini duzgun hale getiriyorz demisler zaten .

Dunde yazdim jeotermal icin 600 m usd yatirim yapmis . Osmangazi ihalesi 2017 den beri 21 milyar para harcamis ort 1.5 milyar dolar.

Yani az gozunun onune bakarsa duzelir finansal tablo
    3.30 ve 2.90 ort 3.15 lerden döndü . Kime ne faydasi oldu . Sacma sapan hareketler . Alan almistir umarım

5. Ptf tavanları 3400 e yukseldi . Elektrık zammı geldi , bunlar direk ciroya etki edecektir . En son 2022 de gorduk 3000 uzerı ptf leri. Yılın ikinci yarısı bir zam daha olabilir .

Usd böyle kaldıkca gelen zamlarla ptf tavanlarının yukselmesiyle işler iyi olacaktır.

Dorad nekdra satıldı gorecegiz . Endeks 15 20 binlere gelince zoryeni sürebilirler.

Şuan hersey mukemmel hisse 450 milyon usd.

Gecen sene bugun hisse 850 m usd den herkes bedava alın yetişin diye koşuyormuş onlar toz oldu tabiki . Suan baska elektrklern ırzına gecıyor 45 senelık arkadaş.

1.1 milyarlık eurobond olayı bambaska bir olay zaten.

Kısacası 450 m usd olmaz. 9 cent.

6. Ayrıca akkuyu nukleer devreye girecek 12.3 cent alım garantisi verilmişti . Gelen zamla evlere şuan 6 cent elektrk fıyatı olustu.

245 kwh gecınce 10 cent yazıyor kwh ı .

Mutlaka usd bazında %40 daha zam gelecektir diye düşünüyorum . Ptf tavanlarıyla beraber.

Artık kabuk degiştirmesi lazım. Daha öncede yazmıştım borcun bir önemi yok . 2023 de 80 milyardı 2024 de 60 milyar oldu.

2025 de satıslarla 40 45 milyara cekilir brut. Netde beklentim 25 30 civarı.

Zoryenide sıkıstırırsa brutde 25 milyara kdr iner netde 5 10 milyar kalır.

Para kazanmayı sürdürmeli. 2. Çeyrek bilancosunu cok iyi olacaktır. 1.çeyrek geldikten sonra satın alabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku

(Günlük takip edilmeden, sadece sabredilecek.....)Şayet bu hissenin hakkı 4.-TL ise diğer enerji hisselerinin borsa işlem fiyatları 1.-TL, -2.-TL., 3.-TL arasında değişmeli, demek ki 15-20-80-100 TL olan enerji hisselerinin spekülatörleriyle, bu hissenin spekülatörü arasında tuhaf bir problem var ve bu problemin zaman içinde çözülmesi beklenecek.... ..
    Bu herif alayinizi yedi burda . Ustat diye pesinde kostunuz . Simdide alarkı bitirecek. Ustat olan 45 senedir borsaciyin diyen adam su yorumu yaparmı ???

Hepiniz taklaya geldiniz.

Neyse kotu gunler geride kaldı.

Araplarin yenilebilir enerji sevdasini bilen bilir . Neden cunku petrol 250 usd olack bence . Ön aliyorlar.

Petrol boyle olunca enflasyonda tetikleneck ve yerini elektrk alacak . Petrole dayali kimyasallar pet siseler vs yok olacak boylece cevreci temiz bir dunya dogacak.

Ilk ayagi bu olack ikinci ayagi tarım hayvancilik.

Burası fazla beklerse artık kendine eziyet eder . Akkuyununda devreye girmesiyle petrol artisiyla bambaska elektrk fiyatlari gorecegiz.

Arap yada çinli ortak bulup batarya isinide cozebilir . Zoryenide halka arz edebilir . Hatta istiraklerinde zes i gormedim zes vardi . Zoryenin icinemi attilar acaba . Yada baktigim yerde goremedim.

Neyse zes in de halka arz olacagini dusunuyorum 3 4 sene sonra. Once zoryen

8. Kısacası bugune kadar yaptigi yatirimlarin yaklasik 2.5 3 milyar dolar hesabima gore. Bunlarin geri donusumunu alması lazim artik.

450 milyon usd olacak is degil . Cok lot var bunları geri cekebilir. Yedeklerle alım yapabilir . Yaptigi alimlari kurumsala yada kendine devredip aciklik % sini dusurebilir .

Sayfa 519/525 İlkİlk ... 19419469509517518519520521 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •